Άγιος Στέφανος...μακριά από τις χαμένες πατρίδες!

Ο Άγιος Στέφανος είναι δήμος της Αττικής  βορειοανατολικά της Αθήνας, ανάμεσα στα όρη της Πεντέλης και της Πάρνηθας και μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Λίμνη του Μαραθώνα. Στην απογραφή του 1928 για πρώτη φορά εμφανίζονται οι συνοικισμοί Άγιος Στέφανος  και Ν. Ζώργιανη, οι οποίοι καταγράφονται χωριστά από το Μπογιάτι και ανήκουν στην Κοινότητα Αφιδνών. Σήμερα ο πληθυσμός του Αγίου Στεφάνου ανέρχεται σε περισσότερους από 12.000 κατοίκους και συνορεύει με τους Δήμους Καπανδριτίου, Αφιδνών, Μαραθώνα, Σταμάτας, Κρυονερίου και Άνοιξης.

Αρχικά και στην περιοχή ανατολικά των σιδηροδρομικών γραμμών, εγκαταστάθηκαν οι προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη εκδιωχθέντες, ενώ στην περιοχή δυτικά των γραμμών οι Μικρασιάτες. Αμέσως μετά την εγκατάστασή τους δημιούργησαν την Κοινότητα Μπογιατίου, που προήλθε μετά από διαχωρισμό με τον Δήμο Μαραθώνα καθώς και την προσχώρηση του παλιού Μπογιατίου. Το 1953 δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστές Κοινότητες, γνωστές ως Κοινότητα Αγίου Στεφάνου (Νέο Μπογιάτι) και Κοινότητα Άνοιξης (Παλιό Μπογιάτι).

Ο Άγιος Στέφανος έγινε Δήμος το 1995. Το όνομα του Δήμου οφείλεται στον Άγιο Στέφανο, στον οποίο είναι αφιερωμένη η παλιότερη εκκλησία του δήμου. Ο σημερινός Άγιος Στέφανος, αποτελεί μία οργανωμένη πόλη με δρόμους, πλατείες, σχολεία, τράπεζες και όλες γενικά τις σύγχρονες ανέσεις.

Χάρτης: Άγιος Στέφανος
Καιρός: Άγιος Στέφανος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Άγιος Στέφανος

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αθήνα - Άγιος Στέφανος - Οίκοι ...
Λ. Μαραθώνος 8, Άγιος Στέφανος, 14565, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΝΕΑ ΘΑΛΠΗ - ΚΑΜΠΑΝΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Ε.
Επισκευές Moto - Συντήρηση Μηχανών - Βελτιώσεις - Γουρούνες ...
Λ. Κρυονερίου 17, Άγιος Στέφανος, 14565, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
MOTO POULAKOS - ΠΟΥΛΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Υπηρεσίες Συμβουλευτικής – Ψυχοθεραπείας Σε Ατομικό & Ομαδικ...
Χελμού 19, Άγιος Στέφανος, 14565, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΑΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Άγιος Στέφανος, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11