Κατηγορίες
Ψυχολόγοι
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΕΡΗ , Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια , Τηλ: 2107600589  Κιν: 6979330658 Email: info@mariakouteri.gr
Περιγραφή Επιχείρησης
Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Βύρωνα.
Πάντα μου άρεσε να παρατηρώ τους ανθρώπους και να ακούω τις ιστορίες τους, προσπαθώντας να καταλάβω πώς σκεφτόμαστε και τι καθορίζει τη συμπεριφορά μας.
Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησα το 2009.
Στη συνέχεια έγινα δεκτή στο τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών, το οποίο ακολουθεί τα εκπαιδευτικά κριτήρια της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμπεριφοριστικών και Γνωσιακών Θεραπειών.
Ολοκλήρωσα με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το 2015, έχοντας συμπληρώσει μεταξύ άλλων 700 ώρες κλινικού ψυχοθεραπευτικού έργου στο Τμήμα Θεραπειών Ενηλίκων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
Το 2014 ξεκίνησα να εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια για ενήλικες και εφήβους.
Είμαι κάτοχος της υπ’ αριθμόν 12622/22-6-2009 Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου (Νομαρχία Αθηνών).
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία:
Η πιο αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση για άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η βασική της αρχή είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε κινεί τη συμπεριφορά μας και επηρεάζει τα συναισθήματά μας.
Στόχος της θεραπείας είναι ο εντοπισμός και η αλλαγή των δυσλειτουργικών μοτίβων σκέψης που προκαλούν και διατηρούν ψυχικές διαταραχές και προβλήματα. Εστιάζει στα παρόντα προβλήματα και όχι στο παρελθόν, είναι σχετικά σύντομη σε διάρκεια και χρησιμοποιεί ερευνητικά τεκμηριωμένους τρόπους παρέμβασης.

Συμβουλευτική:

Παροχή καθοδήγησης ή υποστήριξης για τη διαχείριση συγκεκριμένων δυσκολιών. Απευθύνεται σε ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν συμπτώματα κάποιας ψυχολογικής διαταραχής αλλά χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια για θέματα όπως δυσκολίες σχέσεων, επιλογή κατάλληλου συντρόφου, προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον, επιλογή ή αλλαγή επαγγέλματος, δυσκολία προσαρμογής σε μια καινούρια κατάσταση.

Ψυχοεκπαίδευση:

Διδάσκονται πιο αποτελεσματικοί τρόποι διαχείρισης για θέματα όπως ο θυμός, η επικοινωνία με τους άλλους, η σύναψη ερωτικών σχέσεων και η διεκδικητική συμπεριφορά.

Διαδικτυακές Συνεδρίες κατόπιν ραντεβού


Στοιχεία Αναζήτησης: Ψυχολογος Ψυχοθεραπευτρια, Γνωσιακη Συμπεριφοριστικη Ψυχοθεραπεια, Συμβουλευτικη Cbt, Αγχος, Κρισεις Πανικου, Καταθλιψη, Ιδεοψυχαναγκαστικη Συμπεριφορα, Διαταραχη Διαπροσωπικες Σχεσεις
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
 
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή από 09:00 έως 21:00 κατόπιν ραντεβού
 
Μοιράσου το: