Κατηγορίες
Ψυχολόγοι
Περιγραφή Επιχείρησης

Ο Αντώνης Μουσούρος γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι κλινικός ψυχολόγος–ψυχοθεραπευτής. Το βασικό πτυχίο Β.Α. Ψυχολογίας το αποκτά από το Εθνικό Καποδιστριακό Αθηνών ενώ συνεχίζει με Μ.Α. Κλινικής Ψυχολογίας από το University of Indianapolis.
Με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (Νομαρχία Αθηνών, Αρ. Πρωτ.: 6509/24-06-05) κάνει την πρακτική εξάσκησή του στο:

  • Σικιαρίδειο Ίδρυμα (έκθεση σε ψυχομετρικές διαδικασίες, συνεντεύξεις παιδιών και γονέων, αντιμετώπιση μαθησιακών προβλημάτων καθώς και θεμάτων ένταξης στο κοινωνικό σύνολο-εντός και εκτός του χώρου των ιδρυμάτων)
  • Στο κέντρο ΚΕ.ΨΥ.ΠΑ (διεργασία ομάδας-ευαισθητοποίηση στο συστημικό σκέπτεσθαι)
  • American Community Schools of Athens (ACS)


Η θεραπευτική του εκπαίδευση γίνεται από το 2007 – 2012 στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας όπου περιλαμβάνει συμμετοχή σε ομάδα θεραπείας και εποπτείας περιστατικών.
Συμμετέχει σε πολλά workshops και συνέδρια, όπως:

  • 6th Congress of the European Family Therapeutic Association & 32nd Association for Family Therapy and Systemic Practice UK Conference
  • Assessing Families: a four step model and “Therapy as a progress from system to system” με τον Professor S. Minnchin, M.D.
  • “Addiction” με την Diamond
  • “From Individual to Relational Being” and “Therapy as Relational Recovery” με τους Kenneth and Mary Gergen, Ron Walkey
  • «Το συναίσθημα του θεραπευτή» με τον M. Elkaim
  • EFTA 2007 Γλασκώβη
  • EFTA 2013 Κωνσταντινούπολη


2012 Διεθνές Συνέδριο Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας – Αθήνα

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Σε ό,τι αφορά στις επαγγελματικές του συνεργασίες από το 2009 έως σήμερα συμμετέχει στο κέντρο ΚΕ.ΨΥ.ΠΑ του κ. Β. Ορλιακλή (www.kepsypa.gr) ως συνθεραπευτής σε διεργασία ομάδας καθώς και ως εισηγητής στη διεξαγωγή σεμιναρίων ψυχολογίας. Από το 2013 έως το 2016 στην Τρίτη Περιφέρεια Αττικής στο Κέντρο Στήριξης Νέων, ως συνθεραπευτής σε Ομάδα Γονέων με την υπεύθυνη του κέντρου, κα. Ελ. Παντελίδου. Ενώ από τον Σεπτέμβριο 2015 μέχρι το 2106 επιμελήθηκε τη συνεργασία του κέντρου ΚΕ.ΨΥ.ΠΑ με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας Παίδων - Ενηλίκων Παιδοθέρμη της κ. Κ. Κοτσιφάκου (www.paidothermi.gr) με στόχο την κοινή διεξαγωγή σεμιναρίων ψυχολογίας. Ο κ. Μουσούρος Αντώνης από το 2009 έως σήμερα έχει το ιδιωτικό του γραφείο και δέχεται κατόπιν ραντεβού με υπηρεσίες που αφορούν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες Εφήβων-Ενηλίκων καθώς και θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας.

Στοιχεία Αναζήτησης: Κλινικοι Ψυχολογοι, Θεραπευτες, Συμβουλευτικη, Ψυχαναλυση, Ψυχοθεραπεια
Περιοχές που Εξυπηρετεί
 
Μοιράσου το: