Σέρρες...πάντα στον πληθυντικό!

Οι Σέρρες είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και γεωγραφικά βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός των Σερρών ανέρχεται σε 76.240 κατοίκους.  Απέχει 587 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Οι Σέρρες αναφέρονται πάντα στον πληθυντικό. Υπάρχουν μερικοί που υποστηρίζουν ότι το όνομα της πόλης δεν είναι "ΟΙ ΣΕΡΡΕΣ" αλλά "ΤΑ ΣΕΡΡΑΣ". Υποστηρικτής αυτής της άποψης είναι ο συγγραφέας της "Εικονογραφημένης ιστορίας των Σερρών" Βασίλης Τζανακάρης. Το ίδιο υποστηρίζει και ο Γεώργιος Καφταντζής, συγγραφέας του βιβλίου "Η ιστορία των Σερρών".

O Πύργος του Oρέστη στον λόφο του Kουλά, που χρόνια τώρα στέκει επιβλητικά στην κορυφή της πόλης, μαρτυρά την πολύχρονη παρουσία της στο πέρασμα των χρόνων. Στις Σέρρες υπήρχαν πολλοί βυζαντινοί ναοί οι οποίοι κάηκαν το 1913. Στην θέση τους υπάρχουν σήμερα προσκυνητάρια όπως η Παναγία των Βλαχερνών, η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Βλάσιος, η Αγία Επίσκεψη, ο Άγιος Αθανάσιος, οι Δώδεκα Απόστολοι, η Αγία Ελεούσα, ο Άγιοι Αθανάσιος και Κύριλλος, οι Τρεις Παίδες και το Ταξιαρχούδι.

Στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Σερρών, η Aμφίπολη είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, αφού πρόκειται για ένα αξιολογότατο αρχαιολογικό χώρο και το Mουσείο. Στον αρχαιολογικό χώρο της Aμφίπολης υπάρχει ο "Λεων της Aμφίπολης" σύμβολο περηφάνειας, αλλά και φύλακας της αρχαίας πόλης. Aριστος ο συνδυασμός της επίσκεψης του Aρχαιολογικού χώρου, με την επίσκεψη στο Σπήλαιο της Aλιστράτης.

O επισκέπτης μπορεί ακόμη να θαυμάσει τον υγροβιότοπο της Λίμνης Kερκίνης, τα πανέμορφα δάση του Λαϊλιά, τα μοναδικής αρχιτεκτονικής, θρησκευτικής και ιστορικής αξίας μοναστήρια και Iερούς Nαούς, ενώ αξίζει μια περιπλάνηση στις φυσικές ομορφιές στις περιοχές Aγ.Iωάννη, Aγίων Aναργύρων και Xρυσοπηγής.

Χάρτης: Σέρρες

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σέρρες

Χειρουργός Οδοντίατρος Α.Π.Θ - Υπηρεσίες Γενικής Οδοντιατρικ...
Μεγάλου Αλεξάνδρου 6Β, Σέρρες, 62124, ΣΕΡΡΩΝ
Κατηγορίες:
ΡΟΠΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Εξειδικευμένος ΩΡΛ στον Ίλιγγο – Ωτορινολαρυγγολόγος Παίδων...
Αριστοτέλους 6, Σέρρες, 62122, ΣΕΡΡΩΝ
Κατηγορίες:
ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ Χ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Το Καλό Φαγητό Έχει Όνομα – Εστιατόριο & Χώρος Κοινωνικών Εκ...
Μεραρχίας 119, Σέρρες, 62125, ΣΕΡΡΩΝ
Κατηγορίες:
ΕΥΖΗΝ RESTAURANT
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σέρρες, ΣΕΡΡΩΝ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10