Κατηγορίες
Ψυχολόγοι
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΑΡΛΑΥΤΗ  
Περιγραφή Επιχείρησης
Η Μαριάννα Χαρλαύτη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία.
Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.
Έχει αποκτήσει κλινική εμπειρία δουλεύοντας σε διάφορες δομές, όπως η Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανογλείου Γ.Ν.Α., η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων, το Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας κ.ά. Επίσης, έχει εργαστεί στον τομέα των οργανώσεων ως υπεύθυνη εκπαίδευσης και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού.
Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό και σήμερα είναι εθελόντρια στο Κέντρο Ζωής, όπου συμμετέχει στην ομάδα ενημέρωσης πληθυσμού για το HIV/AIDS.
Από τον Απρίλιο του 2011 οργανώνει και συντονίζει η ίδια ομάδες διαχείρισης στρες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία είναι μια επιστημονικά αναγνωρισμένη μορφή θεραπείας που βρίσκει εφαρμογή σε πλήθος προβλημάτων και ψυχικών διαταραχών. Χαρακτηρίζεται από την εστίαση στο παρόν και την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον θεραπευόμενο την περίοδο που ζητά βοήθεια. Στόχος της είναι ο θεραπευόμενος μέσα από την ενεργό συμμετοχή του και τη συνεργασία με το θεραπευτή, να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τον τρόπο που ο ίδιος ερμηνεύει τα γεγονότα της ζωής του, αλλά και τη σχέση ανάμεσα στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του.
Η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική ΨυχοΘεραπεία επικεντρώνεται στο παρόν, στα τωρινά προβλήματα και είναι βραχεία και χρονικά περιορισμένη. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις, θεραπευτής και θεραπευόμενος μπορεί να συναποφασίσουν ότι είναι απαραίτητη μία μεγαλύτερης διάρκειας συνεργασία. Η θεραπεία είναι μία συνεργατική προσπάθεια μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου, καθώς οι επιθυμητοί στόχοι και το θεραπευτικό σχέδιο που βοηθά να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες συμφωνούνται από κοινού. Η πορεία της θεραπείας και η μείωση των συμπτωμάτων αξιολογούνται και με τη βοήθεια ερωτηματολογίων.

Στοιχεία Αναζήτησης: Ψυχοθεραπεια, Στρες, Καταθλιψη, Διαταραχη, Αγχος, Κριση Πανικου, Προβληματα Σχεσεων, Συμβουλευτικη Γονεων, Αγχωδεις Διαταραχες, Αυτοεκτιμηση
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Αττική
Φωτογραφίες
 
 
Μήνες Λειτουργίας
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Ωράριο Λειτουργίας
Κατόπιν ραντεβού
 
Μοιράσου το: