Θέατρο
Παραστάσεις στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι θεατρικές παραστάσεις σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κωμωδία
Ένα σκηνοθετικά ανατρεπτικό ανέβασμα, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις. Σκηνοθεσία: Α. Λιακόπουλος.
Ένα σκηνοθετικά ανατρεπτικό ανέβασμα, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις. 
Λίγα λόγια για το έργο:
Εκείνη... εκείνος... ο γάμος τους... οι απιστίες του... ο εραστής της... οι συνεχείς απόπειρες αυτοκτονίας... η ζήλια τους... η αγάπη τους... και μια εξομολόγηση στους θεατές που θα μοιραστούν αμφίδρομα τα συζυγικά τους προβλήματα. Μια θεότρελη κωμωδία με πολύ γέ ...
Κωμωδία
Stand up comedy για τους άντρες, τις γυναίκες, το σεξ και τη ζωή μας, με τον Γιώργο Χατζηπαύλου.
Stand up comedy για τους άντρες, τις γυναίκες, το σεξ και τη ζωή μας με τον Γιώργο Χατζηπαύλου.
Μία παράσταση που θέτει ερωτήματα σημαντικά και απαντάει σε όσα μας φέρνουν αντιμέτωπους με το άλλο φύλο.
Γιατί οι γυναίκες μιλάνε με "σήματα"; Το αγγελάκι ή το διαβολάκι που έχουμε μέσα μας είναι καλύτερο να ακούμε;
Μάνα: η γυναίκα της ζωής μας; Ποιος σηκώνει το καπάκι της τουαλέτας; ...
Σύγχρονο έργο
Από τη Θεατρική Ομάδα "Ταξίδι Ονείρου". Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης.
Η Θεατρική Ομάδα "Ταξίδι Ονείρου" παρουσιάζει την παράσταση "Indian Summer" της Lucy Maurice.
Λίγα λόγια για το έργο:
Η πλοκή εκτυλίσσεται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού του Λονδίνου. Μια ήσυχη, κυριακάτικη νύχτα, δύο νέες γυναίκες, η Στέφη και η Λώρα, μοιράζονται τις σκέψεις τους. Συγκρίνουν τις μετέωρες ζωές τους και ονειρεύονται μια διέξοδο διαφυγής. Οι δύο ηθοποιοί καλούνται να υπ ...
Σύγχρονο έργο
Μια σύγχρονη Ελληνίδα, η Αγγελική, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητα της. Σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου.
Μια σύγχρονη Ελληνίδα, η Αγγελική, μέσα από τη συγκλονιστική αφήγηση της Βγερούς, που επέζησε της Σφαγής στη Χίο και της δουλείας στη Σμύρνη, προσπαθεί να συναρμολογήσει την κατακερματισμένη ταυτότητα της. Δύο διαφορετικές εποχές, δύο διαφορετικές γυναίκες, δύο αφηγήσεις. Η μία κραυγή επιβίωσης και αυτογνωσίας. Η άλλη, μαρτυρία και ταυτόχρονα καταγγελία. Και οι δύο συναρμολογούν μία κοινή μνήμη, μ ...
Κοινωνικό
H oμάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ, Βόυτσεκ, για τέσσερις μόνο παραστάσεις. Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος.
Μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα, η Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει το έργο του Γκέοργκ Μπύχνερ, Βόυτσεκ, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο:
Ο Βόυτσεκ γράφτηκε το 1836 στη Γερμανία, από τον 24χρονο Γκέοργκ Μπύχνερ (1813-1837), που πέθανε πριν προλάβει να το ολοκληρώσει. Το έργο αυτό, με τις μικρές αποσπασματικές το ...
Kλασικό έργο
Δημήτρης Μορφακίδης, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιάννης Πανώριος κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος.
Ανακοίνωση:
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στις σκηνές του ΚΘΒΕ, λόγω στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από την Παρασκευή, 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή, 5 Απριλίου. Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των ε ...
Σύγχρονο έργο
Μια "παγίδα", ένας μηχανισμός εξαπάτησης ενεργοποιείται όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Μήτας.
Μία παγίδα που αιχμαλωτίζει τον θεατή, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήτα.
Η Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ παρουσιάζει τη "Γυμνή Παγίδα", μια νέα θεατρική εκδοχή του έργου "Χάρτινα Λουλούδια" από το οποίο και εμπνέεται, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο έργο, που θα αναδεικνύει και θα φωτίζει όλες τις πτυχές που συνθέτουν τον όμορφο και ιδιότυπο κόσμο του Έγκον Βολφ.
Λίγα λόγια για τ ...
Σύγχρονο έργο
Μια σύγχρονη κωμωδία με πολλές τρελές καταστάσεις και ατακαδόρικους διαλόγους. Σκηνοθεσία: Καραμπέλκος Γιάννης.
Το "Δεν είναι αυτό που νομίζεις" είναι μια σύγχρονη κωμωδία με πολλές τρελές καταστάσεις και ατακαδόρικους διαλόγους.
Πώς εξελίσσεται μια υπόθεση υιοθεσίας με φόντο μια κηδεία; Η κόντρα μεταξύ ενός καθολικού ιερέα και μιας δωδεκαθεϊστριας, η αντιπαράθεση ενός χρυσαυγίτη και ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και οι άστατοι χαρακτήρες τριών αδελφών και ενός ψυχολογικά άρρωστου φίλου... βάζο ...
Kλασικό έργο
Η πιο τρομακτική ιστορία που γράφτηκε ποτέ, ζωντανεύει σε μια απόκοσμη, ατμοσφαιρική παράσταση από το Θέατρο Παράθλαση.
Η πιο τρομακτική ιστορία που γράφτηκε ποτέ ζωντανεύει σε μια απόκοσμη, ατμοσφαιρική παράσταση από το Θέατρο Παράθλαση, στη Θεσσαλονίκη. Μια παράσταση, πλημμυρισμένη από τις μουσικές και τα τραγούδια του Αλέξανδρου Ραΐδη. Ένα πρωτότυπο μιούζικαλ βασισμένο στην ιστορία του πιο διάσημου βαμπίρ. Μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή.
Γιατί εκεί που τελειώνει η αθωότητα, αρχίζει ο τρόμος...
Συντελεστές: ...
Διασκευή
Η Πολιτεία Θεάτρου παρουσιάζει την κωμωδία αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου. Μια υπόθεση, τρεις αυτοτελείς παραστάσεις.
Η Πολιτεία Θεάτρου παρουσιάζει την κωμωδία αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου. Μια υπόθεση, τρεις αυτοτελείς παραστάσεις.
Οι καλύτερες ατάκες κωμωδιών και ρεφρέν τραγουδιών του χρυσού, ελληνικού κινηματογράφου (120 κωμωδίες περιόδου 1955-1974) μπήκαν στο μίξερ, ανακατεύθηκαν, προστέθηκαν πολλές ατάκες, πολλή έμπνευση, πολλή φαντασία, πολλή, πολλή δουλειά.
Σκηνοθεσία - Επιμέλε ...
Σύγχρονο έργο
Μία μουσικοθεατρική παράσταση, ένα ταξίδι στον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο. Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή-Edwards.
Μία μουσικοθεατρική παράσταση, ένα ταξίδι στον παλιό, καλό, ελληνικό κινηματογράφο.
Κάπου, σε ένα ελληνικό νησί, το Πάσχα του 1962... Παρ'όλη τη δύσκολη, πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, οι κάτοικοι στο φιλόξενο νησί του δημάρχου Μακουλίδη αντιμετωπίζουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους με όνειρα, αισιοδοξία, ελπίδα και πολύ τραγούδι. Κάθε τέλος είναι μία καινούργια αρχή, όλα τα προβλήματα έχουν ...
Σύγχρονο έργο
Το έργο εκτυλίσσεται σε μια περιοχή της Ιρλανδίας, με κεντρικό θέμα την επικίνδυνη σχέση ανάμεσα σε μια αυταρχική μάνα και την κόρη της.
Η νέα παράσταση της Πειραματικής Σκηνής της "Τέχνης", "Η βασίλισσα της ομορφιάς" στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη.
Συνεχίζοντας τον νομαδικό της βίο, η Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης" παρουσιάζει τη νέα της παράσταση. Πρόκειται για το βραβευμένο έργο "Η βασίλισσα της ομορφιάς" του σύγχρονου Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν Μακ Ντόνα, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλεί ...
Kλασικό έργο
Το έργο είναι μια δυνατή και άμεση διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική ψευτιά και υποκρισία. Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή.
Σε πανελλήνια πρώτη η "Πολιτεία Θεάτρου" παρουσιάζει το έργο του Τολστόι "Η δύναμη του πάθους".
Το έργο θεωρείται το Ευαγγέλιο του νατουραλιστικού θεάτρου, για το οποίο συγγραφείς όπως ο Εμίλ Ζολά και ο Μπέρναρντ Σω το χαρακτήρισαν ως την πιο ρωμαλέα αγροτική τραγωδία που γέννησε η περίοδος του νατουραλισμού. Είναι μια δυνατή και άμεση διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική ψευτιά και υποκρισία. ...
Διασκευή
Η θεατρική ομάδα Εντός Εκτός & Επί τα αυτά παρουσιάζει μία μουσικοθεατρική αυτοσχέδια κωμωδία εμπνευσμένη από τα έργα του Ευριπίδη.
Μετά τη διαβαλκανική τους επιτυχία "H περιέργεια σκότωσε τον Shakespeare", οι Εντός Εκτός & Επί τα αυτά επιστρέφουν πιο περίεργοι από ποτέ.
4 τηλεφωνήματα της Paramount...
4 εκκεντρικοί, extreme, αντιφατικοί, και ανίδεοι χαρακτήρες-ηθοποιοί...
4 πρόβες...
1 σκηνοθέτης που έρχεται από στιγμή σε στιγμή...
1 κιθάρα
1 μπουζούκι
Έχετε σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ...
Σύγχρονο έργο
Ο Ανδρέας Στάικος με χιούμορ έχει δημιουργήσει ήρωες που μπορούν να αντικατοπτρίσουν όλους εμάς που αναζητούμε τη γη της επαγγελίας.
Με το έργο "Καρακορούμ" του Ανδρέα Στάικου, από την Ομάδα Τέχνης OBERON, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Ανοιχτή Σκηνή - Θεατρικές φωνές της πόλης", που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Λίγα λόγια για το έργο:
Δυο γυναίκες και ένας άνδρας. Οι πόρνες - αρτίστες και ο προαγωγός τους βρίσκονται στην έρημο του Καρακορούμ. Ένα ταξίδι προς τη γη της επαγγελίας. ...
Σύγχρονο έργο
Στέλλιος Σταυρίδης, Κώστας Αποστόλου, Μαρία Χειμώνα, Θοδωρής Κούκρας, Γιώργος Ροντίδης κ.ά. Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.
Το Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη θα παρουσιάσει για την χειμερινή σεζόν 2014-2015, το έργο "Λίστα γάμου" του Διονύση Χαριτόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ροντίδη στο Θέατρο ΡΟ.
Μια παρέα φοιτητών, μποέμ και επαναστάτες του παρελθόντος, έγιναν Αυτοκινητάς, Λυκειάρχης, Ψαράς, Διευθυντής Τράπεζας, Διανοούμενος, διατηρώντας τη φιλία τους μέχρι σήμερα. Καυγαδίζουν, ερωτεύονται, αγαπούν, κριτικάρουν, ζουν ...
Kλασικό έργο
Τρεις γυναίκες και τρία έργα του Γ. Σουρή (Ο Αναπαραδιάδης, Ο Αποχαιρετισμός και η επάνοδος, Ο πατατράκας). Σκηνοθεσία: Ν. Ορτετζάτος.
Ξεστρατήματα, ξελογιάσματα, ξελαρυγγιάσματα, ξεσηκώματα, ξεφαντώματα...
Τρεις γυναίκες και τρία έργα του Γεωργίου Σουρή (Ο Αναπαραδιάδης, Ο Αποχαιρετισμός και η επάνοδος, Ο πατατράκας). Τρεις διαφορετικές γυναίκες με κοινό πρόβλημα και κοινό σκοπό - Τον απόλυτο έρωτα! Τρία αβυσσαλέα θηλυκά που πιστεύουν ακράδαντα πως αξίζουν τον έρωτα και τον διεκδικούν με νύχια και με δόντια! Μια παράσταση γι ...
Κοινωνικό
Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Πάολα Βόγκελ, φέρνει το κοινό αντιμέτωπο με τα όρια της ηθικής. Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη.
Ανακοίνωση:
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στις σκηνές του ΚΘΒΕ, λόγω στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από την Παρασκευή, 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή, 5 Απριλίου. Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των ε ...
Κοινωνικό
Μια εκδοχή του Σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα, για την απάνθρωπη καταπίεση των γυναικών στις μουσουλμανικές χώρες. Σκην.: Δ. Καρατζιάς.
Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στον Πολυχώρο Vault, το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Πνιγμονή» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη.
Μία εκδοχή του σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, μεταφέροντας το αριστούργημα του Federico García Lorca από την Ισπανία του 1936 στην Ανατολική Τουρκία του 2013, με αφορμή τα εγκλήματα τιμής, τον θρησκευτικό φανα ...
Διασκευή
Δώδεκα ιστορίες του Αντόν Τσέχωφ, ενός απ' τους μεγαλύτερους συγγραφείς της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του θεάτρου.
Η θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το θέατρο Σοφούλη, παρουσιάζει την παράσταση "Σφηνάκια Τσέχωφ".
Πώς συνδυάζεται ένα πνεύμα με ένα οδοντιατρείο, μία αρμένικη βίζιτα με ένα λαχείο, ένας θάνατος με έναν οίκο ανοχής, ένας ναύτης με ένα ερωτευμένο ζευγάρι, μια πρωτευουσιάνα με δυο Βλάχους, μία ...
Σύγχρονο έργο
Μονόλογος. Ερμηνεύει η Έλσα Καραγιώργου. Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου.
Από τις 20 Μαρτίου και για λίγες παραστάσεις, "Το πράσινο μου το φουστανάκι" της Λένας Κιτσοπούλου, στο Θέατρο Τ, με την Έλσα Καραγιώργου. Πρόκειται για άλλο ένα κείμενο ποταμό της Κιτσοπούλου, που αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας τού σήμερα, που περιμένει "κάτι να συμβεί για ξεφύγει από την αγωνία της ύπαρξής της". Ένας άνθρωπος όπως όλοι μας, έτσι την περιγράφει η συγγραφέας, "που πληρώνει τους λο ...
Σύγχρονο έργο
Το Burlesque κάθε Κυριακή φιλοξενεί στην σκηνή του τους ανερχόμενους εκφραστές της ελληνικής stand up comedy σκηνής.
Το Burlesque κάθε Κυριακή φιλοξενεί στην σκηνή του τους ανερχόμενους εκφραστές της ελληνικής stand up comedy σκηνής. Χιούμορ, σάτιρα, γρήγορες ατάκες, λόγος αφοπλιστικός από τους καλύτερους νέους κωμικούς της πόλης, αλλά και της Ελλάδας που δίνουν τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο σκέψης στην υπηρεσία του γέλιου.
Ο Γιώργος Βαβούρας ανεβαίνει στη σκηνή όταν δεν πουλάει χρώματα.
Ο Βασίλης Κατέρη ...
Σύγχρονο έργο
Performance, με νέες ιστορίες, μουσικές και σκηνοθεσίες για ηθοποιούς και θεατές στους 7 ορόφους και τα 42 δωμάτια του ξενοδοχείου.
Η διαδραστική περφόρμανς "Fake time" ξαναχτυπά στο ξενοδοχείο Άριστον, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Πρόκειται για μία πρωτότυπη και πληθωρική παραγωγή που εκτυλίσσεται στα 42 δωμάτια του 7όροφου ξενοδοχείου Άριστον. Ισορροπώντας μεταξύ φαντασιακού και ρεαλιστικού, μοναδικός της στόχος είναι να ταρακουνήσει την πόλη και να αφυπνίσει το παιδί που κάθε πολίτης κρύβει μέσα του.
Οι θεατ ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Θεατρικό αναλόγιο, που δημιούργησε η Θεατρική Ομάδα «Μηχανή», και είναι βασισμένο στο μεσαιωνικό δράμα «Χριστός Πάσχων».
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σας προσκαλεί στο θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Πάθη και Ανάσταση», που δημιούργησε η Θεατρική Ομάδα «Μηχανή», και είναι βασισμένο στο μεσαιωνικό δράμα «Χριστός Πάσχων», αγνώστου ποιητή του 12ου αι.
Η παράσταση, θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Απριλίου 2015 (Σάββατο του Λαζάρου), στις 19.00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης».
Ο «Χριστός Πάσχων», είναι το μονα ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Θέματα & αυτοσχεδιασμοί, με παράλληλη προβολή από τη θεατρική παράσταση. Μουσική: Λ. Τότσιου. Ερμην.: Α. Γριβάκου. Σκην/σία: Σ. Καρακάντζα.
Κύκλος μουσικής δωματίου
Κασσάνδρα - Έκστασις
Ινάνα, Αφροδίτη, Κασσάνδρα, Άννα
Τότε και τώρα
Ο Απόλλωνας, η Μητέρα, ο Εραστής
Μαζί τους, παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας με το φως, τη σκιά και το σκοτάδι, τέσσερις μουσικοί και μία ηθοποιός συνομιλούν και διερευνούν τη σχέση αφήγησης και έντονης δραματικής ροής ανάμεσα στον λόγο και τα ηχητικά τοπία, ώσπου ο διάλογος των μουσικών ...
 
Φίλτρα
Επιλογή Παράστασης
Επιλογή θεάτρου

Είδος Παράστασης

Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θεατρικές Παραστάσεις» μπορείτε να αναζητήσετε τις παραστάσεις που παίζονται στα θέατρα σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Περιορίστε τα αποτελέσματα των θεατρικών παραστάσεων με βάση τον τίτλο, το είδος τους (κωμωδία, δράμα κ.α.) και το θέατρο που παίζονται.