Σαλαμίνα…ιστορική απ΄άκρη σε άκρη!

Η Σαλαμίνα, είναι γνωστή από την αρχαιότητα και ως Κούλουρη, ονομασία που προέρχεται από το ακρωτήριο Κόλουρις άκρα, (σήμερα Πούντα), στο οποίο ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη και το λιμάνι του 4ου αιώνα π.Χ., και είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Πρωτεύουσα της Σαλαμίνας είναι η ομώνυμη πόλη.

Στην Σαλαμίνα έζησε και ο μεγάλος νεοέλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός από το 1933 έως το 1950, απέναντι από το Μοναστήρι της Φανερωμένης. Επίσης ο θρυλικός αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης, Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε το στρατηγείο του στην παραλία της Σαλαμίνας, προστάτης του ήταν ο Άγιος Δημήτρης, γι' αυτό και τελευταία του επιθυμία ήταν να θαφτεί στο νησί. Στις ακτές της Σαλαμίνας βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Η Σαλαμίνα έγινε διεθνώς γνωστή από την ομώνυμη Ναυμαχία που συνέβη το 480 π.Χ., την οποία  έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες, σταματώντας την Περσική Αυτοκρατορία να εισχωρήσει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Μυθολογία πάντα, η Σαλαμίνα είναι η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου και του τραγικού ποιητή Ευριπίδη.

Χάρτης: Σαλαμίνα
Καιρός: Σαλαμίνα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σαλαμίνα

Τεχνικό Γραφείο - Μελέτες - Εφαρμογές
Αμμοχώστου 7, Έναντι Σκλαβενίτη, Σαλαμίνα, 18900, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΕΓΓΛΕΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Οικοδομικές Εργασίες – Υπεργολαβίες – Μονώσεις - Ανακαινίσει...
Αρετής 22 & Πλαστήρα Νικολάου, Σαλαμίνα, 18900, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων - Μεγάλη Γκάμα Αυτοκινήτων Βενζινοκί...
Λ. Αιαντείου 4η στάση, Σαλαμίνα, 18900, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ZCAR RENTAL A CAR SALAMINA
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σαλαμίνα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10