Διόνυσος… ερωτευμένος με την Πεντέλη!

Ο Διόνυσος είναι δήμος της Ανατολικής Αττικής και έχει ρυμοτομία στα πρότυπα κηπούπολης, καθώς η περιοχή είναι οικοδομημένη στους βόρειους πρόποδες του Πεντελικού Όρους.

Η ιστορία του Διόνυσου ανάγεται σε πολλά χρόνια πριν, λόγω του γειτονικού ομώνυμου λατομείου στη σημερινή συνοικία της Ραπεντώσας. Μέσω της λεωφόρου Διονύσου, επικοινωνεί γύρω από το Πεντελικό όρος, με τους ανατολικούς παραθαλάσσιους δήμους του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Διόνυσος ήταν οικισμός της κοινότητας Σταμάτας ως το 1975, οπότε και αποσπάστηκε και το 1979 αναγνωρίστηκε ως αυτοτελής κοινότητα. Είναι γνωστό πως το Πεντελικό όρος ήταν πλούσιο σε λευκό μάρμαρο. Ετσι, ο πρώτος οικισμός του Διονύσου δημιουργήθηκε κατά το τέλος του 19ου αιώνα, ως τόπος διαμονής των λατόμων που εργάζονταν στα γειτονικά λατομεία μαρμάρου του Πεντελικού όρους. Ονομάστηκε δε Διόνυσος από τον αρχαίο ναό του Διονύσου, τα ερείπια του οποίου βρίσκονται εκεί.

Τα τελευταία  χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Διονύσου οργανώνει τα "Διονύσια", τριήμερα πολιτιστικών εκδηλώσεων με συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και άλλα καλλιτεχνικά γεγονότα.

Χάρτης: Διόνυσος
Καιρός: Διόνυσος
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Διόνυσος

Λατομείο Μαρμάρου - Οικοδομικά Υλικά
Παλαιό Τέρμα Λ. Διονύσου - Νέας Μάκρης, Διόνυσος, 14576, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
DIONYSSOMARBLE Α.Ε.Β.Ε
Φιάλες Υγραερίου - Διανομή Service Φιαλών Υγραερίου - Συσκευ...
Λ. Μεσογείων 99, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11526, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
CORAL GAS - ΤΣΑΛΙΚΟΣ
Παιδίατρος - Επισκέψεις Κατ' Οίκον
Χαράς 12 & Πολυτεχνείου, Νέο Ηράκλειο, 14121, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΜΠΟΥΖΙΟΣ ΗΛΙΑΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Διόνυσος, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8