Κατηγορίες
Ψυχολόγοι
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΠΛΑΤΑΚΗ, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια  
Περιγραφή Επιχείρησης

Εργάζομαι ιδιωτικά με άτομα, ομάδες, οικογένειες και ζευγάρια. Είμαι εκπαιδεύτρια και επόπτης ειδικών ψυχικής υγείας στο τετραετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, τμήμα Πάτρας (www.ergastirio.eu).
Οι κύριες εκπαιδεύσεις μου είναι:

  • Συστημική Ψυχοθεραπεία
  • Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία
  • Τραυματοθεραπεία (E.M.D.R.): απευαισθητοποίηση και επανεπεξεργασία μέσω των οφθαλμικών κινήσεων και
  • Δημιουργική Αναπαράσταση (Neuro-Imaginative Gestalting, N.I.G.).


Μια σημαντική επίδραση στην ψυχοθεραπευτική μου εργασία ήρθε από την επαφή μου με τη σκέψη του Γερμανού στοχαστή και ψυχοθεραπευτή, Bert Hellinger, εξαιτίας της καθαρότητας, της πνευματικότητας και της ειρηνικότατος που διαπερνά το έργο του. Στην έως τώρα προσωπική μου σύνθεση κεντρική είναι η έννοια της Συμφιλίωσης που θεωρώ την ουσία της ψυχοθεραπείας.
Είμαι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (E.F.T.A.), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (E.A.P.) και κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας.

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Η Συστημική Προσέγγιση που ακολουθώ, σε συνδυασμό με τις επιπρόσθετες εκπαιδεύσεις μου, μου επιτρέπουν να ασχοληθώ με ένα ευρύ φάσμα αιτημάτων όπως, για παράδειγμα, αποτελεσματικότερες σχέσεις στην οικογένεια ή στην εργασία, φοβίες, κρίσεις πανικού, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, σωματικά συμπτώματα, άγχος, κατάθλιψη, ψυχωτικές διαταραχές, πένθος, διατροφικές διαταραχές. Εννοείται ότι, όπου απαιτείται, υπάρχει και είναι επιθυμητή η συνεργασία με άλλους ειδικούς ψυχικής υγείας.
Η Συστημική Προσέγγιση μας καλεί να διευρύνουμε το οπτικό μας πεδίο και να εντάξουμε το υπό εξέταση ζήτημα στο σημαντικό πλαίσιο (σύστημα) που ανήκει, για να μπορέσουμε να το κατανοήσουμε. Σύστημα μπορεί να αποτελεί μια οικογένεια, μια θεραπευτική ομάδα, μια σχολική τάξη, οποιοδήποτε σύνολο αποτελείται από μέλη που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση. Ακριβώς λόγω της αλληλεπίδρασής τους, η κατανόηση κάθε μεμονωμένου μέλους γίνεται εφικτή μέσα στο πλέγμα των σχέσεων, των θέσεων και των ρόλων που επικρατούν στο σύστημα στη συγκεκριμένη φάση της εξέλιξής του.

Στοιχεία Αναζήτησης: Ψυχοθεραπεια Ατομικη, Ψυχοθεραπεια Ομαδικη, Ψυχοθεραπεια Οικογενειακη, Ψυχοθεραπεια Ζευγους, Τραυματοθεραπεια Emdr
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Πάτρα.
Φωτογραφίες
 
 
Μήνες Λειτουργίας
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
 
Μοιράσου το: