Κατηγορίες
Ενδοκρινολόγοι, Παιδίατροι
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΟΛΓΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΣΙΚΑ  
Περιγραφή Επιχείρησης
Η ιατρός Dr. Όλγα Μαρία Κ. Μάτσικα είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φρανκφούρτης / Μάιν, Γερμανίας.
Διετέλεσε την πενταετή κλινική της εκπαίδευση στην 1η Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Φρανκφούρτης, όπου και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής.
Προχώρησε στην περαιτέρω εξειδίκευσή της στον τομέα της Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας και Διαβητολογίας, όπου μετά από τριετή εκπαίδευση σε έμμισθη θέση Ειδικού Παιδιάτρου σε εξειδικευμένες μονάδες Παιδοενδοκρινολογίας και Εφηβικής Ιατρικής, έλαβε τον τίτλο της Υποειδικότητας «Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία» των γερμανικών Ανώτατων Ιατρικών Ιδρυμάτων.
Εν συνεχεία ανακηρύχθηκε Διευθύνουσα Επιμελήτρια Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας της 1ης Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής της Φρανκφούρτης, της οποίας τη διεύθυνση και επιμελήθηκε μέχρι την έναρξη της γονικής της άδειας.
Μετά την επιστροφή της επιλέχθηκε ως επιβλέπουσα Ειδική Παιδοενδοκρινολόγος του Πολυπαιδιατρείου και της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου του Gelnhausen, Γερμανίας.
Καθ' όλη τη διάρκεια της ιατρικής της εκπαίδευσης παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά σε πληθώρα ιατρικών συνεδρίων, όπως και διαπιστευμένων σεμιναρίων των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και διεθνών Παιδοενδοκρινολογικών Εταιρειών (ESPE, JAPED, Endocrine Society, κ.λπ.).
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων

Στα τέλη του 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και από το 2018 διατηρεί ιδιωτικό Ιατρείο Σύγχρονης Ενδοκρινολογίας Βρεφών, Παίδων και Εφήβων.
Πρωταρχικό στόχο της ιατρού αποτελεί η προσωπική και ιδιαίτερη προσέγγιση και διάγνωση των παιδιών και εφήβων.
Σε αυτό συντελεί και το ευρύχωρο, άρτια εξοπλισμένο περιβάλλον του ιατρείου, που διαμορφώθηκε με υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα, φιλικά στα παιδιά και τους εφήβους μας.
Η Dr. Όλγα Μαρία Κ. Μάτσικα προσφέρει μια διεθνώς επικαιροποιημένη ενημέρωση, που σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων, επιτυγχάνει τη βέλτιστη ρύθμιση των ενδοκρινών διαταραχών και το σημαντικότερο, τη στήριξη και ανακούφιση των παιδιών και των νέων του ιατρείου. Πιο συγκεκριμένα:

  • Διαταραχές αύξησης: Διερεύνηση χαμηλού / ψηλού αναστήματος
  • Βρεφικός, παιδικός και εφηβικός Υπο-/Υπερθυρεοειδισμός και λοιπές διαταραχές θυρεοειδούς
  • Παθήσεις Επινεφριδίων
  • Διαταραχές ΄Ήβης: Πρώιμη / Καθυστερημένη εφηβεία
  • Αύξηση βάρους σώματος / Μορφές Παχυσαρκίας / Διερεύνηση Μεταβολισμού λιπιδίων / σακχάρων
  • Συνδρομολογία / Κλινική Γενετική Αξιολόγηση
  • Οστικός Μεταβολισμός

Στοιχεία Αναζήτησης: Παιδοενδοκρινολογος, Υποθυρεοειδισμος, Υπερθυρεοειδισμος, Παθησεις Επινεφριδιων, Διαταραχες Ηβης, Διερευνηση Μεταβολισμου Λιπιδιων, Οστικος Μεταβολισμος
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
 
 
Μοιράσου το: