Σπέτσες…κοσμοπολίτικη κατάσταση!

Οι Σπέτσες (και στην καθαρεύουσα Σπέτσαι), είναι ιστορικό νησί κοντά στην Αργολική χερσόνησο, δεξιά της εισόδου του Αργολικού κόλπου, σε απόσταση 50 μιλίων από τον Πειραιά. Τις Σπέτσες απαρτίζουν τρεις ακόμη νησίδες: η Σπετσοπούλα, ο Άγιος Ιωάννης και το Μικρό Μπούρμπουλο. Το κλίμα είναι δροσερό και υγιεινό και προσφέρεται ως τόπος παραθερισμού. Οι κάτοικοι επιδίδονται κυρίως στη ναυτιλία και την αλιεία, αλλά και στην γεωργία..

Πρωτεύουσα των Σπετσών είναι η ομώνυμη πόλη του νησιού που αποτελεί Δήμο, στον οποίο υπάγονται οι συνοικισμοί: Αγία Παρασκευή, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιοι Απόστολοι, Αδοσίδον, Βρέλον, Έλωνας, Ζωγερία, Λιγονέρι, Παραπόλα, Τζήλα, η γυναικεία Μονή Αγίων Πάντων και η νησίδα Σπετσοπούλα ιδιοκτησίας της Οικογένειας Νιάρχου.

Ο Δήμος Σπετσών περιλαμβάνει το νησί των Σπετσών και τις κοντινές του νησίδες. Συστάθηκε το 1934 και προήλθε από την αναγνώριση σε Δήμο της Κοινότητας Σπετσών. Παρέμεινε δε αμετάβλητος στην συνέχεια και με την εφαρμογή του σχεδίου Καποδίστριας το 1997 αλλά και του σχεδίου Καλλικράτης το 2010.

Το έδαφος των Σπετσών είναι κυρίως πευκόφυτο, ενώ μεγάλο μέρος του καλλιεργείται. Κύρια προϊόντα που παράγονται είναι ελιές, λάδι, δημητριακά, σταφύλια, αμύγδαλα, σύκα και λίγα κτηνοτροφικά προϊόντα.

Χάρτης: Σπέτσες
Καιρός: Σπέτσες
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Σπέτσες

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια
Μπόταση, Σπέτσες, 18050, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
SPETSES TOWN ROOMS
Εστιατόριο – Μεσογειακή Κουζίνα - Φρέσκα Ψάρια
Κουνουπίτσα, Σπέτσες, 18050, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΛΟΣΚΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΕ
Διαδικτυακά Φροντιστήρια - Μαθήματα - Φροντιστήρια Λυκείου Γ...
Κατσουλιέρη 7, πλησίον Public, Χαλάνδρι, 15233, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΕΝΤΡΟ
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Σπέτσες, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8