Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές
Κέντρα Δυσλεξίας
Κέντρα Λογοθεραπείας
Περιγραφή Επιχείρησης

Το Speech point είναι ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο θεραπευτικό κέντρο που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά. Επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου είναι η Λογοθεραπεύτρια Παπακυριάκου Κατερίνα NDT Bobath, MSc.
Τη διεπιστημονική ομάδα απαρτίζουν

  • Λογοθεραπευτής
  • Εργοθεραπευτής
  • Ειδικός παιδαγωγός έχοντας ως στόχο την έγκυρη διάγνωση, αξιολόγηση και αντιμετώπιση των διαταραχών.

Η ομάδα μας αναγνωρίζοντας τη συνεχή εξέλιξη στο χώρο των επιστημών υγείας, φροντίζει να ενημερώνεται και να εκπαιδεύεται συνεχώς, παρακολουθώντας σεμινάρια και δίνοντας το παρόν σε επιστημονικά συνέδρια.
Στο Speech point με γνώμονα τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού και της οικογένειάς του, παρέχονται υψηλού επιπέδου εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα που αποβλέπουν στην καλύτερη δυνατή εξέλιξη των δυνατοτήτων του παιδιού και στην ομαλή ένταξη του στο κοινωνικό σύνολο.

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων

Αξιολόγηση – Διάγνωση
Διαγνωστικά εργαλέια (Αθηνά Τέστ, Λ.Α.Μ.Δ.Α Τεστ, Δοκιμασία εκφραστικού λεξιολογίου, Εικόνες δράσης, Πλάση, Δοκιμασία Γλωσσικής Αντίληψης και έκφρασης.
Λογοθεραπεία
Διαταραχές σίτισης & κατάποσης Διαταραχές σίτισης & κατάποσης
Η Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με τις διαταραχές
- Λόγου - Ομιλίας Φωνής - Επικοινωνίας - Σίτισης & Κατάποσης
Εργοθεραπεία
Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που βοηθά το άτομο να εξελίξει ικανότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκτέλεση οποιουδήποτε έργου. Πιο συγκεκριμένα, οι βασικοί τομείς της ανθρώπινης λειτουργικότητας που ασχολείται η επιστήμη της εργοθεραπείας είναι η αυτοφροντίδα, προσωπική υγιεινή, κινητικότητα, ένδυσή, υπόδηση, προετοιμασία του φαγητού-σίτιση, εργασία, εκπαίδευση, η χαλάρωση, ο ύπνος το παιχνίδι και η κοινωνική συμμετοχή
Ειδική διαπαιδαγώγηση
Εκπαίδευση παιδιών/εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχοντας ως στόχο την ενσωμάτωσή τους είτε στο σχολικό πλαίσιο, είτε στα ατομικά προγράμματα μάθησης.
Ομάδες κοινωνικών Δεξιοτήτων
Τα παιδιά μέσα σε μικρές ομάδες (2-4 ατόμων), ανάλογα με  το κοινωνικό, αναπτυξιακό, γνωστικό, ηλικιακό τους επίπεδο καθώς και τις ανάγκες του κάθε παιδιού, καλούνται να ενισχύσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Η ομάδα επιβλέπεται και συντονίζεται πάντα από ειδικό θεραπευτή.
Πρώιμη παρέμβαση
Αφορά τα βρέφη/νήπια που φαίνεται να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους πιο αργά σε σχέση με τα αναπτυξιακά ορόσημα της ηλικίας τους.
Το πρόγραμμα διαμορφώνεται από θεραπευτές διάφορων ειδικοτήτων (Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό κ.α.) διότι στοχεύει στη ολόπλευρη προσέγγιση του βρέφους/νηπίου.


Στοιχεία Αναζήτησης: Πρωιμη Παρεμβαση, Παιγνιοθεραπεια, Αυτισμος, Ειδικη Αγωγη, Δυσλεξια, Νοητικη Υστερηση, Ψυχοκινητικες Διαταραχες, Διαταραχη Λογου, Διαταραχες Συμπεριφορες, Μαθησιακες Δυσκολιες
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
 
Μήνες Λειτουργίας
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
 
Μοιράσου το: