Θέατρο
Παραστάσεις στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι θεατρικές παραστάσεις σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύγχρονο έργο
Το Crave, το τέταρτο από τα πέντε έργα της Sarah Kane, είναι ένα έργο που μιλά για τον έρωτα. Από την ομάδα τέχνης Oberon.
Η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει το έργο "Crave (Λαχταρώ)" της Sarah Kane, στο Θέατρο Αυλαία. Το "Crave", το τέταρτο από τα πέντε έργα της Sarah Kane, είναι ένα έργο που μιλά για τον έρωτα. Αυτός είναι που μπορεί να μας σώσει και να μας καταστρέψει, όπως είχε πει η ίδια η συγγραφέας.
Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις φωνές, τέσσερα σώματα, χωρίς χαρακτηριστικά, που πάσχουν. Θα μπορούσε να είναι ένα ...
Σύγχρονο έργο
Ένας σιδηροδρομικός σταθμός, ένα καφέ, μία ημέρα, δέκα γυναίκες, δέκα ιστορίες. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης.
Ένας σιδηροδρομικός σταθμός, ένα καφέ, μία ημέρα, δέκα γυναίκες, δέκα ιστορίες. Η Στέφη και η Λώρα εργάζονται στο καφέ ενός σιδηροδρομικού σταθμού μέσα στη ρουτίνα της σύγχρονης πόλης και της δικής τους καθημερινότητας. Αντιμέτωπες με τα θέλω, τα όνειρά τους και τους ίδιους τους τους εαυτούς. Τί γίνεται όμως όταν η μηχανή του καφέ χαλάει;
Τί γίνεται όταν οι πελάτες του καφέ έχουν κάτι να τους ...
Κωμωδία
Η παράσταση εξερευνεί τον διάλογο με το φως και τις σκιές για μια γυναίκα σε διαφορετικές ηλικίες.
Μια γυναίκα και η σκιά της - ο διαχωρισμένος της εαυτός.
Το σημείο εκκίνησης είναι ο θρύλος της Μόρας, του ίσκιου που εμφανίζεται στον ύπνο των ανθρώπων, κάθεται πάνω στο στήθος τους, τρέφεται από το φόβο τους και προσπαθεί "να τους πάρει την ανάσα".
"Η σκιά προσωποποιεί οτιδήποτε αρνείται να αναγνωρίσει το υποκείμενο γύρω από τον εαυτό του... Η σκιά είναι εκείνη η κρυμμένη, απωθημένη, στο ...
Σύγχρονο έργο
Βασισμένο στον βρετανικής προέλευσης αστικό μύθο για τον δαιμονικό κουρέα της οδού Φλιτ.
Πρόκειται για ένα νέο θεατρικό έργο, βασισμένο στον βρετανικής προέλευσης αστικό μύθο για τον δαιμονικό κουρέα της οδού Φλιτ, που έγινε γνωστός μέσα από το ομώνυμο έργο του Christopher Bond, σε σκηνοθεσία της Λένας Πετροπούλου.
Ένας κουρέας που ζει δύο ζωές. Ένα παρελθόν που στερήθηκε άδοξα και ένα παρόν που δεν επέλεξε. Παιχνίδι της μοίρας, θα έλεγε κάποιος. Συχνά, όμως, η ανθρώπινη δολοπλοκί ...
Kλασικό έργο
Ο ρομαντικός, ιδεαλιστής και εντέλει τραγικός Δον Κιχώτης του Μπουλγκάκοφ παραπέμπει με κωμικοτραγικό τρόπο στα ακυρωμένα όνειρα.
Ο "Δον Κιχώτης" του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη, στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πρόκειται για την "ανακάλυψη" ενός άγνωστου όσο και σημαντικού κειμένου του μεγάλου, Ρώσου συγγραφέα. Ο Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ συνέγραψε τον "Δον Κιχώτη" το 1938. Για πρώτη φορά ανέβηκε στο θέατρο Βαχτάγκοφ, το 1941, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Έκτοτε έ ...
Διασκευή
Η Πολιτεία Θεάτρου παρουσιάζει την κωμωδία αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου. Μια υπόθεση, τρεις αυτοτελείς παραστάσεις.
Η Πολιτεία Θεάτρου παρουσιάζει την κωμωδία αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου. Μια υπόθεση, τρεις αυτοτελείς παραστάσεις.
Οι καλύτερες ατάκες κωμωδιών και ρεφρέν τραγουδιών του χρυσού, ελληνικού κινηματογράφου (120 κωμωδίες περιόδου 1955-1974) μπήκαν στο μίξερ, ανακατεύθηκαν, προστέθηκαν πολλές ατάκες, πολλή έμπνευση, πολλή φαντασία, πολλή, πολλή δουλειά.
Σκηνοθεσία - Επιμέλε ...
Σύγχρονο έργο
Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με την καταστροφική "ηθική" μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με την καταστροφική "ηθική" μιας ολόκληρης κοινωνίας. Μία αγνή, αθώα αγάπη και ένα τέλος δίχως κάθαρση. ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Θα παρουσιαστούν: «Ένας άνθρωπος υπό χρεοκοπία», «Η Όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο», «Η παρεξήγηση» και «Σουζάνα».
Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς παρουσιάζει τις «Θεατρικές Πρεμιέρες», μια διοργάνωση που έχει στόχο να ενθαρρύνει την τοπική θεατρική παραγωγή, δίνοντας την ευκαιρία σε αξιόλογα, νεανικά, θεατρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν την καινούργια τους δουλειά. Έτσι, από τις 23 Ιανουαρίου ως τις 15 Φεβρουαρίου, θα δώσουν την πρεμιέρα τους στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» ...
Δραματοποιημένη λογοτεχνία
Το Θέατρο Παράθλαση συνεχίζει για 14η συνεχόμενη χρονιά τη θεατρική σειρά μυστηρίου "Κάθε Παρασκευή κι ένα έγκλημα" της Αγκ. Κρίστι.
Το Θέατρο Παράθλαση συνεχίζει για 14η συνεχόμενη χρονιά τη θεατρική σειρά μυστηρίου "Κάθε Παρασκευή κι ένα έγκλημα" της Αγκάθα Κρίστι με τα εξής έργα:
• “Ο θάνατος γελάει τελευταίος”, σε σκηνοθεσία Μόνας Κιτσοπούλου και Γιώργου Γκασνάκη.
• “Η δηλητηριασμένη πένα”, σε σκηνοθεσία Μόνας Κιτσοπούλου και Γιώργου Γκασνάκη.
• “Πέντε ρολόγια σημαίνουν θάνατο”, σε σκηνοθεσία Μόνας Κιτσοπούλου ...
Σύγχρονο έργο
Στέλλιος Σταυρίδης, Κώστας Αποστόλου, Μαρία Χειμώνα, Θοδωρής Κούκρας, Γιώργος Ροντίδης κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.
Το Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη θα παρουσιάσει για την χειμερινή σεζόν 2014-2015, το έργο "Λίστα γάμου" του Διονύση Χαριτόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ροντίδη στο Θέατρο ΡΟ.
Μια παρέα φοιτητών, μποέμ και επαναστάτες του παρελθόντος, έγιναν Αυτοκινητάς, Λυκειάρχης, Ψαράς, Διευθυντής Τράπεζας, Διανοούμενος, διατηρώντας τη φιλία τους μέχρι σήμερα. Καυγαδίζουν, ερωτεύονται, αγαπούν, κριτικάρουν, ζουν ...
Σύγχρονο έργο
Σε μια υπόγεια γιάφκα, στα χρόνια τα εμφυλιακά, λίγο πριν λίγο μετά, ένας θίασος γυναικών οργανώνει αντίσταση εφ’ όλης της ύλης
Σε μια υπόγεια γιάφκα, στα χρόνια τα εμφυλιακά, λίγο πριν λίγο μετά, ένας θίασος γυναικών οργανώνει αντίσταση εφ’ όλης της ύλης.
Ο στόχος τους ιερός: να απελευθερώσουν τον εξόριστο Έρωτα. Το όχημα αριστοφανικό: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ. To τοπίο ελλαδικό: Αθήνα, Μακρόνησος, Επίδαυρος, Καστοριά, Ύψωμα 2523 (δεν γνωρίζετε στρατιωτική ιστορία;).
Η μάχη με Θεούς, Ξένους και Τέρατα θα δοθεί και, υπό το άγρ ...
Κωμωδία
Ο stand up comedian, Αλέξανδρος Κοντοπίδης εμφανίζεται στο Block 33 για να παρουσιάσει τη νέα του παράσταση «ο Μαυρόγατος».
Ο γνωστός stand up comedian, Αλέξανδρος Κοντοπίδης εμφανίζεται στο Block 33 για να παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του παράσταση «ο Μαυρόγατος».
Λίγα λόγια για την παράσταση: «Κάποια στιγμή στην ζωή σου αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που βιώνεις είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που σου συμβαίνει. Μία μικρή αράχνη δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση ανθρώπους πάνω σε τραπέζια με παντόφλες στα χέρια να ουρ ...
Σύγχρονο έργο
Η παράσταση, με οδηγό τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη.
Οι γυναίκες στα τραγούδια του Bασίλη Τσιτσάνη.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Στρατή Πασχάλη "Σερσέ λα φαμ" - Οι γυναίκες στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία-χορογραφία Σοφίας Σπυράτου.
Η παράσταση, με οδηγό τα σπουδαία τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπ ...
Διασκευή
Με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και πρωτότυπη, μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη.
Μια παραγωγή του Θεάτρου ΠΟΛΗ.
Υπόθεση:
Ο Γιόχαν και η Μαριάννα, ένα ζευγάρι μορφωμένων αστών, ζουν έναν ήρεμο και καθ’ όλα τακτοποιημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται σε ρήξη όταν εκείνος αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας είναι απρόσμενα ήρεμη. Η σύγκρουσή τους μεταφέρεται αργότερα μέσα στον χρόνο, όταν ο Γιόχαν έχει αρχίσει να ασφυ ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Παίζουν: Άννα Γιαννακίδου, Μαρίνα Αλεξία Ιακωβίδου. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης.
Το μελάνι των αναμνήσεων γίνεται ανάγκη για να βρει την επόμενη ανάσα. Γίνεται δρόμος για να μπορέσει να αποδράσει από αυτό που, απροετοίμαστη από πάντα, δεν αντέχει. Γίνεται απαραίτητο εργαλείο για να αντιμετωπίσει την ύπουλη αγάπη που αγνοούσε σχεδόν προκλητικά την ύπαρξη της και τώρα την εκδικείται, δηλώνοντας δυναμικά την παρουσία της στο λάθος. Μία μάνα και μία κόρη κάνουν ένα; Μαζί κι απέναν ...
Διασκευή
Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Νηλ Σάιμον, ανασκευασμένη και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα από τη Μ. Μπαλτατζή.
Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Σάιμον, ανασκευασμένη και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα από τη Μαρία Μπαλτατζή. Ένα έργο που αγαπήθηκε από το ελληνικό και παγκόσμιο κοινό τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία εκδοχή του.
Μια παράσταση σχόλιο πάνω στη μοναξιά πάσης φύσεως του σύγχρονου ανθρώπου και την έμφυτη ανάγκη του για επικοινωνία. Όλ ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Μια solo performance της Μαρίας Λάππα σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ.
Μια δουλειά εν εξελίξει, μια εσωτερική αναμέτρηση, σώμα με σώμα, με τη φθορά και την ύπαρξη.
Είμαι εγώ ένας; Είμαι μια και μόνη ψυχή; Όχι εγώ είμαι ένα πλήθος, ένα ασύλληπτο πλήθος, γενεά γενεών, αιώνας των αιώνων. Αμέτρητες φορές η συρροή όλων αυτών που είμαι σκορπίστηκε στο άπειρο για να συγκεντρωθεί και πάλι…
(Λευκάδιος Χερν)
64 συνδυασμοί σε άσπρο και μαύρο
πάντα πάνω ο ουρανό ...
Kλασικό έργο
Το Θέατρο του Άλλοτε αποφάσισε να εργαστεί πάνω στο αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα".
Θέατρο του Άλλοτε
Το Θέατρο του Άλλοτε αποφάσισε να εργαστεί πάνω στο αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, "Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα". Πέντε γυναίκες κάτω από το βαρύ πένθος που τους επέβαλλε η σκληρή συντηρητική και τυραννική μητέρα τους, μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα μιας σκληρής και κλειστής κοινωνίας, αγωνιούν, ερωτεύονται, ζηλεύουν, ονειρεύονται και υπάρχουν, μόνο πίσω από ερ ...
Kλασικό έργο
Μια πλούσια χήρα προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου για να βρει ένα σπάνιο, παλιό νόμισμα. Σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά.
Μια πλούσια χήρα προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου για να βρει ένα σπάνιο παλιό νόμισμα. Γρήγορα βρίσκεται μπλεγμένος με ανεξήγητους φόνους, με την αστυνομία, αλλά και με την ίδια του την πελάτισσα και το καλά κρυμμένο μυστικό της για το ψηλό παράθυρο.
Κυνισμός, τυχοδιωκτισμός, απληστία…
Η έλξη για επικίνδυνα παιχνίδια, το εύκολο κέρδος, οι εύθραυστες σχέσεις, η πικρή γεύσ ...
Κωμωδία
Με γέλιο και συγκίνηση, η κωμωδία περνά από την ευτυχία στη δυστυχία, από την πτώχευση στην ανάκαμψη κι από την καταστροφή στο θρίαμβο.
Για δεύτερη χρονιά.
Τα χρέη του Μιχάλη Μπεζενόγλου φθάνουν στο ταβάνι, αλλά δε φταίει αυτός. Χρωστάει λόγω... κληρονομικότητας! Ξετυλίγεται έτσι η σπαρταριστή ιστορία μιας κατάρας που περνάει από γενιά σε γενιά. Μια κατάρα που ξεκινάει με μια γέννα στο χωριό, συνεχίζει με μια κηδεία στην πόλη και φτάνει μέχρι τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του πρωθυπουργικού γραφείου, για να καταλήξει στον καταχρεω ...
Μουσική παράσταση
Η θεατρική διάσταση μιας μοναδικής μουσικής εμπειρίας. Μουσική Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης. Σκηνοθεσία: Κ. Αρβανιτάκης, Κ. Κουνέλλας.
Igor Stravinsky: Η Ιστορία του Στρατιώτη
Η θεατρική διάσταση μιας μοναδικής μουσικής εμπειρίας.
"Η Ιστορία του Στρατιώτη" (1918) από το Kyklos Ensemble σε σύμπραξη με τη Θεατρική Ομάδα Ω2, αποτέλεσε μια μουσικοθεατρική επιτυχία της περασμένης σαιζόν. Προσέλκυσε εκατοντάδες θεατές στο Ωδείο Αθηνών, θεωρήθηκε από τον Τύπο ως το πιο επιτυχημένο ανέβασμα του έργου στη χώρα μας και έλαβε διθυρα ...
Σύγχρονο έργο
Περισσότεροι από δέκα κωμικοί θα τεστάρουν τα νέα τους κείμενα. Παρουσιάζει ο Γιώργος Βαβούρας.
Μία βραδιά γεμάτη γέλιο, ολοκαίνουρια κείμενα και νέα πρόσωπα. Μπροστά από ένα μικρόφωνο και ένα διψασμένο για γέλια κοινό, παλιοί και νέοι κωμικοί σερβίρουν για πρώτη φορά τα καινούρια τους αστεία.
Παρουσιάζει ο Γιώργος Βαβούρας.
Αν θέλετε να είστε οι πρώτοι που θα ακούσετε τα κείμενά τους, οι πρώτοι που θα αναθρέψετε τα αστεία τους με το γέλιο και το χειροκρότημά σας, μη χάσετε την παράσ ...
Σύγχρονο έργο
Performance, με νέες ιστορίες, μουσικές και σκηνοθεσίες για ηθοποιούς και θεατές στους 7 ορόφους και τα 42 δωμάτια του ξενοδοχείου.
Η διαδραστική περφόρμανς "Fake time" ξαναχτυπά στο ξενοδοχείο Άριστον, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Πρόκειται για μία πρωτότυπη και πληθωρική παραγωγή που εκτυλίσσεται στα 42 δωμάτια του 7όροφου ξενοδοχείου Άριστον. Ισορροπώντας μεταξύ φαντασιακού και ρεαλιστικού, μοναδικός της στόχος είναι να ταρακουνήσει την πόλη και να αφυπνίσει το παιδί που κάθε πολίτης κρύβει μέσα του.
Οι θεατ ...
Σύγχρονο έργο
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν, το έργο του Γ. Βέλτσου, σε σκηνοθεσία Μ. Μαρμαρινού.
Πρεμιέρα: Τρίτη, 20 Ιανουαρίου
Pre-opening την Πέμπτη, 15/1/15, στις 16.00 και Avant premiere την Κυριακή, 18/1/15 στις 16.00. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει τις συγκεκριμένες παραστάσεις εφόσον προμηθευτεί έγκαιρα εισιτήριο από τα εκδοτήρια του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν, σε συμπαραγωγή, τ ...
Μουσική παράσταση
Περισσότερα από 50 τραγούδια που συνδέονται με την ιστορία της Ελλάδας, σε μια παράσταση όπου συνυπάρχουν το θέατρο, ο χορός, η μουσική.
Η παράσταση σταθμός, που συγκλόνισε πάνω από 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα και αποτέλεσε ένα μυσταγωγικό προσκύνημα για 7.000 άτομα στη Μακρόνησο, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μόνο για λίγες παραστάσεις. Είναι ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο εν ζωή μύθο της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, που διατρέχει μέσω της μουσικής του την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας κα ...
Bar theatre
Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας , «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!!!
Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά! Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας , «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!
Σε μία απρόβλεπτη και προκλητική παράσταση, που υπάρχει όπως πάντα άφθονο γέλιο μέχρι δακρύων, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ, χωρίς επίσης να λείπουν οι εύστοχοι σχολιασμοί (για όλους και για όλ ...
 
Φίλτρα
Επιλογή Παράστασης
Επιλογή θεάτρου

Είδος Παράστασης

Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θεατρικές Παραστάσεις» μπορείτε να αναζητήσετε τις παραστάσεις που παίζονται στα θέατρα σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Περιορίστε τα αποτελέσματα των θεατρικών παραστάσεων με βάση τον τίτλο, το είδος τους (κωμωδία, δράμα κ.α.) και το θέατρο που παίζονται.