Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Περιγραφή Επιχείρησης
Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου είναι πιστοποιημένος απόφοιτος Λογοθεραπείας από το Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, κατέχει Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογοθεραπευτή και είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδας. Κατέχει ευρεία και πολυετή εμπειρία σε Νοσοκομεία, Κέντρα Αποκατάστασης, γηροκομεία και κατ' οίκον θεραπείες σε ενήλικο πληθυσμό.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει εκπαιδευτεί σε πιστοποιημένες μεθόδους αναφορικά με την αποκατάσταση λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης σε νευρολογικά νοσήματα.
Κύριο μέλημα του είναι η συνεχής επιστημονική κατάρτιση για την άρτια εξατομικευμένη θεραπευτική παρέμβαση, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς αλλά και τον φροντιστών του.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Η κατ' οίκον λογοθεραπεία σε ενήλικες, παρέχει τη δυνατότητα στον ασθενή να έχει πρόσβαση σε ολοκληρωμένη θεραπευτική παρέμβαση με τον λιγότερο δυνατό κόπο για τον ίδιο και τους φροντιστές του, στο γνώριμο και οικείο περιβάλλον του σπιτιού. Απευθύνεται σε πληθυσμό που δυσκολεύεται να μετακινηθεί (για παράδειγμα, ασθενείς με κινητικά προβλήματα ως απόρροια νευρολογικών παθήσεων ή εγκεφαλικού επεισοδίου) αλλά και σε εργαζόμενο πληθυσμό που έχει περιορισμένο χρόνο.
Η ευελιξία του ωραρίου, οι ολοκληρωμένες σε διάρκεια λογοθεραπευτικές συνεδρίες, η αμεσότητα στην επικοινωνία και τη βοήθεια μεταξύ θεραπευτή και φροντιστή καθώς και η άρτια και εξατομικευμένη θεραπεία, κάνουν τη λογοθεραπεία στο σπίτι την καλύτερη επιλογή.

Παθήσεις:
Εγκεφαλικό
Οι ασθενείς μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο συνήθως παρουσιάζουν προβλήματα στην επικοινωνία, την ομιλία και στην κατάποση.
Πάρκινσον
Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που πάσχουν από την νόσο Πάρκινσον παρουσιάζουν δυσκολίες στην φώνηση, στην ομιλία και κατ’ επέκταση στην επικοινωνία. Ακόμη μπορεί να αντιμετωπίζουν γνωστικά ελλείμματα και προβλήματα κατάποσης.
Διαταραχές κατάποσης
Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις
Άνοια
Διαταραχές Φώνησης

Στοιχεία Αναζήτησης: Λογοθεραπεια Ενηλικων - Λογοθεραπεια Κατ' Οικον, Λογοπαιδικος Για Ενηλικες, Logotherapeia Enilikwn Logotherapeia Katoikon, Λογοθεραπεια Για Ανοια, Λογοθεραπεια Για Αφασια Διαταραχη Λογου Ενηλικων, Διαταραχες Καταποσης, Κρανιοεγκεφαλικες Κακωσεις, Διαταραχες Φωνησης, Λογοθεραπεια Ενηλικων Λογοθεραπεια Κατ' Οικον Λογοπαιδικος Για Ενηλικες, Διαταραχες Καταποσης Κρανιοεγκεφαλικες Κακωσεις Διαταραχες Φωνησης
Περιοχές που Εξυπηρετεί
 
Μοιράσου το: