Κατηγορίες
Ιχθυοπωλεία
Περιγραφή Επιχείρησης
Το όνομα Κλαυδιανός αποτελεί ορόσημο στην αγορά φρέσκου ψαριού στη Ζάκυνθο. Είναι υπόθεση τριών γενεών.
Η σχέση της οικογένειας Κλαυδιανού με τη θάλασσα και το ψάρεμα έχει τις ρίζες της από το 1928. Ο Σπύρος Κλαυδιανός, παίρνοντας την άδεια πλανόδιου πωλητή ψαριών, ξεκίνησε να πουλάει την πραμάτεια του, με μία καρέτα που εφοδίαζε από τα ψαροκάικα στο λιμάνι της πόλης. Αργότερα συνέχισε να διοχετεύει ψάρια στην αγορά της Ζακύνθου από μια παράγκα που έφτιαξε τότε, δίπλα στη σημερινή πλατεία Σολωμού.
Το 1956 ο Σπύρος Κλαυδιανός αγόρασε το αλιευτικό του Δραγανίκου και το ονόμασε Τρία Αδέλφια. Οι δύο γιοι του συνέχισαν να ασκούν το επάγγελμα στη θάλασσα. Έτσι δημιούργησαν ένα νέο ιχθυοπωλείο στο κέντρο της πόλης. Το 1976 αγόρασαν ένα δεύτερο αλιευτικό και το ονόμασαν Σπύρος θέλοντας να τιμήσουν το πατέρα τους. Το 1980 η έδρα του ιχθυοπωλείου μεταφέρθηκε στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Μέσα στη δεκαετία του ’80, ανοίγουν τρία ακόμη ιχθυοπωλεία. Επίσης δημιουργούν δύο αποθήκες ψαριών στο ποτάμι και στην οδό Κανδιανού. Το 1984 αγοράζουν τρίτο αλιευτικό καΐκι και το εξοπλίζουν με εργαλεία γρι-γρι.
Από το 1984 και μετά μπαίνουν και τα παιδιά τους στην οικογενειακή επιχείρηση.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Σήμερα, η οικογένεια διατηρεί τρία καΐκια που εργάζονται, δύο ιχθυοπωλεία σε ιδιόκτητα ακίνητα, το πρώτο στην οδό Κάλβου & Λογοθετών στη περιοχή του Αγίου Παύλου και το δεύτερο στην οδό Ταβουλάρη 1 στους Αγίους Σαράντα, και επίσης μια αποθήκη ψαριών και διχτυών στο Λυκούδι. Ο Παναγιώτης και ο Διονύσιος Κλαυδιανός συνεχίζουν ακόμη και σήμερα με πολύ μεράκι να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά, εργάζονται μέσα στα καΐκια τους, ψαρεύουν και εφοδιάζουν τα ιχθυοπωλεία τους με φρέσκο ψάρι.
Το 2009 ο Σπύρος Κλαυδιανός, υιός του Διονυσίου Κλαυδιανού, αξιοποιώντας την οικογενειακή του παράδοση, έχοντας τη γνώση και την εμπειρία που υποστηρίζεται από την υποδομή και το κέφι δημιούργησε το δικό του Ιχθυοπωλείο, το τρίτο σήμερα της οικογένειας, στην οδό Αγίου Ιωάννη Λογοθετών 10, εφοδιάζοντας πολλά νοικοκυριά, ψαροταβέρνες, εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ζακύνθου με φρέσκο ψάρι, συνεχίζοντας μια παράδοση εκατό ετών.
Από γενιά σε γενιά η οικογένεια διατηρεί τις ίδιες αξίες που αποτελούν και το τρίπτυχο της επιτυχίας. Μεράκι - Συνέπεια - Ποιότητα.
Και η ιστορία συνεχίζεται…

Στοιχεία Αναζήτησης: Ιχθυοπωλειο, Φρεσκο Ψαρι, Θαλασσινα, Αστακοι, Delivery
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Ζάκυνθος.
Φωτογραφίες
 
 
Μήνες Λειτουργίας
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
 
Μοιράσου το: