Αράχωβα.. διασημότερη με χιόνια!

Η Αράχωβα (ή Αράχοβα) είναι ορεινή κωμόπολη του Νομού Βοιωτίας, χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού σε υψόμετρο 968 μέτρων. Μέχρι πρότινος αποτελούσε έδρα του ομώνυμου δήμου, ενώ με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης εντάχθηκε στον νέο Δήμο Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας, του οποίου αποτελεί Δημοτική Ενότητα. Ο πληθυσμός της Αράχωβας σύμφωνα με την απογραφή του 2001 ήταν 3.700 κάτοικοι, ενώ ο πληθυσμός ολόκληρου του δήμου ήταν 4.200 κάτοικοι.

Η Αράχωβα αποτελεί δημοφιλές χειμερινό θέρετρο, χάρη στην ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου και τη μικρή της σχετικά απόσταση από την Αθήνα (περίπου 160 χιλιόμετρα).

Ο οικισμός βρίσκεται πάνω στην κύρια οδό που συνέδεε από την αρχαιότητα τους Δελφούς και την πεδιάδα της Άμφισσας με την Βοιωτία. Αυτή η θέση της πάνω σε ένα σημαντικό πέρασμα, βοήθησε στην ανάπτυξη της Αράχωβας σε μεγαλύτερο βαθμό από τα γειτονικά της μέρη.

Το κλίμα της Αράχωβας είναι ξηρό το καλοκαίρι, με δροσιά και ψύχρα ακόμη τις βραδινές ώρες, ειδικά στο Λιβάδι, ενώ το χειμώνα επικρατεί κρύο με αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει τοποθετήσει μετεωρολογικό σταθμό στην Αράχωβα, όπου μπορεί να δει κανείς τα μετεωρολογικά δεδομένα και την πρόβλεψη του καιρού.

Χάρτης: Αράχωβα
Καιρός: Αράχωβα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Αράχωβα

Παραδοσιακά Διαμερίσματα
Πανουργιάς, Αράχωβα, 32004, ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Κατηγορίες:
ALDIA SUITES
Ταξί Άμεση Εξυπηρέτηση 24 Ώρες
Σχηματάρι, Σχηματάρι, , ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΓΟΥΡΑΣ ΤΑΞΙ
Χώρος Ψυχαγωγίας – Καφέ – Φαγητό – Ποτό – Δεξιώσεις – Ιππασί...
Άσκρη, Βάγια, 32002, ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΛΙΜΝΗ ΜΟΥΣΩΝ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Αράχωβα, ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σελίδα:
1 2