Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγοι
ΕΤΑΑ
ΕΤΑΠ - ΜΜΕ
ΕΤΕΑΜ
ΙΚΑ
ΝΑΤ
ΤΑΠΙΤ
ΤΑΥΤΕΚΩ
ΤΕΑΔΥ
ΤΕΑΙΤ
ΤΕΑΠΑΣΑ
ΤΠΔΥ
ΥΠΕΘΑ
Περιγραφή Επιχείρησης
Το Κέντρο Θεραπευτικής Αγωγής των διαταραχών του Λόγου και Ψυχοθεραπείας «Διάλογος» στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από τον Σεπτέμβριο του 2000.
Ο «Διάλογος» λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του λογοθεραπευτή - ειδικού παιδαγωγού Μιχάλη Τόσκα, απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και πλαισιώνεται από εξειδικευμένους συνεργάτες συναφών ειδικοτήτων. Λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικοί παιδαγωγοί και ψυχολόγοι-ψυχοθεραπευτές απαρτίζουν τη διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου μας.
Για τη γόνιμη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των διαταραχών του λόγου και της επικοινωνίας υπάρχει σταθερή συνεργασία με παιδοψυχιάτρους, ΩΡΛ, αναπτυξιολόγους, παιδονευρολόγους και ορθοδοντικούς.
Στο Κέντρο χρησιμοποιούνται αξιόπιστες δοκιμασίες αξιολόγησης (test) και εφαρμόζονται σύγχρονες προσεγγίσεις: μυολειτουργική θεραπεία MFT, αισθητηριακή ολοκλήρωση-S.I., TEACCH, PECS, MAKATON, LIDCOMBE, INTENSIVE INTERACTION, ΕΔΑΛΦΑ κ.ά. Το Κέντρο «Διάλογος» βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, εύκολα προσβάσιμο μέσω αστικών συγκοινωνιών. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα ιδιωτικού πάρκινγκ σε πολύ κοντινές αποστάσεις.
Το κέντρο συνεργάζεται με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Λογοθεραπεία
Περιλαμβάνει τη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών λόγου, ομιλίας, φωνής, επικοινωνίας και μαθησιακών δυσκολιών. Η αξιολόγηση και αντιμετώπιση πραγματοποιούνται με εξειδικευμένες μεθόδους προσαρμοσμένες στις ατομικές ιδιαιτερότητες του παιδιού.
Εργοθεραπεία
Στόχος της είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των παιδιών στον κινητικό, αισθητηριακό, αντιληπτικό, γνωστικό και κοινωνικό τομέα μέσω της δραστηριότητας ως θεραπευτικού μέσου.
Ψυχομετρική εκτίμηση
Η χορήγηση έγκυρων ψυχομετρικών τεστ συμβάλει σε μια επαρκή διαγνωστική υπόθεση, η οποία κατευθύνει σε καταλληλότερες θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Συμβουλευτική Γονέων
Πρόκειται για τη συνεργασία των γονιών με τους ψυχολόγους του Κέντρου. Βοηθάει στην υποστήριξη του γονεϊκού τους ρόλου με στόχο την επιτυχή διαχείριση των δυσλειτουργικών καταστάσεων στη σχέση τους με το παιδί.
Ατομική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία-Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους
Ασχολείται με προβλήματα παιδιών και εφήβων καθώς και με δυσκολίες-κρίσεις οικογενειών ή ζευγαριών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού, εφήβου και ενήλικα και την καλύτερη προσαρμογή του στο περιβάλλον.

Στοιχεία Αναζήτησης: Τραυλισμος, Διασπαση Προσοχης Δεπυ, Δυσλεξια, Διαταραχες Αρθρωσης, Αυτισμος, Διαταραχες Λογου, Αγχος Φοβιες, Νοητικη Καθυστερηση, Μαθησιακες Δυσκολιες, Ψυχοκινητικη Καθυστερηση
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Μακεδονία.
Φωτογραφίες
 
 
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού.
 
Μοιράσου το: