Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, Ιδιοκτήτρια  
Περιγραφή Επιχείρησης

Το κέντρο «σκέψη και πράξη» είναι ένα σύγχρονο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα (λογοθεραπεύτρια, εγοθεραπεύτρια, ψυχολόγο) με άρτια εκπαίδευση και εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι η επιστημονική αντιμετώπιση με ευθύνη και πραγματικά ανθρώπινο ενδιαφέρον κάθε δυσκολίας και προβλήματος που μπορεί να αντιμετωπίζει ένα παιδί, ένας έφηβος ή ένας ενήλικας.
Το κέντρο μας εδρεύει σε καινούργιο ειδικά διαμορφωμένο χώρο προσφέροντας τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Φωνολογικές-αρθρωτικές διαταραχές
 • Μαθησιακές δυσκολίες/δυσλεξία
 • Καθυστέρηση λόγου
 • Ψυχοκινητική καθυστέρηση/Ανωριμότητα
 • Νοητική καθυστέρηση
 • Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα
 • Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές/αυτισμός
 • Νευρολογικές διαταραχές
 • Αισθητηριακές διαταραχές
 • Τραυλισμός
 • Βαρηκοΐα- κώφωση


Συνεργαζόμαστε με όλα τα ταμεία

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Τι είναι η λογοθεραπεία
Η λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που στοχεύει στην πρόληψη, αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου, της φωνής και της ομιλίας στο παιδί και στον ενήλικα.

Τι είναι η εργοθεραπεία
Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη η οποία μέσω των κατάλληλα επιλεγμένων και στοχοκατευθυνόμενων δραστηριοτήτων, με απώτερο στόχο το άτομο να επιτύχει το μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας. Οι τομείς που παρεμβαίνει ο Εργοθεραπευτής είναι κινητικές δεξιότητες (Αδρή και λεπτή κινητικότητα, ισορροπία, μυϊκή δύναμη πλευρίωση, αμφίπλευρος συντονισμός, οπτικοκινητικός συντονισμός, λεπτοί χειρισμοί χεριών-δακτύλων), γνωστικές δεξιότητες (προσοχή, συγκέντρωση, οπτική και ακουστική αντίληψη, χωρικός και χρονικός προσανατολισμός, ικανότητα επίλυσης προβλήματος, μνήμη) κοινωνικές δεξιότητες (κοινωνική ανταπόκριση, συναισθηματική επαφή, δεξιότητες αλληλεπίδραση), δραστηριότητες καθημερινης ζωής (ένδυση, απόδυση, σίτιση, υγιεινή σώματος, αυτοϋπηρέτηση) και Αισθητηριακές δεξιότητες (αισθητηριακή επεξεργασία και οργάνωση των ερεθισμάτων που προέρχονται από το απτικό-ιδιοδεκτικό-αιθουσαίο-οπτικό-οσφρητικό-γευστικό σύστημα).

Στοιχεία Αναζήτησης: Λογοθεραπεια, Ψυχολογικη Στηριξη, Αισθητηριακη Ολοκληρωση, Θεραπευτικη Ακροαση, Δυσφαγια, Αισθητηριακες Διαταραχες, Τραυλισμος, Εργοθεραπεια, Αυτισμος
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες
 
 
Μήνες Λειτουργίας
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή από 13:00 έως 21:00
Σάββατο από 09:30 έως 13:00
 
Μοιράσου το: