Θέατρο
Παραστάσεις στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι θεατρικές παραστάσεις σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διασκευή
Τρία θεατρικά έργα του νομπελίστα, Βρετανού, δραματουργού Χάρολντ Πίντερ, ("Τοπίο", "Ένα ακόμα και φύγαμε" και "Σιωπή").
Δε βλέπω - Είναι επιλογή μας το τι ακούμε και σε τι αποκρινόμαστε;
Δεν ακούω - Είναι ευχή ή κατάρα το να μην μπορείς να δεις γύρω σου;
Δε μιλάω - Αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες όσων δεν είπαμε ποτέ;
Τρία θεατρικά έργα του νομπελίστα, Βρετανού, δραματουργού Χάρολντ Πίντερ, ("Τοπίο", "Ένα ακόμα και φύγαμε" και "Σιωπή") συνδέονται σε μια παράσταση όπου τρεις ηθοποιοί συγκρούονται μέσω του ...
Σύγχρονο έργο
Τρεις γενιές γυναικών φωτογραφίζουν στοιχεία του γυναικείου γίγνεσθαι σε κάθε έκφανση της ζωής και σε σχέση πάντα με το ανδρικό φύλο.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ελληνίδα μάνα. Α, ρε μάνα... Το απόλυτο σύμβολο της γυναικείας κυριαρχίας έναντι των ανδρών. Λατρεύει, φροντίζει, ανησυχεί, προστατεύει και... ανακατεύεται παντού! Η απύθμενη και ανιδιοτελής αγάπη της μάνας, όμως, μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει; Όταν η γνώμη γίνεται παρέμβαση και η συμβουλή αποδεικνύεται επιταγή, τότε το χαμόγελο και το γέλιο εύκολα μετουσιώνονται σ ...
Σύγχρονο έργο
Μια "συλλογή" αναμνήσεων θετικών και αρνητικών, πολλών ειδών από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια που μας συντροφεύουν μια ζωή.
Κείμενα φίλων, γνωστών και λιγότερο γνωστών. Αυτά συνθέτουν το έργο "Αντί Βιογραφικού...! - Παγίδες της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας", το οποίο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου στον χώρο του θεάτρου Σχήμα εκτός Άξονα.
Η σύλληψη του κειμένου ανήκει στην Αναστασία Θεοφανίδου, η οποία σκηνοθετεί επίσης την παράσταση. Πρόκειται για μια "συλλογή" αναμνήσεων θετικών, αναμνήσεων αρνητικώ ...
Διασκευή
Μια σύγχρονη ιστορία δυο νέων, τους οποίους και παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή της αλλόκοτης γνωριμίας τους. Σκην.: Κ. Ζαχαριάδης.
Ένα σύγχρονο παραμύθι εξιστορούν για πρώτη φορά ο Στεφάν και η Ελίζα.
Μια σύγχρονη ιστορία δυο νέων, τους οποίους και παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή της αλλόκοτης γνωριμίας τους, έρχεται να μας αποδείξει πως δεν υπάρχουν στερεότυπα και συστατικά για την αληθινή αγάπη. Έχοντας την ικανότητα να ζουν τη ζωή τους αληθινά, πλάθοντας το δικό τους παραμύθι, πολλές φορές μπερδεύονται και οι ίδιοι ...
Σύγχρονο έργο
Μια υπαρξιακή φάρσα, με το πρόσχημα της μαύρης κωμωδίας. Δύο άνθρωποι. Οι ζωές, οι επιλογές, τα εμπόδια, ο χρόνος. Σκην.: Γ. Νεράντζης.
Μια υπαρξιακή φάρσα, με το πρόσχημα της μαύρης κωμωδίας. Δύο άνθρωποι. Οι ζωές, οι επιλογές, τα εμπόδια, ο χρόνος.
Μια διαρκής αναζήτηση για το νόημα της ζωής, για ομορφιά και αγάπη. Δυο πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα θέτουν ερωτήματα που άλλες φορές στοιχειώνουν μέσα τους και άλλες φορές τους καλούν να δράσουν, να προχωρήσουν, να αλλάξουν. Υπάρχει κάτι αληθινό εκεί έξω; Τι είναι αληθιν ...
Kλασικό έργο
Η πιο τρομακτική ιστορία που γράφτηκε ποτέ, ζωντανεύει σε μια απόκοσμη, ατμοσφαιρική παράσταση από το Θέατρο Παράθλαση.
Η πιο τρομακτική ιστορία που γράφτηκε ποτέ ζωντανεύει σε μια απόκοσμη, ατμοσφαιρική παράσταση από το Θέατρο Παράθλαση, στη Θεσσαλονίκη. Μια παράσταση, πλημμυρισμένη από τις μουσικές και τα τραγούδια του Αλέξανδρου Ραΐδη. Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ βασισμένο στην ιστορία του πιο διάσημου βαμπίρ. Μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή.
Γιατί εκεί που τελειώνει η αθωότητα, αρχίζει ο τρόμος...
Συντελεστές: ...
Διασκευή
Η Πολιτεία Θεάτρου παρουσιάζει την κωμωδία αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου. Μια υπόθεση, τρεις αυτοτελείς παραστάσεις.
Η Πολιτεία Θεάτρου παρουσιάζει την κωμωδία αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου. Μια υπόθεση, τρεις αυτοτελείς παραστάσεις.
Οι καλύτερες ατάκες κωμωδιών και ρεφρέν τραγουδιών του χρυσού, ελληνικού κινηματογράφου (120 κωμωδίες περιόδου 1955-1974) μπήκαν στο μίξερ, ανακατεύθηκαν, προστέθηκαν πολλές ατάκες, πολλή έμπνευση, πολλή φαντασία, πολλή, πολλή δουλειά.
Σκηνοθεσία - Επιμέλε ...
Σύγχρονο έργο
Χριστίνα Καραγρηγορίου, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νάνσυ Σακελλαρίδου, Βασίλειος Σταθόπουλος κ.ά. Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος.
Στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Πέμπτη, θα κάνει πρεμιέρα το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης της Θεατρικής Έρευνας, με το έργο του Σάκη Σερέφα "Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή!", σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, στο Θέατρο Φαργκάνη.
12 σύντομα σκετς, 12 πορτραίτα σημερινών Ελλήνων, 12 "ακτινογραφίες" της σύγχρονης ζωής, μαζί με μιαν εισαγωγή κι έναν επίλογο, είναι το έργο του Σάκη Σερέφα, "Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή! ...
Σύγχρονο έργο
Ο μονόλογος της Μ. Μαγρίζου (βραβευμένος με Κρατικό Βραβείο το 2006), με τη Στέλλα Παπαδημητρίου. Σκηνοθεσία: Φ. Μακρής, Κ. Τολόγκου.
Ο μονόλογος της Μπέττυς Μαγρίζου (βραβευμένος με Κρατικό Βραβείο το 2006), με τη Στέλλα Παπαδημητρίου.
Μία Γυναίκα. Η Αρετή.
Μια μαρτιάτικη μέρα, τη δεκαετία του 70, ημέρα των γενεθλίων της.
Ένα μπαούλο, γεμάτο κιτρινισμένα από το χρόνο προικιά.
Μια αφήγηση, με τις θύμησες μιας έντονης ζωής να πλημμυρίζουν τη σκηνή με αλήθεια, συγκίνηση, έρωτες, χιούμορ, μοναξιά και ελπίδα.
Μια ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Έκθεση με τίτλο “Adakale is alive” και βωβό θέατρο, έργο “Two of us”.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Έλλη Χρυσίδου σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις του Ρουμανικού Προξενείου την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014: εγκαίνια έκθεσης με τίτλο: “Adakale is alive”, ώρα 19.00 και βωβό θέατρο: έργο “Two of us”, ώρα 20.00, Paul Cimpoieru & Anna Pepine / Μπάντα Two of us.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του εορτασμού “Η ...
Σύγχρονο έργο
Η Ντίνος Film παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία των Μιχαήλ Άνθη και Ντίνου Σπυρόπουλου "Κομμένη Μαγιονέζα". Σκηνοθεσία: Παπαδοπούλου Ν.
Η Ντίνος Film παρουσιάζει την ανατρεπτική κωμωδία των Μιχαήλ Άνθη και Ντίνου Σπυρόπουλου "Κομμένη Μαγιονέζα".
Η συνταγή είναι απλή. Μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου και ένας συγγραφέας. Ένας πλούσιος και η σύζυγός του. Μια γιατρός. Ένας καναπές. Ένας φασιανός. Ανακατεύουμε και οι ζωές τους γίνονται άνω κάτω. Το μυστικό για να πετύχει το πιάτο θα το μάθετε στο Θέατρο Σοφούλη.
Συντελεστές:
Σ ...
Σύγχρονο έργο
Στέλλιος Σταυρίδης, Κώστας Αποστόλου, Μαρία Χειμώνα, Θοδωρής Κούκρας, Γιώργος Ροντίδης κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.
Το Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη θα παρουσιάσει για την χειμερινή σεζόν 2014-2015, το έργο "Λίστα γάμου" του Διονύση Χαριτόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ροντίδη στο Θέατρο ΡΟ.
Μια παρέα φοιτητών, μποέμ και επαναστάτες του παρελθόντος, έγιναν Αυτοκινητάς, Λυκειάρχης, Ψαράς, Διευθυντής Τράπεζας, Διανοούμενος, διατηρώντας τη φιλία τους μέχρι σήμερα. Καυγαδίζουν, ερωτεύονται, αγαπούν, κριτικάρουν, ζουν ...
Σύγχρονο έργο
Μια προκλητική, μαύρη κωμωδία με καυστικό χιούμορ, μια σάτιρα. Από την Push Your Art Company. Σκηνοθεσία: Κική Στρατάκη.
Από την Push Your Art Company.
Μετά την παράσταση "Νυκτόβια Ζώα", που παίχτηκε με επιτυχία τη θεατρική σεζόν 2013-14, η Push Your Art Company επιστρέφει δυναμικά στα θεατρικά πράγματα της Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει το έργο "Μαζί με τ’ άπλυτα" του γνωστού, Αμερικανού, σατιρικού συγγραφέα Christopher Durang στο Θέατρο Αυλαία.
Το έργο είναι μια προκλητική, μαύρη κωμωδία με καυστικό χιούμ ...
Διασκευή
Τέσσερις γυναίκες μιλούν ασταμάτητα. Για τον εαυτό τους, τις σχέσεις τους, τους άντρες, το παρόν και το μέλλον. Σκηνοθεσία: Ρήγας Γ.
Ένα αριστούργημα του νεοελληνικού θεάτρου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ. Τέσσερις γυναίκες σε ένα σπίτι μιλούν ασταμάτητα. Για τον εαυτό τους, τις σχέσεις τους, τους άντρες, το παρόν και το μέλλον. Ο διάλογος ανάμεσα στα πρόσωπα στήνεται αριστοτεχνικά σαν ιστός αράχνης. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, την κωμωδία και το δράμα, θαμπώνουν. Πόθοι, προθέσεις, ελπίδες, σκέ ...
Σύγχρονο έργο
Ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη. Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου.
Μετά την επιτυχία, τόσο από πλευράς προσέλευσης του κοινού, όσο και από πλευρά της κριτικής υποδοχής, και την προηγούμενη θεατρική περίοδο, η παράσταση του "Μένγκελε" του Θανάση Τριαρίδη, με τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο και τη Μυρτώ Αλικάκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Το "Μένγκελε" του Θανάση Τριαρίδη είναι ένα έργο που επιχειρεί ...
Σύγχρονο έργο
Ένα έργο για την αγάπη, την απώλεια και τον θάνατο. Σκηνοθεσία: Γιάννης Κιντάπογλου.
Ένα έργο για την αγάπη, την απώλεια και τον θάνατο.
Σημείωμα του Σκηνοθέτη:
Οι ανθρώπινες σχέσεις (καθ)ορίζονται και (εξ)ελίσσονται μέσα από μία συνεχή, αδυσώπητη και επίπονη προσπάθεια επικράτησης και κυριαρχίας. Με συγκεχυμένα τα όρια της νίκης και της ήττας, οι συγκρουσιακές αυτές σχέσεις, τείνουν να καταλήγουν πάντα σε μια επώδυνη συμφιλίωση, μέσα από την καταλυτική παρουσία του θανάτο ...
Σύγχρονο έργο
Το κείμενο της παράστασης είναι αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της Ελισάβετ Βακαλίδου. Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου.
Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων τον Απρίλιο του 2014, η Μπέττυ επιστρέφει, αυτή τη φορά στο Θέατρο Τ, έναν θεατρικό χώρο που στεγάζεται στη Φλέμινγκ, στον αριθμό 16.

Σε σκηνοθεσία Θέμη Θεοχάρογλου και με τη φιλική συμμετοχή της Φιλαρέτης Κομνηνού, που χαρίζει τη φωνή της στον ρόλο της μητέρας, η Μπέττυ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως διπλωματική εργασία στην Υποκριτική του Δημήτρη ...
Σύγχρονο έργο
Η παράσταση, με οδηγό τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπουδαίου λαϊκού συνθέτη.
Οι γυναίκες στα τραγούδια του Bασίλη Τσιτσάνη.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Στρατή Πασχάλη "Σερσέ λα φαμ" - Οι γυναίκες στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία-χορογραφία Σοφίας Σπυράτου.
Η παράσταση, με οδηγό τα σπουδαία τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη για τη γυναίκα, ξεναγεί τους θεατές στο σύμπαν του σπ ...
Σύγχρονο έργο
Η επίσκεψη ενός θείου από την επαρχία, φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή ενός ζευγαριού, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα.
Το "Σουτζούκ Λουκούμ" είναι το νέο συγγραφικό έργο του Βασίλη Τσικάρα, το οποίο θα παρουσιάζεται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου σε μια νέα σκηνή της πόλης, στη θεατρική Στέγη "Άρατος".
Δυο λόγια για το έργο:
Η αιφνίδια επίσκεψη ενός θείου από την επαρχία, φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή ενός ζευγαριού, το οποίο έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο θείος γνωρίζει για το πρόβλημα και γι' αυτό φ ...
Διασκευή
Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Νηλ Σάιμον, ανασκευασμένη και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα από τη Μ. Μπαλτατζή.
Μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Σάιμον, ανασκευασμένη και προσαρμοσμένη στην ελληνική πραγματικότητα από τη Μαρία Μπαλτατζή. Ένα έργο που αγαπήθηκε από το ελληνικό και παγκόσμιο κοινό τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία εκδοχή του.
Μια παράσταση σχόλιο πάνω στη μοναξιά πάσης φύσεως του σύγχρονου ανθρώπου και την έμφυτη ανάγκη του για επικοινωνία. Όλ ...
Σύγχρονο έργο
Τρία ζευγάρια συναντιούνται τρεις παραμονές Χριστουγέννων και αποκαλύπτουν τα κρυφά πάθη και τους φόβους τους. Σκην.: Γ. Παρασκευόπουλος.
Μία από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες του Άλαν Έικμπορν, το έργο "Συνέβη και του χρόνου" (Absurd Person Singular) ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο από την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.
Λίγα λόγια για το έργο:
Τρία ζευγάρια συναντιούνται στις κουζίνες τους τρεις διαδοχικές παραμονές Χριστουγέννων και μέσα από συζητήσεις και εκμυστηρεύσεις αποκαλύπτουν τα κρυφά τ ...
Σύγχρονο έργο
Διανομή: Σταύρος Ζαλμάς, Στέλλα Καζάζη, Αλέξανδρος Μούκανος, Χρήστος Σιμαρδάνης. Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη.
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, μετά την επιτυχία που σημείωσε, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ "Tο τίμημα", σε σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη.
Λίγα λόγια για το έργο:
Κάθε μεγάλη απόφαση έρχεται με ένα Τίμημα. Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε σήμερα, στην Ελλάδα του σήμερα. Τι κάνεις όταν όλα ...
Bar theatre
Με τους: Στέφανο Κωνσταντινίδη, Θανάση (Cain) Σαμαρά, Χρήστο Χατζηκωνσταντίνου.
Με τους: Στέφανο Κωνσταντινίδη, Θανάση (Cain) Σαμαρά, Χρήστο Χατζηκωνσταντίνου
Guests: Κώστας Κουτάνης, Βαγγέλης Μουλαράς ...
 
Φίλτρα
Επιλογή Παράστασης
Επιλογή θεάτρου

Είδος Παράστασης

Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θεατρικές Παραστάσεις» μπορείτε να αναζητήσετε τις παραστάσεις που παίζονται στα θέατρα σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Περιορίστε τα αποτελέσματα των θεατρικών παραστάσεων με βάση τον τίτλο, το είδος τους (κωμωδία, δράμα κ.α.) και το θέατρο που παίζονται.