Κατηγορίες
Ψυχίατροι, Ομοιοπαθητική
Περιγραφή Επιχείρησης
Η Νίκη Κούρτη έλαβε το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικου Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003.
Διεκπεραίωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Νομό Λέσβου. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Λευκάδας, στη Νευρολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στην Ψυχιατρική στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Στο πλαίσιο της Ψυχιατρικής εκπαίδευσής της, εξειδικεύτηκε στην Κοινοτική Ψυχιατρική, στην Παιδοψυχιατρική και στην Ψυχοθεραπεία (Ψυχαναλυτική, Συστημική-Οικογενειακή, Ομαδική, Δραματοθεραπεία και Τραυματοθεραπεία-EMDR).
Εργάστηκε στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου και συνεχίζει να εργάζεται ως Επόπτρια Ψυχίατρος στις Μεταβατικές Δομές Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων Χίου, Λέσβου και Αθήνας. Εκπαιδεύτηκε στην Κλασική Ομοιοπαθητική και στις Νευροεπιστήμες.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια, Ημερίδες και Σεμινάρια.
Λειτουργεί ιατρείο και στη Λευκάδα στη διεύθυνση Κάββαλος Σφακιωτών, Λευκάδα 31100.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Η προσπάθεια για την ολιστική αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της ψυχικής νόσου, όχι ως μεμονωμένο πρόβλημα του ατόμου που εμφανίζει τη νόσο, αλλά ως πρόβλημα του συστήματος που ανήκει το άτομο που νοσεί. Γι´ αυτό θεωρείται αναγκαία η θεραπεία του ευρύτερου συστήματος στο οποίο το άτομο εντάσσεται, πέραν της ατομικής του θεραπείας.
Δίνεται προτεραιότητα στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου, ενώ στις ανθιστάμενες στην ψυχοθεραπεία περιπτώσεις παρέχεται ομοιοπαθητική φαρμακευτική θεραπεία, κατά τις αρχές της ήσσονος διάρκειας και δοσολογίας, ώστε το άτομο να συμμετέχει ενεργά στη θεραπεία του και να εκπαιδεύεται στην αυτοθεραπεία, παρά να εξαρτά την υγεία του από τη λήψη οποιωνδήποτε φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Κατά περίπτωση μπορεί να κριθεί αναγκαία η επίσκεψη στο οικείο περιβάλλον του ασθενούς. Η θεραπεία αφορά όλο το επιστημονικά καταγεγραμμένο φάσμα της ψυχοπαθολογίας.
Πραγματοποιούνται συνεδρίες μέσω Skype σε περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης στο Ιατρείο.
Επιπλέον, προσφέρεται συμβουλευτική εταιρικών επιχειρήσεων, καθώς και εποπτεία ή ομάδες κοινότητας σε κοινοτικές δομές.
Τέλος, διοργανώνονται δράσεις αγωγής κοινότητας και προαγωγής της ψυχικής υγείας, όπως διαλέξεις, ημερίδες, σεμινάρια και θεραπευτικοί μαραθώνιοι.

Στοιχεία Αναζήτησης: Ομοιοπαθητικη Θεραπεια, Ψυχοθεραπεια, Ασφαλης Διακοπη Χημικης Φαρμακοθεραπειας, Ψυχικη Ανθεκτικοτητα, Αυτοθεραπεια, Θεραπεια Τραυματος, Θεραπεια Πενθους, Ψυχιατρικη Παρακολουθηση Σε Κυηση, Ψυχιατρικη Παρακολουθηση Σε Θηλασμο
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Αττική, Νομό Λευκάδας
Ωράριο Λειτουργίας
Κατόπιν ραντεβού.
 
Μοιράσου το: