Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές, Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΚΟΥΡΑΣ , Τηλ: 2221086818  Κιν: 6936713790
Περιγραφή Επιχείρησης
Το Κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Ψυχοθεραπείας, λειτουργεί από το 1993 στη Χαλκίδα υπό την εποπτεία του κου Νίκου Πράκουρα (λογοπεδικός - λογοθεραπευτής, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών από το 1992). Τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου στελεχώνουν Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Ψυχολόγος και Παιδοψυχίατρος. Πρόκειται για ειδικούς επιστήμονες με υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προσόντα, πολυετή εμπειρία και άριστη εξειδίκευση. Η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου, με συνέπεια, αγάπη για τα παιδιά και απόλυτη ευθύνη απέναντί τους, υπηρετεί τον πρωταρχικό της στόχο, ο οποίος είναι η διευκόλυνση και εξομάλυνση της καθημερινότητας των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Το τμήμα Λογοθεραπείας αναλαμβάνει την αποκατάσταση και διάγνωση Διαταραχών Λόγου και Ροής της Ρμιλίας (Τραυλισμός, ταχυλαλία), Προβλημάτων Αρθρωσης, Βαρυκοϊας και Κώφωσης, καθώς και Διαταραχών Σίτισης και Κατάποσης.
Το τμήμα Εργοθεραπείας αναλαμβάνει την αποκατάσταση και διάγνωση Διαταραχών Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και Κινητικών Δεξιοτήτων και συμβάλει στην Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Αυτοεξυπηρέτησης.
Το τμήμα Ειδικής Αγωγής αναλαμβάνει την αντιμετώπιση και διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών – Δυσλεξίας, Διαταραχής Ελειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και Προβλημάτων Νοητικής Ανάπτυξης.
Το τμήμα Παιδοψυχιατρικής – Ψυχοθεραπείας παρέχει Κλινική Αξιολόγηση, διάγνωση καθώς και παροχή θεραπευτικής παρέμβασης σε περιπτώσεις, Διάχυτης Αναπτυξιακής Διαταραχής (Αυτισμός, Asperger), Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ), Διαταραχές Διάθεσης και Συναισθηματικές Διαταραχές, Διαταραχές Απέκκρισης (ενούρηση, εγκόπριση), Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (Ανορεξία, Βουλημία, Παχυσαρκία), Δυσκολίες στις Διαπροσωπικές Σχέσεις.
Επιπλέον, πραγματοποιείται μέσω συμβουλευτικής η ψυχοεκπαίδευση των γονέων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών των παιδιών τους, με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στη θεραπευτική διαδικασία.

Στοιχεία Αναζήτησης: Διασπαση Προσοχης, Υπερκινητικοτητα, Δυσλεξια, Μαθησιακες Δυσκολιες, Τραυλισμος, Αυτισμος, Φοβιες, Αγχος, Τεστ Σχολικη Ετοιμοτητας, Τεστ Ανιχνευσης Αυτισμου Παις, Διαταραχες Κοινωνικων Δεξιοτητων, Συναισθηματικες Διαταραχες
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Όλη την Αττική, την Εύβοια & τη Βοιωτία
 
Μοιράσου το: