Άγιος Στέφανος...μακριά από τις χαμένες πατρίδες!

Ο Άγιος Στέφανος είναι δήμος της Αττικής  βορειοανατολικά της Αθήνας, ανάμεσα στα όρη της Πεντέλης και της Πάρνηθας και μόλις λίγα χιλιόμετρα από την Λίμνη του Μαραθώνα. Στην απογραφή του 1928 για πρώτη φορά εμφανίζονται οι συνοικισμοί Άγιος Στέφανος  και Ν. Ζώργιανη, οι οποίοι καταγράφονται χωριστά από το Μπογιάτι και ανήκουν στην Κοινότητα Αφιδνών. Σήμερα ο πληθυσμός του Αγίου Στεφάνου ανέρχεται σε περισσότερους από 12.000 κατοίκους και συνορεύει με τους Δήμους Καπανδριτίου, Αφιδνών, Μαραθώνα, Σταμάτας, Κρυονερίου και Άνοιξης.

Αρχικά και στην περιοχή ανατολικά των σιδηροδρομικών γραμμών, εγκαταστάθηκαν οι προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη εκδιωχθέντες, ενώ στην περιοχή δυτικά των γραμμών οι Μικρασιάτες. Αμέσως μετά την εγκατάστασή τους δημιούργησαν την Κοινότητα Μπογιατίου, που προήλθε μετά από διαχωρισμό με τον Δήμο Μαραθώνα καθώς και την προσχώρηση του παλιού Μπογιατίου. Το 1953 δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστές Κοινότητες, γνωστές ως Κοινότητα Αγίου Στεφάνου (Νέο Μπογιάτι) και Κοινότητα Άνοιξης (Παλιό Μπογιάτι).

Ο Άγιος Στέφανος έγινε Δήμος το 1995. Το όνομα του Δήμου οφείλεται στον Άγιο Στέφανο, στον οποίο είναι αφιερωμένη η παλιότερη εκκλησία του δήμου. Ο σημερινός Άγιος Στέφανος, αποτελεί μία οργανωμένη πόλη με δρόμους, πλατείες, σχολεία, τράπεζες και όλες γενικά τις σύγχρονες ανέσεις.

Χάρτης: Άγιος Στέφανος
Καιρός: Άγιος Στέφανος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Άγιος Στέφανος

Ψυχίατρος - Ιατρείο Ψυχικής Υγείας
Λ. Μαραθώνος 16 & Λαμπράκη Γρηγορίου 2, Εμπορικό κέντρο Αρεθούσα, 1ος όροφος, Άγιος Στέφανος, 14565, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ
Ελαστικά - Ζάντες - Ευθυγραμμίσεις
Λ. Κρυονερίου 19Α, Άγιος Στέφανος, 14565, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών – Ψυχοθ...
Χελμού 24, πάνω από την τράπεζα Eurobank, εντός πολυϊατρείου Medica, Άγιος Στέφανος, 14565, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΡ MD
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Άγιος Στέφανος, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11