Λαγκαδάς…των αναστενάρηδων!

Ο Λαγκαδάς είναι κωμόπολη του νομού Θεσσαλονίκης, έδρα του ομώνυμου δήμου και έδρα της ομώνυμης επαρχίας. Έχει πραγματικό πληθυσμό 7.215 κατοίκους  σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Ο Λαγκαδάς βρίσκεται βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, σε απόσταση 20χλμ. περίπου από το κέντρο της, στον κάμπο της αρχαίας Μυγδονίας κοντά στη λίμνη Κορώνεια. Ο Λαγκαδάς πήρε το όνομά του από τη θέση του. Αναφέρεται για πρώτη φορά με αυτό το όνομα, σε ιστορική περιγραφή γεγονότων του 1207 μΧ.

Ο Λαγκαδάς φημίζεται για τα Θερμά Λουτρά του που προσελκύουν πολλούς επισκέπτες. Τα λουτρά πρωτοχτίστηκαν επί Ιουστινιανού και προτείνονται για παθήσεις ρευματικές, του κυκλοφοριακού, νευρικού, πεπτικού, ουροποιητικού, εριστικού, κινητικού και γεννητικού συστημάτων, καθώς και για παθήσεις του ήπατος και της χολής. 

Ο Λαγκαδάς φημίζεται επίσης για τα αναστενάρια του. Από τις  21 Μαΐου κάθε χρόνο, ημέρα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, οι αναστενάρηδες του Λαγκαδά, πυροβατούν επί 3 ημέρες, προκαλώντας το θαυμασμό και την έκπληξη των επισκεπτών και των θεατών των τηλεοράσεων.

Ονομαστό είναι και το Αποκριάτικο γλέντι στο Λαγκαδά και τα δημοτικά του διαμερίσματα, με τη φασουλάδα της καθαρής Δευτέρας.  Αξιοθέατο είναι και ένα μεγάλο κλουβί, με εκατοντάδες ντόπια και εξωτικά πουλιά.

Χάρτης: Λαγκαδάς
Καιρός: Λαγκαδάς
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Λαγκαδάς

Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής της Ford Motor Hellas - Εξουσι...
Χρυσαυγή, Λαγκαδάς, 57200, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΣΤΑΘΗΣ ΜΙΧ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Δωμάτια προς Ενοικίαση
Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Λαγκαδά, Λαγκαδάς, 57200, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
CASA VERDE
Λύση και στο Πιο Δύσκολο Πρόβλημα
Παρ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 14Β, Λαγκαδάς, 57200, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΣΑΚΗΣ - ΜΗΤΚΑΣ Ι. ΙΣΑΑΚ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Λαγκαδάς, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7