Κατηγορίες
Παιδικοί Σταθμοί
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΚΑΝΤΑ, Ιδιοκτήτρια   Κιν: 6936585065
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί
Φύλαξη Βρεφών
Περιγραφή Επιχείρησης

Ο βρεφικός σταθμός λειτουργεί στην οδό Ρόδου 3, Σταυρούπολη (έναντι Μονής Λαζαριστών).

O ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ δημιουργήθηκε το 2003 από την Κατερίνα Γκαντά. Μετά από πολυετή πείρα και με γνώμονα την αγάπη της προς τα παιδιά, υλοποίησε ένα όνειρο ζωής, δημιούργησε τον Παιδικό Σταθμό ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟ.
Το οικογενειακό περιβάλλον που διαθέτει και η αγάπη της για τα παιδιά τον τοποθέτησαν πολύ γρήγορα σε έναν από τους καλύτερους και πιο σύγχρονους παιδικούς σταθμούς που διαθέτει η Θεσσαλονίκη. Έτσι η απόλυτη εκπλήρωση των ονείρων έγινε το 2007 όταν δημιουργήθηκε το καθαρά Βρεφικό τμήμα του “ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΥ” σε ένα νέο υπερσύγχρονο χώρο, που δημιουργήθηκε εξ αρχής για να μπορέσει να καλύψει όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει σήμερα ένα μωρό που βέβαια δεν αναπληρώνει την οικογένειά σας, αλλά σίγουρα τη συμπληρώνει.
Είναι δύσκολο να αποτυπώσουμε μέσα σε λίγες γραμμές την ποικιλόμορφη προσπάθειά μας, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των παιδιών.
Οι στόχοι μας υπαγορεύονται από την αγάπη, τον ανθρώπινο χαρακτήρα και την επιστημονική πληρότητα.

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Τα προγράμματα αγωγής και εκπαίδευσης του ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΥ είναι βασισμένα στις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Είναι σχεδιασμένα από ειδικό επιστημονικό συνεργάτη (παιδοψυχολόγο) του σταθμού μας και εφαρμόζονται από τις παιδαγωγούς και νηπιαγωγούς μας. Στόχος είναι η ανεμπόδιστη έκφραση της προσωπικότητας κάθε παιδιού, η υποστήριξη της ανάπτυξης και μάθησής του.
ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ 2–3 ετών: Στην πρώτη ηλικιακή βαθμίδα το πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες που περιστρέφονται γύρω από τους τομείς της Φυσικής Αγωγής, της Κοινωνικής, της Νοητικής και της Αισθητικής Αγωγής. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται κάθε μέρα. Ο περισσότερος χρόνος της ημέρας είναι αφιερωμένος στην ελεύθερη πράξη των παιδιών με αντικείμενα, στο συμβολικό και θεαματικό παιχνίδι, στις κατασκευές και στο κινητικό παιχνίδι.
ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ 3–4 ετών: Σε αυτήν την ηλικιακή βαθμίδα η εκπαιδευτική δραστηριότητα γίνεται πιο οργανωμένη. Το ελεύθερο παιχνίδι έχει τη θέση του μέσα στην “τάξη” αλλά γίνεται πιο συγκεκριμένο, πιο σταθμισμένο.
ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ 4–5 ετών: Σε αυτή την ηλικία το περιβάλλον του «ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΥ» που αρχίζει να φαντάζει πιο “σχολικό” ικανοποιώντας την ανάγκη του παιδιού να μπει στο ρόλο του μαθητή. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται είναι 4 ημερησίως, διάρκειας 15′–20′ (λεπτά). Το πρόγραμμα που ακολουθείται βασίζεται στην ανάπτυξη όλων των τομέων (Φυσική, Κοινωνική, Νοητική, Αισθητική Αγωγή και Δεξιότητες).
Συμμετοχή στο ΕΣΠΑ 2014.
Παιδικά-βρεφικά απογευματινά τμήματα μέχρι 20:30.

Στοιχεία Αναζήτησης: Βρεφονηπιοκομοι, Παιδικοι Σταθμοι, Βρεφικοι Σταθμοι, Βρεφονηπιακοι Σταθμοι, Φυλαξη Βρεφων, Φυλαξη Νεογνων, Νηπιαγωγεια, Ιδιωτικοι Παιδικοι Σταθμοι, Σχολικο, Οικονομικοι Παιδικοι Σταθμοι
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες
 
 
Μήνες Λειτουργίας
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 20:30
 
Μοιράσου το: