Ωρωπός…των διασπάσεων και των συνενώσεων!

Ο Ωρωπός είναι οικισμός της Βορειοανατολικής Αττικής, στις ακτές του ευβοϊκού κόλπου και απέχει 54 χιλιόμετρα από την πόλη των Αθηνών. Το παραθεριστικό συγκρότημα του Ωρωπού αποτελείται από τον ομώνυμο οικισμό, ενώ γειτονικά χωριά είναι το Μιλέσιον, Μαρκόπουλο, η Σκάλα, το Συκάμινο, το Χαλκούτσι, τα Νέα Παλάτια και ο Άγιος Κωνσταντίνος. Διοικητικά υπάγεται στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής.

Μετά την πρώτη διοικητική διαίρεση του ελληνικού κράτους του 1833 συγκροτείται ο Δήμος Ωρωπού που εντάχθηκε αρχικά στην επαρχία Θηβών. Το 1840 ο δήμος Ωρωπού καταργήθηκε και ενώθηκε με τον Δήμο Περαίας της επαρχίας Αττικής.

Το 1871 ο δήμος Περαίας μετονομάστηκε σε δήμο Ωρωπίων και νέα έδρα του έγινε η Σκάλα Ωρωπού. Το 1912 ο δήμος Ωρωπίων διασπάται σε κοινότητες. Ο Ωρωπός αποτέλεσε σε αυτό το διάστημα έδρα της κοινότητα Ωρωπού που διατηρήθηκε μέχρι το 2002. Την χρονιά αυτή η κοινότητα Ωρωπού ενώθηκε με τις κοινότητες Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων, σχηματίζοντας τον δήμο Ωρωπίων με έδρα την Σκάλα Ωρωπού.

Χάρτης: Ωρωπός
Καιρός: Ωρωπός
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Ωρωπός

Επισκέψεις κατ’ οίκον - Δυσλεξία - Διάγνωση & Αντιμετώπιση Δ...
Πλ. Ηρώων 1, Ωρωπός, 19015, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΕΡΑΤΣΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
Ανδρικό – Γυναικείο – Παιδικό Κούρεμα – Νυφικό Χτένισμα
Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ωρωπός, 19015, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
CAPELLI BRILLANTI
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
Μικράς Ασίας 6, Ωρωπός, 19015, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΖΙΤΤΗΣ  ΜΑΡΙΟΣ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Ωρωπός, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8