Ασπρόπυργος...της βαριάς βιομηχανίας!

Ο Ασπρόπυργος, είναι πόλη της άλλοτε επαρχίας Μεγαρίδος, στην Δυτική Αττική και αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου. Η πρώην ονομασία του ήταν «Καλύβια της Χασιάς» και το 1955 αριθμούσε περίπου 5000 κατοίκους. Σήμερα ο πληθυσμός του Ασπροπύργου είναι 27.741 κάτοικοι και αποτελεί τον 2ο μεγαλύτερο σε πληθυσμό δήμο της δυτικής Αττικής, μετά τoν δήμο Μεγαρέων.

Ο Ασπρόπυργος βρίσκεται ανατολικά του Δήμου Ελευσίνας, δίπλα στον αρχαίο δήμο Θρίας της Οινηίδας φυλής της αρχαίας Αθήνας, εξ ου και η ονομασία της γύρω περιοχής σε Θριάσιο Πεδίο. Απέχει από την Αθήνα περίπου 27 χλμ. και από την Ελευσίνα περίπου 5 χλμ. με τις οποίες συνδέεται οδικά και σιδηροδρομικά με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Στον Ασπρόπυργο και ειδικότερα στη νότια προέκτασή του που φθάνει μέχρι το κόλπο της Ελευσίνας καλούμενη «παραλία Ασπροπύργου», βρίσκονται σήμερα μεγάλες βιομηχανικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με κυρίαρχα τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς επίσης Ναυτικές εγκαταστάσεις όπως η Ναυτική Ακαδημία Ασπροπύργου και η Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων του Ε.Ν. και κάποιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Παραλία Ασπροπύργου ονομάζεται η παραλιακή ζώνη του δήμου, η οποία εκτείνεται κατά μήκος της Ιεράς Οδού και βρίσκεται ανάμεσα στο ναυπηγικό χώρο του Σκαραμαγκά και την παραλία της Ελευσίνας. Στην περιοχή λειτουργούν αρκετές ψαροταβέρνες και καφετέριες.

Χάρτης: Ασπρόπυργος
Καιρός: Ασπρόπυργος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ασπρόπυργος

Αγοράζουμε – Αποσύρουμε Αυτοκίνητα - Και Με Κατατεθειμένες Π...
Θέση Δύο Πεύκα, Ασπρόπυργος, 19300, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΟΙΚΑΝΟ Ε.Π.Ε.
Απόσυρση Αυτοκινήτων – Ανακύκλωση – Οριστική Διαγραφή – Αντα...
Μεγαρίδος 154, Ασπρόπυργος, 19300, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Απόσυρση - Ανακύκλωση Αυτοκινήτων - ΟΤΚΖ - Ανακύκλωση Φορτηγ...
Θέση Ήμερος Τόπος, Ασπρόπυργος, 19300, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ασπρόπυργος, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12