Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές, Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί
Κέντρα Δυσλεξίας
Κέντρα Λογοθεραπείας
Παιδοψυχολόγοι
Ψυχοθεραπευτές
Περιγραφή Επιχείρησης

Το ‘’Ρόδι-Κέντρο Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας’’ είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένους Λογοθεραπευτές - Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους & Ειδικούς Παιδαγωγούς. Συνεργάζεται με Παιδοψυχίατρο.
Παρέχονται υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής γονέων, ομάδες κοινωνικοποίησης, θεραπείες μέσω της τέχνης και οργάνωση μελέτης. Κάθε αίθουσα έχει διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες της εργοθεραπείας, λογοθεραπείας & συμβουλευτικής γονέων με σεβασμό στις ανάγκες του παιδιού, εφήβου και γονέων.
Το κέντρο μας παρέχει υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους με:

  • Διαταραχές Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητα
  • Διαταραχές άρθρωσης και ομιλίας
  • Καθυστέρηση λόγου
  • Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσλεξία
  • Συναισθηματικές διαταραχές
  • Κινητικές διαταραχές
  • Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές - αυτισμό
  • Νοητική υστέρηση, Σύνδρομα


Επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου είναι η Δρ Σπέη Φοίβη, διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο City Unity College και στο ICPS, στο τμήμα Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Ψυχολογία της Υγείας. Από το 2017 ανέλαβε υπεύθυνη του προπτυχιακού προγράμματος Εργοθεραπείας στο Aegean college.

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Προγράμματα Εργοθεραπείας και Πρώιμης Παρέμβασης παρακολουθούν παιδιά που εμφανίζουν ανησυχητικές ενδείξεις στη βρεφική και προσχολική ηλικία (π.χ. αδεξιότητα, παρορμητικότητα, δυσκολίες στην Αυτοϋπηρέτηση, δυσκολίες ένταξης σε ομάδα) και στοιχεία αποδιοργάνωσης στη σχολική ηλικία (π.χ. προβλήματα συγκέντρωσης, δυσκολίες αδρής και λεπτής κινητικότητας, χωροχρονικό αποπροσανατολισμό, ελλιπή κοινωνικότητα).
Προγράμματα λογοθεραπείας παρακολουθούν παιδιά που παρουσιάζουν διαταραχές λόγου, φωνής και μάσησης, όποια κι αν είναι η αιτία αυτών των διαταραχών: νευρολογική, εξελικτική ή λειτουργική. Η λογοθεραπεία στοχεύει στην ανάπτυξη της λεκτικής επικοινωνίας, την καθαριότητα της ομιλίας και της φωνής και στην παραγωγή λόγου.
Η ειδική διαπαιδαγώγηση είναι η επιστήμη που σκοπό έχει την πρόληψη, αξιολόγηση και αντιμετώπιση μαθησιακών διαταραχών με απώτερο στόχο την προσαρμογή, εξέλιξη και επιτυχία στο σχολικό περιβάλλον.
Η συμβουλευτική γονέων παρέχει στους γονείς έναν ασφαλή χώρο να σκεφτούν τις αλλαγές στη ζωή του παιδιού τους και στη δική τους, τη βαρύτητα που έχουν αυτές στις μεταξύ τους σχέσεις, να συζητήσουν και να επεξεργαστούν τους φόβους τους και το άγχος τους.

Στοιχεία Αναζήτησης: Λογοθεραπεια Λογοθεραπευτης Λογοθεραπευτρια, Ομαδες Εφηβων, Συμβουλευτικη Γονεων, Ειδικος Παιδαγωγος, Φοιβη Σπεη, Κεντρο Δυσλεξιας, Κεντρο Λογοθεραπειας, Ψυχολογικη Υποστηριξη, Δεπυ, Παιδοψυχολογος, Θεατρικο Παιχνιδι, Life Coaching, Αυτισμος, Θεραπεια Δυσλεξιας, Εργοθεραπεια Εργοθεραπευτης Εργοθεραπευτρια
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
 
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή από 13:00 έως 21:00
Σάββατο από 10:00 έως 15:00
Κυριακή κατόπιν ραντεβού