Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Περιγραφή Επιχείρησης
Η Αλυμάρα Χριστίνα φοίτησε στο Akmi Metropolitan College, στο οποίο και ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές της στο τμήμα Λογοθεραπείας, υπο την παράλληλη επίβλεψη του πανεπιστημίου Queen Margaret University. Τόσο η ακαδημαϊκή της πορεία, όσο και η πρακτική άσκησή της προσανατολίστηκαν στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση των επίκτητων διαταραχών λόγου και ομιλίας σε ενήλικες, κατά την ύπαρξη νευρολογικών δυσλειτουργιών. Δραστηριοποιείται στον χώρο των κατ’οίκον συνεδριών, με αποκλειστικό στόχο την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε εκφραστικής, αντιληπτικής ή γνωστικής δυσλειτουργίας του ατόμου στον καλύτερο δυνατό βαθμό και τη μετατροπή της καθημερινότητάς του σε λειτουργική για εκείνον και το περιβάλλον του, καθώς και ευχάριστη.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Αξιολόγηση και Θεραπεία σε δυσκολιες στον λόγο και την ομιλία μετά απο Εγκεφαλικά Επεισόδια, Εκφυλιστικές Νόσους (π.χ. Άνοια, Alzheimer) και Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις:
-Αφασία (Εκφραστική, Αντιληπτική)
-Απραξία
-Δυσαρθρία
-Γνωστικά Ελλείμματα (μνήμη, προσοχή, συγκέντρωση κ.λπ.)
Στα πλαίσια μας συνεδρίας, ο λογοθεραπευτής καλείται να αξιολογήσει οποιαδήποτε λανθάνουσα εκφραστική η αντιληπτική συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα, δυσκολίες στον λόγο και την ομιλία είναι πιθανό να εμφανιστούν μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, μετά από μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση (π.χ. λόγω αυτοκινητιστικού ατυχήματος), καθώς και μετά τη διάγνωση εκφυλιστικών νόσων (π.χ. Alzheimer’s), κατά τις οποίες προσβάλλονται οι γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως είναι η μνήμη, η προσοχή, η επίλυση προβλημάτων κ.λπ.

Στοιχεία Αναζήτησης: Λογοθεραπεια Ενηλικων, Λογοθεραπεια Κατ Οικον, Logotherapeia Enilikwn, Logotherapeia Katoikon, Λογοθεραπεια Για Ανοια, Λογοθεραπεια Για Αφασια, Διαταραχη Λογου Ενηλικων Ενηλικες, Λογοθεραπεια Για Εγκεφαλικο
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Βόρεια Προάστια, Νότια Προάστια, Ανατολικά Προάστια
 
Μοιράσου το: