Ναύπλιον...το ιστορικόν

Το Ναύπλιο ή Ανάπλι είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αργολίδας και ο κυριότερος λιμένας της ανατολικής Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, στην τοποθεσία της σημερινής πόλης  ο Ναύπλιος ίδρυσε τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με Κυκλώπεια τείχη.  Τα πολλά και σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα Μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, ένα μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι. Επίσης για το Παλαμήδι, ένα Ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη και για την Ακροναυπλία (τουρκικά  Ιτς-Καλέ), άλλο ένα φρούριο Ενετικό επί της ομώνυμης χερσονησίδας. Το Ναύπλιο είναι γνωστό και ως τόπος δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στα ομορφότερα κτήρια της πόλης του Ναυπλίου περιλαμβάνονται το μέγαρο Άρμανσμπεργκ (κατοικία του αντιβασιλέα της Ελλάδος Άρμανσμπεργκ), καθώς και  το αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Συντάγματος. Στην πόλη λειτουργεί επίσης παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 το Ναύπλιο είχε 13.822 κατοίκους. Είναι μια από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828 - 1833.

Το Ναύπλιο αποτελεί δημοφιλή προορισμό των κατοίκων της Αθήνας και  της Πελοποννήσου, καθώς απέχει λίγο και από τις δυο περιοχές.

Χάρτης: Ναύπλιο
Καιρός: Ναύπλιο
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ναύπλιο

Γενικός Χειρουργός - Λαπαροσκοπική Χειρουργική - Χειρουργική...
Θερμογιάννη 10, Ναύπλιο, 21100, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ DR MSC
Μεσιτικό Γραφείο Ιστορία - Συνεργασίες - Μοναδικά Ακίνητα
Βασιλέως Κωνσταντίνου 22, Ναύπλιο, 21100, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ILIADIS REAL ESTATE
Παραδοσιακά Δωμάτια Σε Ανακαινισμένο Νεοκλασικό Κτήριο Στην ...
Σωφρόνη 7, Ναύπλιο, 21100, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Κατηγορίες:
ΜΕΣΣΗΝΗ PENSION
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ναύπλιο, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7