Κατηγορίες
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές, Παιδαγωγοί, Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές, Κέντρα Μελέτης, Ψυχολόγοι
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΝΑΣΙΑ ΜΠΡΑΤΣΟΛΗ , Υπεύθυνη , Τηλ: 2109707995 
ΕΟΠΥΥ
Περιγραφή Επιχείρησης

Το Κέντρο Λογοτεχνείο επωμίζεται την ευθύνη της σχολικής μελέτης και της ενισχυτικής διδασκαλίας των μαθητών, προκειμένου η προετοιμασία για το σχολείο να μην αποτελεί έναν πρόσθετο παράγοντα πίεσης στην ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα των γονιών, με συνέπεια την ελλιπή και αναποτελεσματική μελέτη του παιδιού στο σπίτι.
Μέσα σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον για μελέτη, εξοπλισμένο με σύγχρονα εκπαιδευτικά εποπτικά ο κάθε μαθητής δημοτικού, μέσω της καθοδήγησης και επίβλεψης έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού μελετά τα μαθήματα της επόμενης μέρας.
Σκοπός του κέντρου είναι να δείξει στον μαθητή πώς να μάθει, δείχνοντάς του στρατηγικές αποτελεσματικής οργάνωσης της μελέτης του, να στηρίζεται με αυτάρκεια στις δικές του δυνάμεις και να αναπτύσσει κριτικό τρόπο σκέψης και έκφρασης.
Στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες προβλέπεται ενισχυτική διδασκαλία με εξατομικευμένα πλάνα μελέτης, για τη σωστή ανάπτυξη προφορικού και γραπτού λόγου και ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους. Σκοπός της ειδικής διαπαιδαγώγησης είναι η επιτυχής ένταξη του παιδιού στο οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό πλαίσιο.
Το Λογοτεχνείο είναι μια νέα πρόταση για τα Νότια Προάστια σε έναν πανέμορφο χώρο από νέους ανθρώπους με όραμα την άρτια οργανωμένη παροχή υπηρεσιών στον χώρο της Λογοθεραπείας, της Ειδικής Αγωγής και της Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.

Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων

Το ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΙΟ καινοτομεί τόσο στον τομέα της Εκπαίδευσης, όσο και στον τομέα της Ψυχολογίας.
Κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα με άρτια εκπαίδευση και με εμπειρία στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, της Λογοθεραπείας και της Παιδοψυχολογίας.
Διαθέτει τμήματα ειδικής διαπαιδαγώγησης που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού, γυμνασίου με Μαθησιακές δυσκολίες, Δυσκολίες συμπεριφοράς, Δυσκολίες προσαρμογής, Διαταραχές Ανάπτυξης, Διαταραχές Λόγου, Διαταραχές της Συγκέντρωσης και της Προσοχής.
Στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας βρίσκεται το παιδί ως σύνολο λειτουργιών και αλληλεπιδράσεων με το κοινωνικό περιβάλλον.

  • Λογοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Ψυχολογική Εκτίμηση - Στήριξη
  • Ειδική Θεραπευτική Αγωγή
  • Συμβουλευτική Γονέων
  • Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών - Δυσλεξία
  • Παιγνιοθεραπεία


Η θεραπευτική μας προσέγγιση στηρίζεται στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα με την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων του, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του καθώς και της οικογένειάς του. Με βάση την έγκαιρη διάγνωση και αξιολόγηση των δεξιοτήτων του ατόμου, σχεδιάζεται και οργανώνεται στη συνέχεια ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα πολυεπίπεδης παρέμβασης προσανατολισμένο στην επιτυχία.

Παράρτημα: Δεκ. Χρ. Νικολάου 49 & Εθν. Μακαρίου, Άγ. Δημήτριος, 2109764613


Στοιχεία Αναζήτησης: Μαθησιακες Δυσκολιες Logotherapeia, Δυσλεξια Dyslexia Παιγνιοθεραπεια, Συμβουλευτικη Γονεων, Παιδια Με Ειδικες Αναγκες, Αυτισμος Λογοθεραπεια, Υπερκινητικοτητα Εργοθεραπεια, Διασπαση Προσοχης, Ψυχολογικη Υποστηριξη, Πρωιμη Παρεμβαση Σχολικη Ετοιμοτητα, Θεραπεια Συμπεριφορας, Τραυλισμος Διαταραχη Λογου Φωνης, Καθυστερηση Λογου Νοητικη Υστερηση, Παιδοψυχολογος Ψυχοθεραπεια, Τμηματα Μελετης Δημοτικου, Εξατομικευμενα Προγραμματα Α Γυμνασιου
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Αττική
Τρόποι πληρωμής
  • Με μετρητά στην έδρα της επιχείρησης
  • Με P.O.S.
  • Με χρεωστική
Πιστωτικές Κάρτες
Φωτογραφίες
 
 
Μήνες Λειτουργίας
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλιος
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβριος
Οκτώβριος
Νοέμβριος
Δεκέμβριος
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή από 13:00 έως 21:15
 
Μοιράσου το: