Νέα Μουδανιά… κέντρο γαύρου!

Τα Νέα Μουδανιά (συχνά αναφέρονται και ως Μουδανιά) είναι κωμόπολη και έδρα του Δήμου Νέας Προποντίδας του νομού Χαλκιδικής, με 6.475 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001.

Οι κάτοικοι ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις και με την αλιεία. Μαζί με τη Νέα Μηχανιώνα, η κωμόπολη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά κέντρα στην Κεντρική Μακεδονία. Θέλοντας να δείξουν τη διαχρονική σημασία που έχει το ψάρεμα για τη ζωή τους, οι κάτοικοι ίδρυσαν το 2002 το Μουσείο Παραδοσιακών Σκαφών και Εργαλείων, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών.

Η ιχθυόσκαλα της παραλίας είναι μία από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου και διακινεί τόνους γαύρου, εντός και εκτός Ελλάδας. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στα Νέα Μουδανιά λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα, η μεγαλύτερη λαϊκή υπαίθρια αγορά της Χαλκιδικής.

Τα Νέα Μουδανιά κτίστηκαν το 1922 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Συγκεκριμένα ήταν Έλληνες που κατοικούσαν στα παράλια της Προποντίδας (στα Μουδανιά) και ασχολήθηκαν αρχικά με τη γεωργία και το εμπόριο. Αναπτύχθηκαν ωστόσο γρήγορα και εξελίχθηκαν σε μεγάλο τουριστικό κέντρο.

Χάρτης: Νέα Μουδανιά
Καιρός: Νέα Μουδανιά
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Νέα Μουδανιά

Διαιτολογία για Παθήσεις - Αδυνατίστε με Ασφάλεια
Απ. Μαμέλη 18, Νέα Μουδανιά, 63200, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Πλαστικός Χειρουργός – Στρατιωτικός Ιατρός
Θεσσαλονίκης 27, Νέα Μουδανιά, 63200, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Επισκευές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για Όλη την Ελλάδα
Παναγιάς Κορυφινής 50, έναντι Ιερού Ναού Παναγιάς Κορυφινής, έναντι Κέντρου Υγείας, Νέα Μουδανιά, 63200, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
UNITECH COMPUTERS - ΧΟΚΜΕΤΙΔΗΣ Α. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Νέα Μουδανιά, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5