Περιγραφή Επιχείρησης
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και δεν απαιτεί προϋπάρχουσα εμπειρία και γνώση. Το μόνο που ζητείται είναι η διαθεσιμότητα και η συμμετοχή των παιδιών. Το εργαστήρι είναι καθαρά βιωματικό και σωματικό. Μέσα από το παιχνίδι ενισχύεται και καλλιεργείται η φαντασία των παιδιών, τα οποία υποδύονται ρόλους, καλούνται να αντιδράσουν, να αντιμετωπίσουν διλήμματα και να αναστοχαστούν τις πράξεις τους. Μέσα από το δράμα, θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, να καλλιεργήσουν τις ψυχοπνευματικές τους δυνάμεις και να απελευθερώσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, με απώτερο σκοπό την κατανόηση τόσο του εαυτού τους όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων
Αφορμή για την δραματοποίηση μπορεί να είναι μια ιστορία, ένα παραμύθι, ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα ποίημα, ένα μουσικό κομμάτι, μια φωτογραφία, μια ταινία, μια είδηση, ένα αντικείμενο, μια παλιά παροιμία. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα για 2 ώρες κάθε Σάββατο ή Κυριακή, ανάλογα με τα τμήματα που θα δημιουργηθούν. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ξεπήδησε απ’ το τίποτα, πώς μεταμορφώθηκε ο χώρος, πώς φωτίστηκαν τα πρόσωπα, πώς κινήθηκαν τα σώματα ! Παραμύθια, παιχνίδια, ιστορίες, μυθολογίες και γνώσεις ζωντάνεψαν ξαφνικά μέσα τους και μέσα μου. Λες και χιλιάδες χρωματιστές ιδέες στοιβαγμένες στα κύτταρα των παιδιών ελευθερώθηκαν ανυπόμονα προς τα έξω.

Θέλετε να εμπλουτίσετε την εγγραφή 14Η ΜΕΡΑ (Παπαγεωργίου Αικατερίνη Α.) που ανήκει στην κατηγορία Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και εδρεύει στην περιοχή Αθήνα
 
 
Μοιράσου το: