Φίλτρα
Εξειδίκευση
Κατηγορία
Έδρα
Λοιπά
Προτεινόμενη

Λογοθεραπευτές Κόρινθος

: 14 αποτελέσματα
Σχετικές Αναζητήσεις:
Άργους 58, Ναύπλιο, 21100, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές , Ψυχολόγοι

Κέντρο εξειδικευμένο στα προγράμματα παρέμβασης για την αποκατάσταση:

  • Αναπτυξιακών διαταραχών (ΔΑΦ, αναπτυξιακά σύνδρομα, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία) -
  • Διαταραχών λόγου & ανάπτυξη λόγου (λογοθεραπεία- ΑΒΑ/VB) -
  • Ανάλυση, αποκατάσταση προβλημάτων συμπεριφοράς -
  • Παιδοψυχολογική αξιολόγηση & συμβουλευτική γονέων -
  • Αποκατάσταση κοινωνικών δεξιοτήτων -
  • Συμβουλευτική γονέων -
  • Κέντρο με Πιστοποιημένο Αναλυτή Συμπεριφοράς (BCBA)
Δαμασκηνού 34, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές , Ψυχολόγοι , Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές
Ολοκληρωμένες λύσεις Θεραπείας και Αποκατάστασης σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο. Παρέχουμε υπηρεσίες Διάγνωσης - Αξιολόγησης, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Συμβουλευτικής, Ψυχοθεραπείας, Μουσικοθεραπείας και Kids Yoga! Ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα στην αποκατάσταση με σταθμισμένα αξιολογητικά εργαλεία και πρωτόκολλα θεραπείας ώστε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Όλα αυτά με την πλέον έμπειρη διεπιστημονική ομάδα!
Αράτου 60, Κόρινθος, 20100, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Φυσιοθεραπεία , Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές , Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές

Φυσικοθεραπεία παιδιών  - Αξιολόγηση Κινητικότητας - Ειδική κινησιοθεραπεία για Νευρο-μυοπαθολογίες  - Ανάλυση & Εκπαίδευση Βάδισης  - Εκμάθηση Ανεξάρτητης Μετακίνησης  - Ορθοστάτηση  - Ορθωτικοί Πάτοι (ύστερα από αξιολόγηση βάδισης & πέλματος)  - Ενδυνάμωση  - Κινησιοθεραπεία Σκολίωσης – Κύφωσης  - Εκπαίδευση εργονομικών θέσεων  - Κινητική Αποκατάσταση (σε παραπληγίες, ημιπληγίες, τετραπληγίες, Κ.Ν.Ε., διπληγίες, πρόωρα, μυοπάθειες, ινοκυστική νόσο, σύνδρομο Down, Ψυχοκινητικά σύνδρομα, υπερκινητικότητα κ.α.) - - Ανάλυση Βάδισης και Ορθοπεδικοί Πάτοι - - Λογοθεραπεία  - Αποκατάσταση άρθρωσης - Αποκατάσταση μη κατανοητού λόγου - Εκπαίδευση ικανοποιητικής επικοινωνίας  - Προετοιμασία για σχολική ένταξη (αφηγηματική ικανότητα, περιγραφή, φωνολογική εκπαίδευση γραμμάτων) - Αποκατάσταση Μάσησης – Κατάποσης - Ενδυνάμωση γλώσσας - - Εργοθεραπεία  - Εκπαίδευση γραφής-προγραφής  - Προετοιμασία σχολικής ετοιμότητας (ενίσχυση αντίληψης, κριτικής σκέψη & βασικών γνωστικών εννοιών)  - Εκπαίδευση αυτοεξυπηρέτησης (ντύσιμο, γδύσιμο, τουαλέτα, πλύσιμο κ.τ.λ.)  - Οριοθέτηση Αρνητικής Συμπεριφοράς - Μείωση Διάσπασης Προσοχής – Υπερκινητικότητας  - - Συμβουλευτική Γονέων και Ψυχοθεραπεία - - Ειδική Αγωγή

Κέντρο Λογοθεραπείας
Κύπρου 103, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Στόχος του είναι η πλήρης ένταξη του ατόμου σε οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, μέσα από τη λεκτική αποκατάσταση, τη συναισθηματική ολοκλήρωση, τη μαθησιακή βελτίωση και την ανάπτυξη επικοινωνιακών - κοινωνικών δεξιοτήτων.
Λογοπαθολόγος - Λογοθεραπεύτρια
Αχιλλέως 53Α, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Αρθρωτικές - Φωνολογικές διαταραχές Ειδική γλωσσική διαταραχή Νοητική υστέρηση (σύνδρομο DOWN) Αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές Εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές Καθυστέρηση της ανάπτυξης του λόγου Μαθησιακές δυσκολίες Διαταραχές φωνής (δυσφωνίες) Διαταραχή της ροής της ομιλίας (τραυλισμός) Διαταραχές φωνής, ομιλίας, λόγου και ακουστικής επεξεργασίας λόγω βαρηκοΐας και κατόπιν κοχλιακής εμφύτευσης Νευρολογικές διαταραχές και σύνδρομα Αυτισμός.
Λογοπεδικός - Λογοθεραπεύτρια
Περιάνδρου 13-15, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Η 20ετής εμπειρία στο χώρο και η συμμετοχή σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης ΑΜΕΑ, είναι η εγγύηση, για την σωστή διάγνωση και αποθεραπεία των δυσκολιών του λόγου, που ήδη υπάρχουν ή και έγκυρη διάγνωση αυτών που ενδέχεται να παρουσιαστούν.
Κέντρο Λογοθεραπείας
Εθνικής Ανεξαρτησίας 5, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο ειδικών θεραπειών.
Πυλαρινού Σωτήρη 74, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, ειδική γλωσσική διαταραχή, νοητική υστέρηση, καθυστέρηση της ανάπτυξης του λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές φωνής ( δυσφωνίες ), διαταραχή της ροής της ομιλίας ( τραυλισμός ), βαρηκοΐα, νευρολογικές διαταραχές και σύνδρομα, αυτισμός.
Αποστόλου Παύλου 51, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Διάγνωση, αξιολόγηση, αποκατάσταση διαταραχών σε παιδιά και ενήλικες. Συνεργασία με όλες τις ειδικότητες.
Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού
Αποστόλου Παύλου 55, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, ψυχολογικής υποστήριξης, μαθησιακων δυσκολιών δυσλεξίας, συμβουλευτικής γονέων.
Κέντρο Ειδικής Αγωγής
Εθνικής Αντιστάσεως 59, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο Λογοθεραπείας
Περιάνδρου 5, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο Λογοθεραπείας
Κολιάτσου 85, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο Λογοθεραπείας
Παπανδρέου Γεωργίου 66Β, Κόρινθος, 20131, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Σελίδα:
1
 
Μοιράσου το:
       
Διαταραχές του λόγου ή της ομιλίας (φωνολογικό ή αρθρωτικό), προβλήματα ροής ή κατάποσης; Δυσλεξία; μαθησιακά; τραυλισμός σε παιδιά ή ενήλικες; Γρήγορα για λογοθεραπεία! Και πού θα βρεις λογοπαιδικό - λογοθεραπευτή; Φυσικά, στην κατηγορία Λογοπεδικοί Λογοθεραπευτές σε Κόρινθος! Οι καλύτεροι λογοπαιδικοί - λογοθεραπευτές (σε κέντρα λογοθεραπείας ή κατ οίκον) σε Κόρινθος είναι εδώ για να σου ... λύσουν τη γλώσσα!
Μνήμη Η μνήμη αποτελεί μια διαδικασία του ατόμου, κατά την οποία δέχεται ερεθίσματα - πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον, εν συνεχεία, τα κωδικοποιεί και τέλος, τα αποθηκεύει, με σκοπό την, αν πάσα ώρα, ανάκλησή τους.           Η λειτουργία της μνήμης εντοπίζεται σε εγκεφαλικές περιοχές, όπως ο ιππόκαμπος, ο οποίος βρίσκεται στο μέσο του κροταφικού λοβού, κοντινά, σε αυτόν, μέρη του φλοιού και ο θάλαμος. Ωστόσο, αναφέρεται, πως δεν εμπλέκεται μόνο μια δομή του εγκεφάλου στο σχηματισμό μνήμης, αλλά περισσότερες. Η μνήμη διακρίνεται σε μακρόχρονη, βραχύχρονη και μνήμη εργασίας. Η μακρόχρονη μνήμη αναφέρεται στην αποθήκευση, την συγκράτηση (μέσω επανάληψης) πληροφοριών και γνώσεων, που αφορούν εμάς τους ίδιους, αλλά και τον κόσμο γενικά και οι οποίες διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην μνήμη μας. Η βραχύχρονη μνήμη περιγράφει την λειτουργία, η οποία διατηρεί πληροφορίες στον εγκέφαλό μας για μικρό χρονικό διάστημα. Η μνήμη εργασίας, αναφέρεται, ομοίως σε πληροφορίες, τις
Κατά το πέρας των χρόνων και την ανάπτυξη του οργανισμού μας, οι βασικότερες διαδικασίες διεκπεραιώνονται στη περιοχή του εγκεφάλου. Η βασική λειτουργία της κίνησης των διάφορων μερών του σώματος ξεκινά από τα αντίστοιχα μέρη του εγκεφάλου. Διαταραχές, ωστόσο, όπως αυτή του Parkinson, επηρεάζουν άμεσα τα μέρη του Νευρικού Συστήματος, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των μυών και την ικανότητα της κίνησης. Κατά τη διαδικασία της κινητικής λειτουργίας, αναφερόμαστε, κυρίως, στον κινητικό φλοιό, στον οποίο δίνονται τα βασικά ερεθίσματα για τη λειτουργία της κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, βασικά εργαλεία κατά τη διαδικασία της κίνησης είναι τα βασικά γάγγλια και η παρεγκεφαλίδα. Τα βασικά γάγγλια είναι υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία συγκεκριμένων κινητικών κυκλωμάτων του σώματος και περιλαμβάνουν το ραβδωτό σώμα, την ωχρά σφαίρα, τον υποθαλαμικό πυρήνα και τη μέλαινα ουσία (Kumar & Clark, 2007).  Η μέλαινα ουσία ειναι, με τη σειρά της, η περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύ