Νέα Μάκρη… όλα δικά της!

Η Νέα Μάκρη είναι πόλη της βορειοανατολικής Αττικής και έδρα του ομώνυμου δήμου, με πληθυσμό 13.986 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Η Νέα Μάκρη συνορεύει βόρεια με τον Μαραθώνα, νότια με τη Ραφήνα, δυτικά με τον ορεινό όγκο του Πεντελικού, ενώ βρέχεται ανατολικά από το Νότιο Ευβοϊκό σε μήκος ακτών 10 χλμ. περίπου.

Η Νέα Μάκρη Ιδρύθηκε το 1924, όταν έφθασαν οι πρώτοι κάτοικοί της, πρόσφυγες από τα παράλια της Λυκίας της Μικράς Ασίας και από τις ιωνικές κωμοπόλεις Μάκρη και Λυβήσι.Η οικιστική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Νέας Μάκρης τα τελευταία χρόνια υπήρξε ραγδαία. Ως παραθεριστικό κέντρο, το καλοκαίρι, ξεπερνά τους 55.000 - 60.000 κατοίκους, μιας και έχει χιλιάδες μόνιμους παραθεριστές, που διαθέτουν εξοχική κατοικία.

Το 1926 συστάθηκε η κοινότητα Νέας Μάκρης η οποία αποσπάστηκε από την κοινότητα Μαραθώνα στην οποία ανήκε μέχρι τότε. Έδρα της ορίστηκε η Νέα Μάκρη και μέσα στα όριά της συμπεριέλαβε τους οικισμούς Μάτι Αττικής, Αγία Μαρίνα (πρώην Γεροσακούλι), Ανατολή (πρώην Ραπεντόσα) και Άγιος Ανδρέας,Ζούμπερι, Ξυλοκέριζα και Βάλτος, ενώ αργότερα εντάχθηκε στην κοινότητα και ο Νέος Βουτζάς.

Το 1990 η κοινότητα αναγνωρίστηκε σε δήμο, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος και μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστριας.

 

Χάρτης: Νέα Μάκρη
Καιρός: Νέα Μάκρη
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Νέα Μάκρη

Μυοσκελετικές Παθήσεις π.χ.Θλάσεις, Κατάγματα, Αρθροπλαστικέ...
Μωσαίου 27, Νέα Μάκρη, 19005, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
TOGETHER WE MOVE
Φωτογράφιση - Βιντεοσκόπηση Εκδηλώσεων - Φωτογραφίες Διαβατη...
Λ. Μαραθώνος 88, Νέα Μάκρη, 19005, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
MANTHOS PHOTOGRAPHY
Αντιπρόσωπος Βορειοανατολικής Αττικής & Νοτίων Προαστίων - Ο...
Λ. Μαραθώνος 6 & Σάββα Παπαπολίτη, Νέα Μάκρη, 19005, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
G4S ΜΕΛΑΔΑΚΗΣ Α. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Θ. Ο.Ε.
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Νέα Μάκρη, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10