Κατηγορίες
Παιδικοί Σταθμοί
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΑΝΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, Διευθύντρια  
Περιγραφή Επιχείρησης
Η "Μοντεσσοριανή Σχολή Ζαφρανά", Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο, ιδρύθηκε το 1999.
Δέχεται παιδιά ηλικίας δυόμισι έως έξι ετών και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο, διατηρητέο κτήριο, με κήπο ενός στρέμματος. Η "Μοντεσσοριανή Σχολή Ζαφρανά" στηρίζεται στις αρχές της μοντεσσοριανής αγωγής, ταυτόχρονα όμως τη διευρύνει και την εμπλουτίζει, χρησιμοποιώντας και άλλες σύγχρονες μεθόδους βιωματικής μάθησης, όπως είναι τα σχέδια δράσης (projects). Η καινοτομία της προσέγγισης αυτής στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι λαμβάνονται υπόψη στην καθημερινή παιδαγωγική πράξη πολλά από τα πρόσφατα, εντυπωσιακά ευρήματα των Νευροεπιστημών, που αναφέρονται στη δομή και λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και στις προϋποθέσεις ανάπτυξής του.
Το προσωπικό της Σχολής αποτελείται από νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, και παιδαγωγούς άλλων ειδικοτήτων, ειδικά εκπαιδευμένους από την κα. Μαρία Ζαφρανά, Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
O στόχος της Σχολής δεν είναι απλά η φύλαξη του παιδιού αλλά η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, υλικού και πνευματικού, που θα διευκολύνει την απρόσκοπτη ανάπτυξη των νοητικών δυνατοτήτων του παιδιού, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ομαλή ένταξή του στο εκπαιδευτικό πλαίσιο.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων

Η ανάπτυξη των νοητικών δυνατοτήτων του παιδιού επιτυγχάνεται μέσω της αυτοαγωγής, της ατομικής εργασίας και της βιωματικής μάθησης, μέσα σ' ένα περιβάλλον κατάλληλα οργανωμένο και πλούσια εξοπλισμένο με το μοντεσσοριανό υλικό. Έχοντας ως κύριο στόχο την ψυχική υγεία του παιδιού, το βοηθούμε να δημιουργήσει θετική αυτοεικόνα και υψηλή αυτοεκτίμηση.
Στο πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνονται δραστηριότητες όπως:

  • Το παιδί με το κατάλληλο μοντεσσοριανό υλικό ανακαλύπτει τη γραφή, την ανάγνωση και την αξία των μαθηματικών.
  • Μουσική Παιδεία δύο φορές την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις.
    Μουσική αγωγή για παιχνίδι και ανάπτυξη, σύμφωνα με τις αρχές της Μοντεσόρι, με τραγούδι, κρουστά και μεταλλόφωνο.
  • Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας από Αμερικανίδα παιδαγωγό, μέσα από παιχνίδια και κατάλληλες δραστηριότητες.
  • Τέχνη και Πολιτισμός: ευκαιρίες καλλιέργειας της φαντασίας και αυτοέκφρασης, μέσω της Ζωγραφικής, της Πηλοπλαστικής, των Χειροτεχνιών, του Θεάτρου και των επισκέψεων σε μουσεία και σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.
  • Εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και τη ζωή, μέσα από δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο σχολείο, όπως η καλλιέργεια φυτών και η περιποίηση ζώων.

Επίσης, η Σχολή μας εγκαινίασε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Σχολή Γονέων, που λειτουργεί έκτοτε σε σταθερή βάση, με την πεποίθηση ότι η στενή συνεργασία σχολείου και οικογένειας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος.


Στοιχεία Αναζήτησης: Νηπιαγωγειο, Μοντεσσοριανη Αγωγη, Βιωματικη Μαθηση, Αυτοαγωγη, Ατομικη Εργασια
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Κέντρο & Ανατολική Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες