Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές
Κέντρα Δυσλεξίας
Κέντρα Λογοθεραπείας
Περιγραφή Επιχείρησης
Το Focus Lab ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιστημονικού επιπέδου στα παιδιά και τους εφήβους για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών τους. Οι υπηρεσίες στοχεύουν στην αποκατάσταση της διάσπασης προσοχής, της δυσλεξίας και των μαθησιακών δυσκολιών αλλά και την ανάδειξη των δυνατοτήτων κάθε παιδιού. Η ομάδα του Focus Lab απαρτίζεται από ειδικούς επιστήμονες με βαθιά επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία, οι οποίοι εφαρμόζουν το πρωτόκολλο C.B.E.P (Combined Biofeedback and Ergotherapy Protocol) για την επίτευξη του στόχου τους. Η πρωτοπορία του πρωτοκόλλου αυτού συνίσταται στο συνδυασμό κλασικών και καινοτόμων μεθόδων, και συγκεκριμένα της εργοθεραπείας και της βιοανάδρασης (biofeedback). Συγκεκριμένα, η βιοανάδραση εφαρμόζεται δια της μέτρησης και καταγραφής της εγκεφαλικής λειτουργίας κατά τη διάρκεια χρήσης ειδικού λογισμικού και συσκευών που αλληλεπιδρούν με κριτήριο τον βαθμό συγκέντρωσης. Ταυτόχρονα, η διαδικασία καταγράφεται και τα αποτελέσματα απεικονίζονται στην οθόνη του υπολογιστή, παρέχοντας στον ασκούμενο την δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης της προόδου του.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Διάγνωση και αποκατάσταση διαταραχών διάσπασης ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.-Υ.) με τον συνδυασμό συνεδριών Βιοανάδρασης και Εργοθεραπείας.
Διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών και δυσλεξίας με τον συνδυασμό συνεδριών Βιοανάδρασης και Εργοθεραπείας και τη χρήση των τεχνικών ειδικής διαμπαιδαγώγησης.
Εκπαίδευση στη διαχείριση άγχους με τον συνδυασμό συνεδριών Βιοανάδρασης και Εργοθεραπείας.
Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων.

Στοιχεία Αναζήτησης: Εργοθεραπεια, Διαχειριση Αγχους, Αντιμετωπιση Στρες, Μαθησιακες Δυσκολιες, Διασπαση Προσοχης, Δυσλεξια, Δ. Ε. Π. Υ., Διαταραχη Ελλειμματικης Προσοχης, Ειδικη Διαπαιδαγωγηση, Αντιμετωπιση Ελλειμματικης Προσοχης, Biofeedback, Λογοθεραπεια, Βιοαναδραση, Ψυχοθεραπεια, Ειδικη Αγωγη
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
 
 
Μοιράσου το: