Ανθούσα...κυριολεκτικά ανθίζουσα!

Στους πρόποδες του Πεντελικού όρους, η Ανθούσα είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη, ημιορεινή κοινότητα της Ανατολικής Αττικής. Απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την Αθήνα και μόλις 2 από την Παλλήνη. Tο όνομά της είναι προσωνύμιο της Παναγιάς της Ανθούσης και το κέντρο της αναπτύσσεται γύρω από τον κεντρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο πληθυσμός της κοινότητος κατά την απογραφή του 2001 ανερχόταν σε 3.024 κατοίκους. Με την πληθυσμιακή έκρηξη της δεκαετίας του '80, τετραπλασιάζεται ο πληθυσμός της, καθώς τότε αρχίζει και ο εποικισμός της.

Η περιοχή έως και το 2004 είναι αρκετά απομονωμένη και αποτελεί τόπο κατοικίας αγροτών, κτηνοτρόφων, εργαζομένων στους αγρούς του Αγίου Αθανασίου, μικροαστών αλλά και παραθεριστών. Με τα σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, συνδέεται με τα δύο αστικά κέντρα μέσω των λεωφόρων Ανθούσας και Μαραθώνος, του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού.

Κάθε οικισμός αναπτύσσει το δικό του πολιτιστικό σύλλογο, όπως "Ατλαντίς", "Άνοιξη", "ΟΣΑΜ" κ.α. συμβάλλοντας στην ανάπλαση και πολιτιστική ανάδειξη της κάθε γειτονιάς. Η Ανθούσα εξυπηρετεί και τον εφοδιασμό των αστικών λεωφορείων μέσω του σταθμού φυσικού αερίου και του αμαξοστασίου της. Οι μεγάλες αίθουσες των εκθέσεων στην περιοχή, καθώς και η πίστα κάρτ επί της κεντρικής λεωφόρου, έκαναν την Ανθούσα πιο γνωστή στην Αττική.

Χάρτης: Ανθούσα
Καιρός: Ανθούσα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ανθούσα

Αισθητικές Επεμβάσεις - Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική -...
Κουντουριώτου 127, Πειραιάς, 18532, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΒΑΛΒΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ DR
Τυπώνουμε Οτιδήποτε Οπουδήποτε
Λέκκα 23-25, Αθήνα, 10562, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
COLOURMAGIC
Εμπόριο Ιατρικών Μηχανημάτων
Ορειβασίου 2 & Κ. Τσαλδάρη 78, Αθήνα, 11476, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
DIACHEL ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΧΗΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ανθούσα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8