Κατηγορίες
Ορθοπαιδικοί
Αθλητίατροι
Τραυματιολόγοι
Χειρουργοί Ορθοπαιδικοί
Περιγραφή Επιχείρησης
  • Ο Δρ. Σταύρος Ριστάνης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Λέκτορας Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Επιμελητής στο Νοσοκομείο Metropolitan (Αθήνα).
  • Είναι επικεφαλής του Ιατρικού επιτελείου των δυο μεγαλύτερων ομάδων των Ιωαννίνων, της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα (ποδόσφαιρο) και του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (μπάσκετ).
  • Εξειδικευθείς στη Χειρουργική Άκρου Ποδός & Ποδοκνημικής καθώς και σε Αθλητικές Κακώσεις & Αρθροσκοπική Χειρουργική Γόνατος.
  • Πιστοποιημένος Χειρουργός στην MIS (Ελάχιστα Επεμβατική) Διαδερμική Χειρουργική Άκρου Ποδός.


Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση
Ο Δρ. Σταύρος Ριστάνης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2001 (έτος εισαγωγής: 1995). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής τον Ιούνιο του 2012 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με “Αριστα“ το 2009.

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων

3ετής Εξειδίκευση στο εξωτερικό (Μελβούρνη, Αυστραλία)

  • Εξειδικεύτηκε στην Αρθροσκοπική Χειρουργική Γόνατος και Αθλητικών Κακώσεων (Knee Fellowship) στο Νοσοκομείο Epworth (Μελβούρνη, 2012-2013)
  • Εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Άκρου Ποδός & Ποδοκνημικής (Foot & Ankle Fellowship) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Alfred (Μελβούρνη, 2013-2014)
  • Εργάστηκε ως επιμελητής (Senior Trauma Fellow) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Alfred (το μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στη Νότια Αυστραλία) για το 2014-2015


Το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον εργάζεται ως Επιμελητής στην Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Metropolitan και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο σε Αθήνα και Ιωάννινα.


Εμπειρία στην αντιμετώπιση αθλητικών τραυματισμών
Ο κος Ριστάνης διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση αθλητικών τραυματισμών. Είναι επικεφαλής του Ιατρικού επιτελείου της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα (ποδόσφαιρο) και του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (μπάσκετ).

Επιστημονικό Έργο
Ο Δρ. Ριστάνης έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή ορθοπαιδικά περιοδικά και συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε ξένα συγγράματα ορθοπαιδικής. Το ερευνητικό του έργο έχει αναφερθεί (cited) σε τουλάχιστον 1400 δημοσιευμένα αρθρα στη διεθνή βιβλιογραφία.


Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
 
Ωράριο Λειτουργίας
Μόνο κατόπιν ραντεβού
 
Μοιράσου το: