Βόνιτσα… στην αγκαλιά του Αμβρακικού!

Η Βόνιτσα είναι κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας με πληθυσμό 4.100 περίπου κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2001.  Είναι έδρα του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, ενώ ήταν πρώην έδρα του δήμου Ανακτορίου, με πληθυσμό 8.830 κατοίκων. Η Βόνιτσα είναι παραλιακή πόλη χτισμένη στη νότια πλευρά του Αμβρακικού κόλπου.

Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι' αυτό άλλωστε και ο δήμος - έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα - ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου. Το αρχαίο Ανακτόριο ήταν σημαντική πόλη της Ακαρνανίας και ιδρύθηκε από τους Κορίνθιους το 630 π.Χ.

Όπως και οι περισσότερες πόλεις της Ακαρνανίας, η Βόνιτσα παρήκμασε όταν οι Ρωμαίοι ίδρυσαν τη Νικόπολη στην απέναντι πλευρά του Αμβρακικού και ανάγκασαν τους κατοίκους της περιοχής να μεταφερθούν εκεί. Με τον καιρό και ιδιαίτερα στα Βυζαντινά χρόνια, η πόλη άκμασε ξανά με το όνομα Βόνιτσα αυτή τη φορά και στο ακριβές σημείο όπου βρίσκεται σήμερα. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας η πόλη πέρασε για ένα μεγάλο διάστημα υπό τον έλεγχο των Βενετών και συγκεκριμένα από το 1684 έως το 1797.  Τέλος το 1832 η Βόνιτσα αποτέλεσε τμήμα του νέου Ελληνικού κράτους.

Κυριότερο αξιοθέατο της Βόνιτσας είναι το βενετσιάνικο κάστρο της, το οποίο είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα της Ελλάδας. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης πολλοί παλαιοί ναοί, ενώ το όμορφο νησάκι στον κόλπο μπροστά από την πόλη, ενώνεται με γέφυρα και προσφέρεται για περιπάτους.

Χάρτης: Βόνιτσα
Καιρός: Βόνιτσα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Βόνιτσα

Γενικό Φυτώριο – Μεγάλη Ποικιλία Φυτών – Διακοσμητικών Κήπου...
9ο χλμ. Λευκάδας-Βόνιτσας, Άγιος Νικόλαος, Βόνιτσα, 30002, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΑΛΕΞΗ Ρ. ΜΟΝ. ΙΚΕ
Συνεργείο Αυτοκινήτων
Αργυροκάστρου 17 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Άγιος Κωνσταντίνος, 30027, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΤΣΙΚΟΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Smile Care Οδοντιατρείο - Οδοντίατρος Dds
Κύπρου 5, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Βόνιτσα, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Σελίδα:
1 2 3