Κατηγορίες
Ελαιοτριβεία
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΓΙΑΝΝΟΥΧΙΔΗΣ , Τηλ: 2322051800  Κιν: 6972025128 Email: info@giannouxidis.gr
Περιγραφή Επιχείρησης

Το ελαιοτριβείο μας με την 20ετή πείρα του καινοτομεί και εξοπλίζεται με το Ντεκατέρ LEOPARD 8 μοντέλο 2018, της ιταλικής εταιρείας PIERALISI (πρώτο στην Ελλάδα) τεχνολογίας DMF.
Διευρυνόμαστε με λύσεις υψηλής τεχνολογίας, με τη νέα γενιά φυγοκεντρικών μηχανημάτων 2 φάσεων ψυχρής έκθλιψης και εξασφαλίζουμε για εσάς:

  • Ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας (φυσικοχημικά και γευστικά)
  • Μέγιστη απόδοση ποσότητας (Ντεκατέρ χωρίς καθόλου νερό)
  • Ταχύτερη εξυπηρέτηση (αυξήσαμε τη δυναμικότητά μας
  • Πλήρη εξάλειψη παραγωγής αποβλήτων (100% οικολογικό)
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Συγκομιδή ελαιοκάρπου
Το πρώτο βήμα στη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου είναι η συγκομιδή του ελαιοκάρπου. Μόλις η παραγωγή σας φτάσει στο ελαιοτριβείο από εκεί αρχίζει ο ρόλος μας.

Καθαρισμός – Πλύσιμο

Στο στάδιο αυτό οι ελιές οδηγούνται στο πλυντήριο ελαιοκάρπου, όπου απομακρύνονται φύλλα και ξένα σώματα και στη συνέχεια πλένονται πριν προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.

Άλεσμα
Οι πλυμένες ελιές μεταφέρονται με ιμάντα στο σπαστήρα που ειναι το κύριο στάδιο της επεξεργασίας του ελαιοτριβείου.

Μάλαξη

Μετά τη σύνθλιψη, η πάστα που έχει δημιουργηθεί ανακατεύεται αργά για περίπου 30-40 λεπτά ακόμα σε ειδικά μηχανήματα που ονομάζονται “μαλακτήρες”. Εκεί τα μικροσκοπικά σταγονίδια ελαιολάδου ενώνονται μεταξύ τους, κάτι που ολοκληρώνει τη μηχανική εξαγωγή.

Διαχωρισμός

Μετά τη μάλαξη η ελαιοζύμη είναι έτοιμη για τη φάση του διαχωρισμού. Στο στάδιο αυτό μεταφέρεται στο φυγόκεντρο όπου και διαχωρίζεται ο φυτικός χυμός από τον πυρήνα.

Τελικό στάδιο

Στο τελικό στάδιο το μείγμα φυτικού χυμού και λαδιού περνάει από έναν άλλο φυγοκεντρικό διαχωριστήρα από όπου και προκύπτει το καθαρό ελαιόλαδο.

Στοιχεία Αναζήτησης: Συγκομιδη Ελαιοκαρπου, Καθαρισμος Και πλυσιμο Ελαιοκαρπου, Αλεσμα, Μαλαξη Ελαιοκαρπου, Οικολογικο Ελαιοτριβειο, Ελαιολαδο Υψηλης Ποιοτητας, Ελαιοτριβειο Νεας Γενιας, Ελαιολαδο Συσκευασμενο Και Χυμα, Πιστοποιηση Για Βιολογικα
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
 
 
Μοιράσου το: