Θέατρο
Παραστάσεις στην ΑΘΗΝΑ

Οι θεατρικές παραστάσεις σε ΑΘΗΝΑ

Kλασικό έργο
Μια κωμωδία με καυστικό χιούμορ για τον ''γάμο’'' και τις δυσκολίες της συζυγικής πίστης. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Είναι ν’ αποθαρρύνεται κανείς αν σκεφτεί πόσος κόσμος σοκάρεται από την ειλικρίνεια και πόσο λίγος από το ψέμα.
Η ζωή του Τσαρλς και της Ρουθ κυλούσε ήρεμα στο Κεντ μέχρι που κάνει την εμφάνιση του το φάντασμα της πρώτης συζύγου του Τσαρλς, της Ελβίρας. Το σπίτι μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και ο Τ ...
Σύγχρονο έργο
Παίζουν: Αμαλία Αρσένη, Ήβη Νικολαΐδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Ελένη Τσιμπρικίδου και ο Γιωργής Τσουρής. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης.
Διάρκεια: 95'
Τα "170 τετραγωνικά (Moonwalk)", με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία "για όλη την οικογένεια", με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.
Λίγα λόγια για το έργο:
Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη τ ...
Σύγχρονο έργο
Δραματουργία, σκηνοθεσία: Θανάσης Δόβρης. Ερμηνεύουν: Μαρία Παρασύρη, Γιωργής Τσαμπουράκης.
Το ανθρώπινον κούτσουρον απήλθεν τώρα προ ολίγων χρόνων, και δεν φαίνεται πλέον· το δένδρινον είν' εκεί ακόμη...
Μια από τις τρεις ενότητες του συγγραφικού έργου του Σκιαθίτη λογοτέχνη, όπως σημειώνει ο Γάλλος μελετητής του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Guy (Michel) Saunier, είναι ο μύθος του θανάτου. Στο έργο του πεθαίνουν πολλά πρόσωπα, οι αλυσιδωτοί δε ή οι ομαδικοί θάνατοι είναι ουκ ολίγοι. Πεθ ...
Σύγχρονο έργο
Ένα ζωντανό έκθεμα φυσικής και πολιτικής ιστορίας. Σύλληψη - Έρευνα - Σκηνοθεσία: Ζωή Χατζηαντωνίου.
Ένα ζωντανό έκθεμα φυσικής και πολιτικής ιστορίας.
Η γέννηση ενός απογόνου και η παλιγγενεσία ενός έθνους. Η γονιμότητα ως καθήκον απέναντι σε έναν λαό και η στειρότητα ως σύμβολο απόλυτης αποτυχίας. Πόσα φυτά να φυτέψει κανείς για να καλοπιάσει το σύμπαν και να τον λυπηθεί; Η γυναίκα ως αξιοθέατο, ως πεδίο πειραματισμού, ως freak, ως αφύσικο ον που αδυνατεί να αναπαράξει το είδος της και να ...
Σύγχρονο έργο
Μονόλογος. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Στο ρόλο της Cavewoman, η Κατερίνα Ζαρίφη.
Διάρκεια: 75'
Ο μονόλογος "Cavewoman" της Έμμα Πίρσον παρουσιάζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τις 25 Οκτωβρίου 2021 κάθε Δευτέρα στις 19:00 & Τρίτη στις 20:00, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και παραγωγή του Από Μηχανής Θεάτρου.
Πώς γίνεται ένας άντρας και μία γυναίκα, δύο εντελώς διαφορετικά όντα, να επιβιώνουν μαζί στο ίδιο σύμπαν, στο ίδιο ηλιακό σύστημα, στον ίδιο πλανήτη, στο ίδιο ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Η πρώτη Covid safe παράσταση που στήθηκε την εποχή της πανδημίας. Με τις φωνές των Θ. Αθερίδη και Μ. Συνατσάκη. Σκηνοθεσία: Δ. Μαλισόβας.
Το CONTACT είναι η πρώτη Covid safe παράσταση που στήθηκε την εποχή της πανδημίας, ζωντανή, αλλά και ψηφιακή, και φτάνει στην Αθήνα μετά από μία πολύ επιτυχημένη πορεία σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου!
Θα ζήσουμε τη θεατρική εμπειρία του CONTACT στους δρόμους της πόλης, παρακολουθώντας live τους ηθοποιούς και ακούγοντας σε 3D ήχο τις ερμηνείες τους μέσα από το κινητό μας!
Τι συμβαίνει στ ...
Σύγχρονο έργο
Μία παράσταση αφιερωμένη στη φιλία δύο φαινομενικά ετερόκλιτων ανδρών. Σκηνοθεσία: M. Seibel. Παίζουν: Σ. Σταμουλης, Κ. Συράκης, κ.α.
Η Olympia Culture, παρουσιάζει στη σκηνή, τον "Ταχυδρόμο του Νερούντα", σε σκηνοθεσία Michael Seibel. Η παράσταση είναι βασισμένη στο λογοτεχνικό μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Αντόνιο Σκαρμέτα, ενώ γυριστεί και ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία, η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1995.
Σήμερα ο Ταχυδρόμος ξαναζωντανεύει σε καθεστώς ανοιχτής διάδρασης, για πρώτη φορά ...
Σύγχρονο έργο
Την παράσταση σκηνοθετεί η νεαρή Έμιλυ Λουΐζου, ο Στέλιος Μάινας, η Ιωάννα Παππά και ο Ορέστης Χαλκιάς, σχηματίζουν τη διανομή.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Η απόπειρα του θέατρου Πορεία να συνεισφέρει ενεργά στην ανάδειξη των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, φέρει τον τίτλο "Νέο Αίμα" και στο πλαίσιό της, τον Μάιο του 2022, θα παρουσιαστούν στη σκηνή υπό τις ιδανικότερες συνθήκες τα δύο θεατρικά έργα που αναδείχτηκαν ως τα εντελέστερα από ...
Σύγχρονο έργο
Μια τρυφερή ιστορία στην Αθήνα του σήμερα. Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Παίζουν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Δημήτρης Πασσάς.
Μια τρυφερή ιστορία στην Αθήνα του σήμερα, που φέρνει κοντά ένα κορίτσι από τη Ρουμανία, που έχει μεταναστεύσει με τους γονείς της στην Ελλάδα, και ένα αγόρι από την Ελλάδα, που οι γονείς του έχουν μεταναστεύσει στην Αυστραλία. Τα δύο αυτά "φωτεινά" πλάσματα, ο "Φώτης" και η "Λουμνίτσα" (Φωτεινή στα ρουμάνικα) μοιράζονται το ίδιο "σκοτάδι" καθώς γνωρίζουν καλά τι σημαίνει να νιώθεις μόνος, ξένος κ ...
Σύγχρονο έργο
Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Μαρία Ναυπλιώτου, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, και μετάφραση του Στρατή Πασχάλη.
Διάρκεια: 105'
4ος χρόνος
Το "Master Class" του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, θα συνεχίσει το ταξίδι του για 4η χρονιά, αυτή τη φορά στο ιστορικό Θέατρο Παλλάς, σε συνεργασία με τις "Θεατρικές Σκηνές", εκπληρώνοντας έτσι την επιθυμία του αείμνηστου Παραγωγού της παράστασης, Μιχάλη Αδάμ.
Από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η ...
Σύγχρονο έργο
Θα εμφανιστούν: Σ. Ανατολίτης, Χ. Βούλγαρη, Κ. Βρανά, Δ. Δημόπουλος, Δ. Δούκογλου, Θ. Ζάμπρας, Γ. Καραμανλής, Χ. Κατσαρίνη, κ.α.
Ένα νέο comedy club εμφανίζεται στο κέντρο της Αθήνας, με στέγη το Θέατρο "Τζένη Καρέζη". 
Περισσότεροι από 30 κωμικοί αποτελούν τον πυρήνα του MIC DROP Comedy Club, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ονομάτων της ελληνόφωνης σταντ απ σκηνής, και νεότερων πολλά υποσχόμενων κωμικών.
Κάθε εβδομάδα από τις 6 Οκτωβρίου θα ανεβαίνουν στη σκηνή διαφορετικοί stand up comedians, δίνοντας στο κοιν ...
Σύγχρονο έργο
Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου.
Διάρκεια: 60'
Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβιτσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύονται· οι λέξεις έρχονται απρόσμενα. Μια παράσταση με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις. Μια παράσταση που κάπ ...
Σύγχρονο έργο
Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Γιώργος Χρυσοστόμου.
Διάρκεια: 60'
Η παράσταση "Mute" του Γιώργου Χρυσοστόμου, τον Οκτώβρη επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του, ένας άνθρωπος που αρνείται τις λέξεις. Μια πολυκατοικία. Ένας μαέστρος, ένας ηλικιωμένος, ένας φοβητσιάρης, ένας γυμναστής, ένας σεξομανής, ένας γκαντέμης... Τι τους συνδέει; Είναι ένας ή περισσότεροι; Κάποτε όλα διαλύοντα ...
Μουσική παράσταση
Παίζει και τραγουδά η Νίνα Λοτσάρη. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Αποστολόπουλος.
Δευτέρα και Τρίτη η σκηνή του Γυάλινου Μουσικού θεάτρου υποδέχεται το "Red...The Dark Cabaret" by Nina Lotsari.
Η "Red" είναι μια ιδιαίτερη γυναίκα. Η Νίνα Λοτσάρη είναι η Red... Μία γυναίκα που παραδίνεται στα πάθη της με έντονο και ακραίο τρόπο. Μία γυναίκα που ερωτεύεται τη ζωή και την ζει στον υπερθετικό βαθμό. Μία γυναίκα σύμβολο της ελευθερίας…
Σε μία σύνθεση κειμένων αντρών συγγραφέ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Κάππας, Εμμανουέλα Αλεξίου, Δημήτρης Λιακόπουλος.
"Tape" (Season 2), ένα σύγχρονο, μοντέρνο, γρήγορο έργο με έξυπνο χιούμορ, που μέσα σ αυτό αναγνωρίζεις το κίνημα #MeToo που τον τελευταίο καιρό μας έχει απασχολήσει πολύ.
Στο μικρό δωμάτιο ενός μοτέλ στο Μίσιγκαν δυο παλιοί φίλοι και συμμαθητές, ο Βίνσεντ (Κωνσταντίνος Κάππας) και ο Τζον (Δημήτρης Λιακόπουλος), συναντιούνται με αφορμή την προβολή της ταινίας του Τζον σε ένα τοπικό κινηματογρα ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας. Διανομή: Αργύρης Πανταζάρας, Σίσσυ Τουμάση.
Διάρκεια: 60'
Το "This is not Romeo & Juliet", το έργο του Αργύρη Πανταζάρα, βασισμένο στο αριστούργημα του Σαίξπηρ, επανέρχεται στις 6 Οκτωβρίου με τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σίσσυ Τουμάση επί σκηνής, σε ένα αέναο παιχνίδι ρόλων που γοητεύει και θολώνει τα όρια μεταξύ καθημερινού βίου και μύθου.
An ordinary night
Δύο αιώνια έφηβοι υπό την επήρεια του έρωτα εισβάλλουν στο θέατρο. ...
Σύγχρονο έργο
Μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ που φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή πραγματικές γυναίκες που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με άντρες ναυτικούς.
Διάρκεια: 100'
Πόσα και πόσα δεν έχουν γραφτεί, ειπωθεί, τραγουδηθεί, για τις ζωές και τις περιπέτειες των ναυτικών…
Όμως αυτήν εδώ την ιστορία θα την πουν Εκείνες.
"Tα ταξίδια της Πηνελόπης" είναι μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ που φέρνει για πρώτη φορά στη σκηνή πραγματικές γυναίκες που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με άντρες ναυτικούς. Τρεις ηρωίδες διαφορετικών γενεών και καταβολ ...
Σύγχρονο έργο
Παίζουν: Τόνυ Δημητρίου, Σοφία Παυλίδου, Μαρίνα Σαμάρκου, Γιάννης Φραγκίσκος <br/>
Μια κωμωδία γεμάτη γέλιο, πάθος για τη Ζωή, τον έρωτα & την Αγάπη για την Ελλάδα!
Η παράσταση διαδραματίζεται στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Λιβάνια των Σφακιών. Εκεί, μια οικογενειακή, τουριστική επιχείρηση, πασχίζει να επιβιώσει δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις σχέσεις όλων των ηρώων με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τα πράγματα θα περιπλεχθούν με την εμφάνιση ενός παλιού, ανεκπλήρωτου έρωτ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σωτηρίου. Παίζουν: Δημήτρης Ραφαήλος, Σαμουήλ Ακίνολα, Ευτυχία Γιακουμή, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.
Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα έργα του Μπερνάρ Μαρί Κολτές επέλεξε να παρουσιάσει το Θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου. Πρόκειται για το έργο "Αγώνας Νέγρου και Σκύλων" το οποίο, γραμμένο το 1979, αποτελεί ένα άκρως ζωντανό και επίκαιρο κείμενο που θίγει δεξιοτεχνικά τους φόβους, τις ψευδαισθήσεις, τις ελπίδες αλλά και την απληστία του ανθρώπου, πάθη ικανά να τον θέ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης. Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη, Σύνθια Μπατσή, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Βασίλης Μπατσακούτσας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.
Μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση για την ηρωική ελληνική επανάσταση του 1821, η οποία εστιάζει στη ζωή και τον αγώνα των εμβληματικών γυναικών που τη σημάδεψαν ανεξίτηλα, χαράζοντας με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο πάνθεο των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του έθνους.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο διαδραματίζεται καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορικής ελληνικής επανάστασης, λί ...
Kλασικό έργο
Ο Η. Βενέζης, καταγράφει τις παιδικές αναμνήσεις στις Κυδωνίες της Μ. Ασίας όταν άρχισαν οι πρώτοι διωγμοί. Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Κι όμως, δεν γράφουνται με ίσιες γραμμές οι μοίρες των ανθρώπων.
Η Αιολική Γη ξεπηδάει από τις ρίζες των δέντρων της Ανατολής, από τα βουνά της Μικρασίας που τα λένε Κιμιντένια και ταξιδεύει από το κτήμα του παππού και της γιαγιάς στα κύματα του Αιγαίου. Έτσι όπως ταξιδεύει και η ψυχή του μικρού ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι. Τη Βασίλισσα Αμαλία ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Καλλιόπη Ευαγγελίδου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.
Διάρκεια: 80'
Μια επετειακή παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η οποία έχει την τιμή να τελεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, έρχεται στο θέατρο Χυτήριο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.
Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της βήματα σαν ελεύθερο κράτος και η Αμαλία έρχεται στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου του 1837 ως η πρώτη βασίλισσα της χώρας, στο πλευρό το ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Παίζουν: Βαγγέλης Δαούσης, Γιάννης Κότσιφας, Μαίρη Μηνά, Γιάννης Νιάρος, Βασίλης Ντάρμας, κ.α.
Υπάρχει, λένε, μια αιώνια μάχη του καλού με το κακό, του φωτός με το σκοτάδι, του θεού με τον διάβολο. Κοιτάζοντας λίγο πιο βαθειά, μια είναι η μάχη, αυτή του εαυτού με τον εαυτό. Το 1979 ο Πήτερ Σάφερ, χρησιμοποιώντας έναν μύθο, που διέρρευσε στην Ευρώπη στα μέσα του 19ου αιώνα, για τη δολοφονία του Μότσαρτ από τον σύγχρονό του συνθέτη Αντόνιο Σαλιέρι, δημιούργησε ένα από τα διασημότερα και σημαν ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού. Παίζουν: Άννα Αδριανου, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Εύη Δαέλη.
Το θεατρικό έργο "Ανθισμένες Μανόλιες" του Ρόμπερτ Χάρλινγκ Θέατρο Χυτήριο - Σημείο Πολιτισμού από την Κυριακή 27 Ιουνίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.
Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρουν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν ...
Kλασικό έργο
Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, κ.ά. Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Λίγα λόγια για την ιστορία του έργου:
Το Of Mice and Men ήταν η πρώτη προσπάθεια του Στάινμπεκ να γράψει με τη μορφή μυθιστορήματος-παιχνιδιού. Ήθελε να γράψει ένα μυθιστόρημα που θα μπορούσε να παιχτεί στο θέατρο, ή ένα θεατρικό έργο που θα μπορούσε να διαβαστεί σα μυθιστόρημα.
Ο Στάινμπεκ εί ...
Αρχαίο θέατρο
20 νέοι καλλιτέχνες –σπουδαστές της Δραματικής σχολή του Ωδείου Αθηνών– δοκιμάζουν να συναντηθούν στο δικό μας παρόν με την ουσία του κειμένου.
Είκοσι νέοι καλλιτέχνες –σπουδαστές του τρίτου έτους της Δραματικής σχολή του Ωδείου Αθηνών– δοκιμάζουν να συναντηθούν στο δικό μας παρόν με την ουσία του κειμένου.
Μια Πόλη, ένα σύνολο πολιτών δηλαδή, αφηγείται από κοινού το τέλος του βασιλικού της οίκου και, με αυτό ως αφορμή, συνδιαλέγεται, στην πραγματικότητα, με την έννοια του δικαίου, το ταυτίζει με το κοινό συμφέρον και, ως εκ τούτου, π ...
Αρχαίο θέατρο
Ερμηνεύουν: Θ. Παπαγεωργίου, Χ. Φαμέλη, Ν. Μακρυγιάννη, Δ .Σαμόλης, Μ. Καρατζογιάννης, Μ. Παπαδοκωνσταντάκης.
Το έργο: Η Θήβα, όπου βασίλευε η γενιά των Λαβδακιδών, βρίσκεται σε κατάσταση δεινής πολιτικής κρίσης. Οι δυο γιοι του τελευταίου βασιλιά, του Οιδίποδα, που χάθηκε χτυπημένος από τη βαριά κατάρα που κατατρύχει τους Λαβδακίδες, συγκρούονται για τη διαδοχή. Και, ενώ ο Ετεοκλής μένει να κυβερνά τη Θήβα, ο Πολυνείκης, εξόριστος, ξεσηκώνει στρατό από το Άργος για να επιτεθεί στην πόλη. Η επίθεση αποτυγ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης. Παίζουν: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Νεφέλη Δούκα.
Διάρκεια: 90'
Το βραβευμένο θεατρικό έργο "Αξύριστα Πηγούνια" του Γιάννη Τσίρου ("Άγριος Σπόρος", "Αόρατη ‘Ολγα", "Τα Μάτια Τέσσερα") το οποίο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥΠΠΟ, παρουσιάζεται από τις 7 Οκτωβρίου αυτή τη φορά στο Θέατρο Μικρό Χόρν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
Υπόθεση:
Τρεις άντρες, υπάλληλοι ενός νοσοκομείου, εργάζονται καθημερινά στη ...
Σύγχρονο έργο
Βασισμένο στην παραλογή του Νεκρού Αδερφού. Σκηνοθεσία: Α, Ράπτης. Με τους: Ε. Ευθυμίου (βίντεο), Α. Μακρίδου, Γ. Σοφικίτης, Δ. Τίκου.
Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει την παράσταση "Απέθαντο" ένα πολυμεσικό έργο, βασισμένο στην παραλογή του Νεκρού Αδερφού, που συνδυάζει την υποκριτική τέχνη με τη σύγχρονη κινησιολογία και μουσική, και τα new media με τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική.
Υπόθεση:
Μαθαίνουμε την ιστορία της Αρετής μέσα από την αφήγηση της κόρης της από το μέλλον: η Αρετή είναι η μικρή και μοναδική κόρη μι ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Ιάκωβος Μηνδρινός. Ερμηνεύουν: Κατερίνα Γιαννίση, Σπυριδούλα Γκέκα, Ζέτα Θεοδωρέλου, Νάντια Μαντέλλου, Χρυσούλα Παππά, κ.α.
H Ομάδα ΠάρΩδοι με αφορμή την πρώτη, από κοινού, επαφή , με την δημοτική ποίηση, ξεκινήσαμε την περιήγηση μας στον κόσμο των δημοτικών ποιημάτων και ιστοριών, στον κόσμο των συλλογικών αφηγημάτων έτσι δημιουργήθηκε η παράσταση "Αποθυμιά".
Η δημοτική ποίηση βαθιά ριζωμένη στην ελληνική συνείδηση, μας αποκαλύπτεται μέσα από νανουρίσματα και μοιρολόγια που έφτασαν σε εμάς από τα στόματα των γιαγι ...
Σύγχρονο έργο
Από την Ομάδα 4Frontal. Σκηνοθεσία: Θ. Ζερίτης. Παίζουν: Στ. Γιαννουλάδης, Ε. Κουτσιούμπα, Χ. Κρεμμύδας, Ν. Μαϊστράλη, Π. Τοψίδης.
Ομάδα 4Frontal.
Ένας Κοινοτάρχης που κρατάει βίτσα και μιλάει με "νι" και "λι", μια απροσάρμοστη Τρόφιμος που της αρέσει να τρέχει, μια Βασίλισσα με γούνα και υπαρξιακές αγωνίες, ένας Χωροφύλακας που σιχαίνεται το κρύο και σέρνει τα πόδια του, ένας Καθηγητής που λατρεύει τα τσιτάτα, ένας Αριστερόχειρας υποψήφιος στη Σχολή Αξιωματικών που δεν λέει το "ρ", ο Ντιμίτρι ή Δημήτρης, ένας ερωτευμένος ...
Σύγχρονο έργο
Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου <br/>
Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη "Ο γύρος του θανάτου".
GOO Theatre Company
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του "Αρίστου".
Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα μάνα του, ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου. Διανομή: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος.
Διάρκεια: 90'
Μία παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη "Ο Γύρος του Θανάτου".
Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου, με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως "Δράκου του Σέιχ Σου", έρχεται στο Θέατρο Πορεία, για έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων από τις 31 Ιανουαρίου 2022.
Ήταν προορισμένος για το χαμό ο Αρίστος. Η ψυχή του τον έτρωγ ...
Σύγχρονο έργο
Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου.
Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη "Ο γύρος του θανάτου".
GOO Theatre Company
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του "Αρίστου".
Ο φίλος από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα μάνα του, ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Νατάσα Παπαμιχαήλ. Ερμηνεύουν: Έλενα Αρβανίτη, Χριστίνα Δενδρινού, Καλλιόπη Καραμάνη, Ηλίας Μπαγεώργος, Γιούλη Μπανούση, κ.α.
Διάρκεια: 80'
Ένα ταξίδι από τη Σκύρο στην Αγγλία και από την Αγγλία στην Ικαρία και τον Πειραιά. Ένα ταξίδι από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο στο σήμερα. Ένα ταξίδι στις αγωνίες και στους φόβους των ανθρώπων. Άλλοτε παράλογοι ή παράλογα λογικοί, άλλοτε εμπαθείς ή συμπαθείς, άλλοτε ειλικρινείς και σπαρακτικοί.
Ένα παντρεμένο ζευγάρι, μια νοσοκόμα, τρεις φίλοι, ένας νεκροθάφτης, η Βιρτζίνια Γ ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Ν. Κοντούρη. Παίζουν: Α. Σακελλαρίου, Ο. Παπασπηλιόπουλος, Κ. Τάκαλου, Ι. Παππά, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Ασπιώτης.<br/>
Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna - ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων - Νικαίτη Κοντούρη
"Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη". Έτσι ορίζει η Νικαίτη Κοντούρη την πάντα ανοιχτή σε νέες προσεγγίσεις και αναγνώσεις, ανεξάντλητη αυτή τραγωδία, τη μοναδική σωζόμενη με τον θεό Διόνυσο ως πρόσωπο της πλοκής, να τιμωρεί ανελέητα όσους ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Ν. Κοντούρη. Παίζουν: Α. Σακελλαρίου, Ο. Παπασπηλιόπουλος, Κ. Τάκαλου, Ι. Παππά, Δ. Πετρόπουλος, Κ. Ασπιώτης.<br/>
Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna - ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων - Νικαίτη Κοντούρη
"Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη". Έτσι ορίζει η Νικαίτη Κοντούρη την πάντα ανοιχτή σε νέες προσεγγίσεις και αναγνώσεις, ανεξάντλητη αυτή τραγωδία, τη μοναδική σωζόμενη με τον θεό Διόνυσο ως πρόσωπο της πλοκής, να τιμωρεί ανελέητα όσους ...
Σύγχρονο έργο
Σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εταιρείας Θεάτρου Θέρος. 
Διάρκεια: 110'
Η 'Γραμμή του Ορίζοντος", μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Χρήστου Βακαλόπουλου, κάνει πρεμιέρα στο πλαίσιο των "Μεταμφιέσεων", την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στην Κάμιρο, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εταιρείας Θεάτρου Θέρος. Μια υβριδική συνάντηση του θεάτρου με τα εικαστικά, το ραδιόφωνο, τη μουσική και τον κινηματο ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Κώστας Μπάρας. Με τους: Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Τάσος Κονταράτος, Ελένη Κουταλώνη, Τρύφων Μπάρκας.
Διάρκεια: 105'
Η HashArt theater group παρουσιάζει το οριακό έργο του βραβευμένου Σουηδού συγγραφέα Lars Norén "Δαίμονες". 
Ένα σαλόνι ως πεδίο μάχης. Μια νύχτα που θα φτάσει ως το ξημέρωμα. Δυο ζευγάρια ξενυχτούν και παίζουν τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια.
Κατά τη διάρκεια μιας αποκαλυπτικής νύχτας, ενώ το αλκοόλ ρέει άφθονο και οι προσβολές αναδεικνύονται σε κύριο μέσο επικοινωνίας, οι ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Πρωταγωνιστούν: Μπέσσυ Μάλφα, Γιώργος Σουξές, Κατερίνα Τσάβαλου, Τόνυ Δημητρίου, Θοδωρής Ρωμανίδης.
Η εμβληματική κωμωδία "Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω" (1974) του Ιταλού Ντάριο Φο (1926-2016), έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς του παγκόσμιας δραματουργίας ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997, παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο του 2021 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.
Λίγα λόγια για το έργο:
Μια συνηθισμένη ημέρα, σε μια συνηθισμένη γειτονιά σε ένα συνηθισμένο σούπερ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Μ. Σεφερλής. Πρωταγωνιστούν: Μ. Σεφερλής, Γ. Καπετάνιος, Ε. Τσαβαλιά, Α. Ζαχαριάδου, Ν. Λάιος, Α. Βλάσσης, Γ. Αγριόμαλλος, κ.α.
Ο κόσμος μίλησε! Η απόφαση έχει παρθεί!
Ο Μάρκος Σεφερλής παραμένει για 17η συνεχή χρονιά στο θέατρο "Δελφινάριο" και ως μοναδικός "survivor" της επιθεώρησης κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας με το κοινό, παρουσιάζοντας την ολοκαίνουργια παράστασή του με τίτλο: "Δες τα ρε Ελλάδα όλα αυτά!"
• Ζωντανή σύνδεση με τον Άγιο Δομίνικο
• Αποκλειστική συνέντευξη της λοιμωξιολόγου Ματίνας Παγώνη ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Φραγκή. Ηθοποιοί: Τάσος Μπλάτζιος, Γιώργος Ρουστέμης, Τάσσος Ζιάκκας.
Το Θέατρο της Ημέρας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία, παρουσιάζει τον "Διάλογο" του Διονυσίου Σολωμού (1824) , ένα σπουδαίο έργο του πεζού λόγου, γραμμένο από το σημαντικότερο Έλληνα ποιητή, που αναδεικνύει θεματικά και φιλοσοφικά το υψηλό επίπεδο της σκέψης του σε ένα μαχητικό, υποδειγματικό κείμενο για την ελεύθερη "Ελλάδα" όπως τη ...
Kλασικό έργο
Παίζουν: Αργυρώ Λογαρά, Γιάννης Νικολάου, Διονύσης Ποταμίτης, Άγγελος Χατζάς. Σκηνοθεσία: Άγγελος Χατζάς.
Διάρκεια: 90'
Η Εταιρία Θεάτρου "Νεάπολις" επαναλαμβάνει για πέντε μόνο τελευταίες παραστάσεις το κλασσικό αριστούργημα του Mιγκέλ Ντε Θερβάντες "Δον Κιχώτης" στο θέατρο Φούρνος.
Ταξιδεύουμε στα μαγικά τοπία του Θερβάντες,ανιχνεύοντας μέσα από την αριστουργηματική, ποιητική, ρηξικέλευθη και απελευθερωτική του πένα,τι σημαίνει για μάς σήμερα αυτή η "άλλη", "παράξενη", "περιπλανώμενη" ιπποτ ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Όλια Λαζαρίδου. Παίζουν: Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Χριστίνα Τασκασαπίδου.
Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη γέννηση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ίσως του σπουδαιότερου ‘προφήτη’ του 20ου αιώνα. Η θεατρική διασκευή των MarilynCampbell και CurtColumbus αναφέρεται στη σχέση των τριών βασικών προσώπων: του Ρασκόλνικοφ, του Πορφύρη και της Σόνια, με επίκεντρο τον Ρασκόλνικοφ. Εκείνος είναι που ενσαρκώνει το πνεύμα και τα προβλήματα της εποχής του. Δεν αρκεί μόνο να ομολ ...
Αρχαίο θέατρο
Η εκδήλωση ακυρώθηκε.
Ανακοίνωση: Η εκδήλωση ακυρώθηκε.
Το έργο του Αριστοφάνη σε μια πρωτότυπη εκδοχή σύγχρονης, λαϊκής οπερέτας
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν την παράσταση "Εκκλησιάζουσες - Η λαϊκή οπερέτα", σε μετάφραση - λιμπρέτο - μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.
Σε μια εποχή απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής παρακμής, οι γυναίκες με α ...
Kλασικό έργο
Από την ομάδα μουσικού θεάτρου ΕΥΤΟΠΙΑ. Σκηνοθεσία: Γιώργος Στεφανακίδης. Ερμηνεύουν: Εβελίνα Αραπίδη, Βαγγέλης Ρόκκος, Μάιρα Μηλολιδάκη.
Διάρκεια: 75'
"Ελεύθεροι Πολιορκημένοι": μια πόλη αποκλεισμένη, καταδικασμένη. Ένας κλοιός που σφίγγει ασφυκτικά και πνίγει τις φωνές και τις ζωές τους· ή τις δικές μας. Τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν δε μπορεί πια να κάνει τίποτα; Η Έξοδός τους δεν ήταν μόνο ηρωική· ήταν η απάντηση στην "κρίση" τους, στην κάθε κρίση. Ένας ύμνος στην υπέρβαση. Μια ωδή στην Ελευθερία.
Η παράσταση "Ελεύ ...
Σύγχρονο έργο
Αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων. Σκηνοθεσία: Κ. Δαμάτης. Παίζουν: Φ. Γρύλλη, Ν. Κούκου, Α. Μπαχαρίδης, Σ. Ρούβα, κ.α.
Αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες αντρών, γυναικών και παιδιών- θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.
*Εμπόριο/ Trade/ Commerce/ Handel/ торговля/ comercio/ bazirganî
η αγορά και η πώληση οποιουδήποτε προϊόντος, η οποία, ως επαγγελματική δραστηριότητα, αποβλέπει σε χρηματικό κέρδος και, ως οικονομική διαδικασία, κάνει τα ποικίλα προϊόντα προσιτά στους καταναλωτές
*Άνθρωπος/ human being/ Humain/ Men ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη. Τη συνοδεύει επί σκηνής ο μουσικός Δημήτρης Μπακέας.
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας ΦΑΡΙΣ
Ο αλαζόνας και νάρκισσος Αλκιβιάδης με φόντο τον Πελοποννησιακό Πόλεμο (5ος αι. π.Χ.), o πρίγκιπας Δημήτριος Παλαιολόγος, από τους πρωταγωνιστές του εμφυλίου των Παλαιολόγων στην Πελοπόννησο (15ος αι.), ο οπλαρχηγός Οδυσσέας Ανδρούτσος με φόντο τον εμφύλιο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και, τέλος, ο ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριά ...
Σύγχρονο έργο
Ένα μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη με την Όλια Λαζαρίδου σε έξι διαφορετικούς ρόλους. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης.<br/>
Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Ένα μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη και τα θρυλικά Έξι μονόπρακτα του 1978 (όπου η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο). Σε αυτήν τη διαφορετική σκηνική εκδοχή περιλαμβάνονται κείμενα Τσέχοφ, Κοκτώ, Στρίντμπεργκ αλλά και Σαίξπηρ, καθώς επίσης μικρές ιστορίες του θεάτρου.
Τα κείμενα: ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία- Δραματουργία: Δανάη Λιοδάκη. Παίζουν: Ευσταθία Λαγιόκαπα, Μαριέλα Δουμπού, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Σωτήρης Χατζηαγόρου.
Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα ιθαγενών και Μεξικανών, που την Πρωτοχρονιά του 1994, ξεσηκώθηκε ενάντια στην καταπίεση των ιθαγενικών κοινοτήτων και ζήτησε ελευθερία και ανεξαρτησία από το κράτος του Μεξικό. Από τότε μάς καλούν με τις πράξεις τους να φανταστούμε μια καθημερινότητα διαφορετική, έναν κόσμο ανάποδα. Τον Οκτώβριο του 2020, οι Ζαπατίστας, αφουγκραζόμενοι την ανάγκη ενός ολόκληρου πλανή ...
Σύγχρονο έργο
Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί το βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη. Ερμηνεύει η Δώρα Στυλιανέση.
Διάρκεια: 100'
Ο Περικλής Μουστάκης σκηνοθετεί το βιωματικό αφήγημα του Σταύρου Ζουμπουλάκη "Η αδερφή μου", από τις 19 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον ατμοσφαιρικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, στο Σύνταγμα. 
Μέσα από την επιληψία της αδερφής του, που σφράγισε τη ζωή της και, με έναν άλλο τρόπο, και τη δική του, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, θέλησε ν ...
Σύγχρονο έργο
Σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Με τους Νίκο Κουρή, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννη Δρακόπουλο, Μιχαήλ Ταμπακάκη.
Διάρκεια: 90'
"Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;" του Έντουαρντ Άλμπι έρχεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Αθηνών!
Υπόθεση:
Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία "τυχαίνει" –όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιά ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου. Παίζουν: Άντζελα Μπρούσκου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Δανάη Κατσαμένη.<br/>
Διάρκεια: 60'
Ένα από τα κορυφαία έργα του νεοελληνικού λόγου Η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονύσιου Σολωμού σκηνοθετεί η Άντζελα Μπρούσκου στο Ξενοδοχείον Μπάγκειον, από τις 4 Οκτωβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις.
Τρεις γυναίκες - η Άντζελα Μπρούσκου, η Παρθενόπη Μπουζούρη και η Δανάη Κατσαμένη - έγκλειστες σ’ ένα ασφυκτικό πατριαρχικό περιβάλλον αφηγούνται τoν πυρακτωμένο λόγο του Διο ...
Διασκευή
Διασκευή του διαχρονικού έργου του Έντουαρντ Άλμπυ "The Zoo Story". Παίζουν: Αλέξανδρος Πασχάλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου.
Διάρκεια: 90'
Στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168 τηλ.2106460748) από 4 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παρουσιαστεί μία διασκευή του διαχρονικού έργου του Έντουαρντ Άλμπυ "The Zoo Story".
Συνομιλεί με το σήμερα, θέλοντας να είναι ένα άλλο κοίταγμα, στον εφησυχασμό, στην μοναξιά και στην βία της καθημερινότητας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μποσταντζόγλου
Κατασκευή ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης. Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Νίκος Νίκας, Γιάννης Σοφολόγης, Παρή Τρίκκα, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιώργος Κορομπίλης.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
2ος χρόνος
"Η Κληρονομιά" αποτελεί μια δοκιμασία ένα ισχυρό crash test του έρωτα. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης όπως αυτή που περνούσε η Γαλλία στα μέσα του 18ου αιώνα (που οδήγησε τελικά στην γαλλική επανάσταση) και ενώ το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει, δεν είναι τόσο ...
Σύγχρονο έργο
Ο μονόλογος εμπνέεται από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της επονομαζόμενης "Κυρά της Ρω". Ερμηνεύει η Φωτεινή Μπαξεβάνη.
Μονόλογος.
Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως "Κυρά της Ρω" από το όνομα του μικρού νησιού στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.
Πρόκειται για μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ...
Σύγχρονο έργο
Ορφέας Αυγουστίδης στον ομώνυμο ρόλο, σκηνοθεσία Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Τιούρινγκ ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Διάρκεια: 90'
Το έργο που παίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία - 700 sold out από το 2018 που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Αβινιόν - και απέσπασε 4 βραβεία Μολιέρ ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ομώνυμο ρόλο, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, από τις 7 Οκτωβρίου 2021.
"Βρίσκομαι υπό κατ' οίκον περιορισμό και ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Μ. Μαγκανάρη. Διανομή: Δ. Βλαγκοπούλου, Β. Κατσίκα, Σ. Κεκέ, Μ. Κεχαγιόγλου, Π. Μάλαμας, Γ. Μπινιάρης, Ι. Παπαζήσης.
Διάρκεια: 100'
Το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει από τις 20 Οκτωβρίου και για έναν μήνα παραστάσεων, τη "Νύχτα της Ιγκουάνα", ένα από τα πιο γοητευτικά, αν και λιγότερο παιγμένα στη χώρα μας έργα του Tennessee Williams.
Ζούμε σε δύο επίπεδα, το πραγματικό και το φανταστικό. Μα ποιο είναι το πραγματικά πραγματικό;
Σ' έναν απομακρυσμένο λόφο κάπου στο Μεξικό, το ξενοδοχείο της υπερσεξουαλική ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Π. Ζούλιας. Παίζουν: Β. Κυριακίδης, Γ. Κωνσταντίνου, Ε. Μουρίκη, Μ. Αντουλινάκη, Κ. Γιαννακόπουλος,Τ. Παπαματθαίου.
Πρόκειται για αστυνομικό έργο, που παγκοσμίως μετρά περισσότερες από 30.000 παραστάσεις και θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τόσο δημοφιλή την Παγίδα ανά τον κόσμο από το 1960 μέχρι σήμερα;
Φυσικά, η δαιμονική μαστοριά της κατασκευής της! Ο Ρομπέρ Τομά δημιουργεί μοναδικό σκηνικό παιχνίδι συγκινήσεων και ανατροπών, που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον το ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη. Ερμηνεία: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Δημήτρης Μαμιός, Κωνσταντίνος Πασσάς.
Διάρκεια: 80'
Η ομάδα GAFF και η σκηνοθέτιδα Σοφία Καραγιάννη παρουσιάζουν το έργο του Αλμπέρ Καμύ "Η Πανούκλα".
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Κ. Καραλή. Διανομή: Β. Κουρούπη, Μ. Λεβεντογιάννης, Τ. Μπότση, Ρ. Οικονομίδου, Ν. Πολυδερόπουλος, Σ. Πολυζωίδης, κ.α.
Διάρκεια: 100'
Η Happy Productions παρουσιάζει για 2η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι "Η Ποντικoπαγίδα" ("The Mousetrap"), το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται συνεχώς στο West End από τo 1952 έως σήμερα.
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας ...
Σύγχρονο έργο
Η παράσταση ακυρώθηκε.
Ανακοίνωση: Η παράσταση ακυρώθηκε.
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε... ‘’
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μάκης Παπαδημητρίου, Αργύρης Ξάφης, Μιχάλης Οικονόμου.
Διάρκεια: 165'
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει στις 4 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ιλίσια το πολυβραβευμένο έργο "Η Τριλογία των Λήμαν Μπράδερς" του Στέφανο Μασσίνι, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια του στη σκηνοθεσία.
Λίγα λόγια για το έργο
1844: Ο Χεγιούμ Λήμαν, γιος ενός εβραίου κτηνοτρόφου από τη Βαυαρία, πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στ ...
Σύγχρονο έργο
Διασκευή: Βύρων Θεοδωρόπουλος – Έλενα Τριανταφυλλοπούλου. Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Είδα σ’ ένα όνειρο τη γη όπως θα είναι όταν ο άνθρωπος θα έχει εξαφανιστεί.
Τα ζώα μιας φάρμας ξεσηκώνονται ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι ...
Σύγχρονο έργο
Βαλκάνιο αφήγημα για την ταπείνωση της γυναίκας και την εξύψωση της σκληρότητας. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι.
Διάρκεια: 80'
Στη χώρα μου οι κοπέλες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τον "αμόλυντο ανθό" τους, γιατί ο άντρας πλένεται μ’ένα κομμάτι σαπούνι και ξαναγίνεται φρέσκος και καθαρός, ενώ τις κοπέλες δεν τις ξεπλένει ολόκληρη θάλασσα. Ολόκληρη θάλασσα.
Ο Ένκε Φεζολλάρι, μετά την "Ορκισμένη Παρθένα" στο Φεστιβάλ Αθηνών, καταπιάνεται ξανά με την αλβανική δραματουργία.Το βραβευμένο και πολυμεταφρασ ...
Σύγχρονο έργο
Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου. Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης.<br/>
Διάρκεια: 60'
Ο "Θεόφιλος" επιστρέφει και σήμερα "πάντα θα επιστρέφει". Παρακολουθούμε τα βήματα του από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει το δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την "ζωγραφιά" θα φτάσει μέχρι το Πήλιο,τον Βόλο που θα πολεμήσει για την πατρίδα τα οράματα του. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για την Αθηνά, η απόρριψη, ο χλευασμός, η φτώχεια, ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν. Με τους: Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρη Αγγέλου, Θύμιο Κούκιο, Γιάννη Σίντο, Ελένη Κρίτα και Παντελή Καναράκη.
Διάρκεια: 80'
Το ψυχολογικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον "Θηλιά" ανεβαίνει σε μια καλοκαιρινή εκδοχή γεμάτη σασπένς και μυστήριο στο Θερινό Θέατρο Αθηνά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη.
Δύο φίλοι έχουν μόλις δολοφονήσει έναν γνωστό τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο: μόνο για την ηδονή του κινδύνου. Κρύβουν το πτώμα μες σ’ ένα μπαούλο για να το μεταφέρο ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Θ. Μαρί Παπαδοπούλου. Performers: Α. Παντελεάκου, Π. Θεοδωρακόπουλος, Δ. Νικολόπουλος, Ν. Παλατσίδη, Κ. Γκαραβέλα, κ.α.
Μέσα από την πολυφωνία, την κίνηση, την ανάσα, το ρυθμό και τους ήχους της ηλεκτροακουστικής άρπας, ο Χορός είναι ο πρωταγωνιστής.
Οι performers σαν αστεροειδείς ταξιδεύουν στις μνήμες του μύθου και "συνομιλούν" με τις Ικέτιδες και το θεό Δία, σε μια συνάντηση του αρχαίου δράματος με τη σύγχρονη εμπειρία.
Η παράσταση ακολουθείται από παρατήρηση του ουρανού (τους πλανήτες Δία ή Κρόνο) με το ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Κ. Ρήγος. Παίζουν: Κ. Αβαρικιώτης, Σ. Ιακωβίδης, Κ. Κόκλας, Κ. Πλεμμένος, Π. Μουζουράκης, Στ. Γουλιώτη, Κ. Μπιμπής, κ.α.
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τους "Ιππείς του Αριστοφάνη, από τις πιο "πολιτικές" κωμωδίες του ποιητή, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου και με μια διανομή πρωταγωνιστών που ενώνουν διαφορετικούς μεταξύ τους σκηνικούς κόσμους.
Ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, ο Παφλαγόνας, είναι εμπνευσμένος από τον Κλέωνα, τον πολιτικό που μετά τον θάνατο του Περικλή και την περήφανη νίκη των Αθηναίων στ ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Κ. Ρήγος. Παίζουν: Κ. Αβαρικιώτης, Σ. Ιακωβίδης, Κ. Κόκλας, Κ. Πλεμμένος, Π. Μουζουράκης, Στ. Γουλιώτη, Κ. Μπιμπής, κ.α.
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τους "Ιππείς του Αριστοφάνη, από τις πιο "πολιτικές" κωμωδίες του ποιητή, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου και με μια διανομή πρωταγωνιστών που ενώνουν διαφορετικούς μεταξύ τους σκηνικούς κόσμους.
Ο κεντρικός χαρακτήρας του έργου, ο Παφλαγόνας, είναι εμπνευσμένος από τον Κλέωνα, τον πολιτικό που μετά τον θάνατο του Περικλή και την περήφανη νίκη των Αθηναίων στ ...
Σύγχρονο έργο
Ένα εύθυμο απολαυστικό ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία στην ανοιχτή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης.
Ένα εύθυμο απολαυστικό ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία στην ανοιχτή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.
Οι ιστορίες καθ’ οδόν Νο2 βρίσκονται καθ’ οδόν! Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ταξίδεψε με επιτυχία στις γειτονιές και τις πλατείες της Αθήνας το 2019 με το Θέατρο Express επιστρέφει ανανεωμένη, επετειακή και εορταστική! Με το κέφι και τον ενθουσιασμό στις αποσκευές της είναι έτοιμη να "παρκ ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Γ. Νανούρης. Παίζουν: Χ. Αλεξίου, Λ. Παπαληγούρα, Μ. Σαράντης, Ν. Ψαρράς, Π. Δαδακαρίδης, Π. Αλειφερόπουλος, Κ. Παϊταζόγλου.
Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης –που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή–, ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται. 
Μετάφραση: Γιώργος Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Γιώ ...
Σύγχρονο έργο
Μετάφραση: Έρι Κύργια. Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς. Παίζουν: Άλκηστις Πουλοπούλου, Αντώνης Μυριαγκός, Χάρης Φραγκούλης.
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, ο οποίος θα παρουσιάσει στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ το θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε, "Κάποιος θα έρθει".
Το "Κάποιος θα έρθει" θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Διεθνές Φεστιβάλ Γιον Φόσσε, που διοργανώνεται από το Νορβηγικό Θέατ ...
Σύγχρονο έργο
Συγγραφή- Ιστορική έρευνα: Γ. Κωσταράς. Σκηνοθεσία: Μ. Αντωνίου. Αφηγητής  Κ. Αρζόγλου και στο ρόλο του Καραϊσκάκη ο Μ. Αντωνίου.
H Καλλιτεχνική εταιρεία "Creatists" παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Καραϊσκάκης: Ὁ παρεξηγημένος ἥρωας", το ιστορικό δράμα του Γιάννη Κωσταρά σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράσταση αφορά τη ζωή και το έργο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης. Η ιδιοτυπία του έργου είναι πως ο βασικός χαρακτήρας, ο Καραϊσκάκης, παρουσιάζεται εκ γ ...
Σύγχρονο έργο
Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος σε μία παράσταση κωμικού αυτοσχεδιασμού.
Είστε 1 χρόνο σε lockdown και σας λείψανε οι καλές θεατρικές παραστάσεις; Και εμάς! Να πάτε να δείτε καμία. Πάμε τώρα να σας πούμε για την δική μας παράσταση που δεν είναι μια από αυτές!
Οραματιστείτε μια παράσταση με ακριβά κουστούμια, πλούσια σκηνικά και σενάριο που τα σπάει! Τώρα ξεχάστε τα όλα αυτά και ελάτε να δείτε μια παράσταση που δεν έχει τίποτα από αυτά! Μια παράσταση που οι κωμικοί ...
Σύγχρονο έργο
Η νέα καλλιτεχική περίοδος θα βρει ξανά τη Μιμή Ντενίση στη σκηνή, να ερμηνεύει την εμβληματική, πλέον, προσωπικότητα της Φιλιώς Μπαλτατζή.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υποδέχεται τη Μιμή Ντενίση, μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο απουσίας, πίσω στη σκηνή του "Θέατρον" στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος". Η παράσταση, η οποία, εν μέσω συνεχών sold out, διεκόπη απότομα, λόγω των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον περιορισμό της διασπ ...
Σύγχρονο έργο
"Κόκκινα Φανάρια" σε σκηνοθεσία Βασίλη Mπισμπίκη από τον Οκτώβριο στο Cartel Τεχνοχώρος.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
"Κόκκινα Φανάρια" σε σκηνοθεσία Βασίλη Mπισμπίκη από τον Οκτώβριο στο Cartel Τεχνοχώρος.
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν. ...
Σύγχρονο έργο
Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. Ερμηνεύουν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Τζένη Μπακαρού, κ.α.
Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ρήτας
Ερμηνεύουν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Τζένη Μπακαρού, Βάιος Ρήτας, Δημήτρης Ρήτας.
Στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Θεάτρου" που διοργανώνει η Περιφερειάρχη Αττικής. ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Ο Γρηγόρης Βαλτινός στον ρόλο του μεγάλου ποιητή σε κείμενο της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου και μουσική του Σάκη Παπαδημητρίου.
Ο Γρηγόρης Βαλτινός "συναντιέται" με τον Κωστή Παλαμά, τον εθνικό ποιητή, που ήταν ο θεμελιωτής της ποίησης μετά το 1821 στα χρόνια που η Ελλάδα προσπαθούσε να δηλώσει την εθνική, πολιτιστική της ταυτότητα ως νεοσύστατο κράτος και που με το έργο του σηματοδότησε την Ποίηση στην πορεία των 200 χρόνων του ελληνικού κράτους.
Ο Γρηγόρης Βαλτινός με τη δική του ευρηματική σκηνοθετική ματιά αναδεικν ...
Σύγχρονο έργο
Θεατρικός μονόλογος του Β. Ρίσβα σε σκηνοθεσία της Μ. Μάλφα και ερμηνεία της Ρ. Παπαδάκου για ένα παρόν στοιχειωμένο από παρελθόντα χρόνο.
"Ο φόβος είναι ίδιος για όλα τα πλάσματα. Η διαχείρισή του διαφέρει."
Ο νέος, θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Ρίσβα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, στην Κάτω Σκηνή του "Μηχανής Θέατρο".
Μια παράσταση τρυφερή, συγκινητική, με χιούμορ, που θα συγκινήσει!
Η Ελπίδα. Γυναίκα χωρίς ηλικία. Γυναίκα με όλες τις ηλικίες να σημαδεύουν το βλέμμα της και το κορμί της. Μικρό κορίτσι, έφηβη, ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης. Ερμηνεύουν: Πέγκυ Σταθακοπούλου, Εύα Σιμάτου, Δημήτρης Τσίκλης, Άννα Φόνσου.
Υπάρχουν εκεί έξω κάποιοι που σχεδιάζουν τα πάντα.Κρατούν την ανθρωπότητα από την καρδιά και τη σφίγγουν.Φτιάχνουν πρόσωπα, χαρακτήρες, ταυτότητες, σχέσεις, ιδέες, τάσεις, ιστορίες. Όλα. Πώς αλλιώς θα γινόταν;
Σε έναν ου-τόπο, που βρίσκεται σε ένα ψηλό βουνό, υπάρχει μία πανσιόν για θεατρικούς ήρωες. Για όσους έχουν γεννηθεί από το χέρι του συγγραφέα-δημιουργού τους και είναι στη διάθεση κάθε ...
Σύγχρονο έργο
Το έργο του Ουίλιαμς, αντανακλά έναν σκληρό κόσμο ο οποίος καταστρέφει όποιον δεν μπορεί να ενσωματωθεί. Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Όποιος και αν είστε, εγώ βασιζόμουν πάντα στην καλοσύνη των ξένων...
Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο ΣτάνλεϊΚοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτε ...
Σύγχρονο έργο
Συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη και θεατρικές παραστάσεις "Μονόλογοι στην οδό ονείρων", "Το λάθος", "Η στάχτη που μένει", κ.α.
"Λιπάσματα - Φεστιβάλ στη θάλασσα" - πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτέμβριος 2021
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου: Θεατρική ομάδα ΑΝΑΝΤΑΝ ΜΠΑΜΠΑΝΤΑΝ "Μονόλογοι στην οδό ονείρων"
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου: Θεατρική ομάδα INDIGO "Το λάθος" του Α. Σαμαράκη
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου: Μουσική παράσταση "Το ποτάμι" σε μουσική Λινού Κοκοτού και ποίηση Φών ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης. Στο ρόλο του Λουκή Λάρα, ο Μανώλης Μαυροματάκης.
Ο "Λουκής Λάρας" του Έλληνα λόγιου Δημητρίου Βικέλα, με τον Μανώλη Μαυροματάκη για πρώτη φορά στη σκηνή.
Μια εναλλακτική πρόταση για τον εορτασμό της Επετείου της Επανάστασης του 1821 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Λευτέρη Γιοβανίδη.
Η παράσταση κάνοντας "πρωταγωνιστή" έναν άλλοτε "κομπάρσο της ζωής" επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότ ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης. Στο ρόλο του Λουκή Λάρα, ο Μανώλης Μαυροματάκης.
Μια προσωπική εξομολόγηση του ίδιου του ήρωα – που σύμφωνα με το συγγραφέα πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο -αποκαλύπτει στο σύγχρονο θεατή τις λιγότερο ένδοξες και λαμπερές πτυχές της περιόδου του 1821,συστήνοντας του τα πρόσωπα που η Ιστορία παραμερίζει: τους αντί-ήρωες. Η διαχρονικότητα του αντί - ήρωα είναι αυτή που καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι έχει να μοιραστεί ο "μέσος άνθρωπος" ...
Σύγχρονο έργο
Σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα. Παίζουν: Λιούμπα Κριβοχίζα, Ρένα Κουμπαρούλη, Άννα Μίχου και Κυριάκος Ψυχάλης.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Η νουβέλα του διάσημου Ρώσου σεναριογράφου Grigory Konstantinopolsky ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λιούμπα Κριβοχίζα.
Η "Λυσσασμένη Μπαλαρίνα" ήταν μια από τις πέντε νουβέλες που έγραψε ο ίδιος για τις ανάγκες κινηματογραφικής ταινίας το "Γατάκι" - "Koshechka ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Διασκευή πάνω στον "Μάκμπεθ" του Σαίξπηρ για 3 πρόσωπα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και μετάφραση του Γιάννη Νταλιάνη.
Η παράσταση είναι μια διασκευή πάνω στον "Μάκμπεθ" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 3 πρόσωπα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.
Η παράσταση γεννήθηκε εξολοκλήρου μέσα από τη διαδικασία των προβών και οδήγησε στη συγγραφή πρωτότυπης μετάφρασης με την υπογραφή του Γιάννη Νταλιάνη.
Ένα παραστατικό ταξίδι κατά το οποίο η αφετηρία των συγκλονιστικών στίχων του Ελισαβετιανού δραματουργού και η πρωτότυπη πλο ...
Σύγχρονο έργο
Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Τζένη Σκαρλάτου, Νεφέλη Κουρή, Γιώργος Δεπάστας, Μάκης Πατέλης, κ.α. Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας.
Διάρκεια: 90'
"Η Μαρίκα" είναι μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι μόνο ως μια σπάνια καλλιτέχνιδα αλλά και ως μια πανίσχυρη προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στο πολιτικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής της. Μια ...
Σύγχρονο έργο
Διασκευή - Θεατρική απόδοση: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Παλούμπης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης.
Το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου "Ματωμένα Χώματα "αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή για την ελληνική λογοτεχνία αλλά και μια σπουδαία κληρονομιά, καθώς αναφέρεται στη ζωή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στη Μικρασιατική Καταστροφή. Στιγμές αδικίας, προδοσίας, εκμετάλλευσης και στυγνής βαρβαρότητας περνούν καταιγιστικά στο ανάγνωσμα, καθώς και στιγμές βαθιάς φιλίας, κατανόησης και αγάπης. Μια π ...
Kλασικό έργο
Ο ποιητής γράφει ένα έργο για τον απόλυτο έρωτα που υπερβαίνει φραγμούς, νόμους και λογική. Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Μας περιμένουν μέρες τρομερές.
Ύπαιθρος της Ανδαλουσίας. Ο γάμος μόλις έχει τελειώσει και οι καλεσμένοι χορεύουν, γλεντώντας το ευχάριστο γεγονός. Αλλά η Νύφη, με το άνθινο στεφάνι ακόμη στα μαλλιά, εγκαταλείπει τον γαμπρό. Καλπάζει με τον πρώην αρραβωνιαστικό της, τον Λεονάρντο, πάνω στο άλογο, α ...
Αρχαίο θέατρο
Παίζουν: Τζούλη Σούμα, Δημήτρης Γεωργαλάς, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Νίκος Δερτιλής, Βασίλης Ψυλλάς. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς.
Η "Μήδεια" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, πριν από τέσσερα χρόνια.
Μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα, στο Θέατρο Μπάγκειον, στην πλατεία Ομονοίας, επανέρχεται στον ίδιο χώρο από τις 23 Σεπτέμβρη.
Έργο επαναστατικό, υψηλού συμβολισμού, έργο μύησης στα μύχια της ανθρώπινης φύσης, προτού αυτή οριοθετηθεί από τον "πολ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας. Διανομή: Βίκυ Βολιώτη, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Σίμος Κακάλας, Κατερίνα Λυπηρίδου, Στεφανία Ζώρα.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
"Ακόμα και αν τα πάντα στον κόσμο χαθούν, εγώ και πάλι θα αγαπώ"
Το σύγχρονο γαλλικό θεατρικό έργο "Μια ιστορία αγάπης", βραβευμένο με 4 βραβεία Molière, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, τον Οκτώβριο του 2021.
Η καλλιτεχνική εταιρία ΜΥΘΩΔΙΑ παρουσιάζει, στο θέ ...
Σύγχρονο έργο
Από την Θεατρική Ομάδα "Π" (Pi Synergy). Παίζουν: Γ. Πέππας, Β. Μπόλοση, Ν. Παπαδάκης, Φ. Βασιλειάδου, Α. Κουφαδάκης, Δ. Γρέκα.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Από την Θεατρική Ομάδα "Π" (Pi Synergy)
Με αφορμή την τυχαία συνάντηση δύο συνεπιβατών σε ένα συρμό, χαρτογραφείται η σχέση του ατόμου με το σκοτεινό εσωτερικό του, έχοντας φόντο μια κοινωνία στείρα και αδιάφορη για τις προσωπικές ματαιώσεις και τα πάθη του.
Τι συμβαίνει μέσα στο συρμό αλλά κ ...
Kλασικό έργο
Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΉΚΗ επιχειρεί μια πρωτότυπη θεατρική προσέγγιση του έργου του Όσκαρ Ουάϊλντ: "Μια γυναίκα χωρίς σημασία".
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΉΚΗ επιχειρεί μια πρωτότυπη θεατρική προσέγγιση του έργου τού ανατρεπτικού Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάϊλντ: "Μια γυναίκα χωρίς σημασία", δίνοντας έμφαση στη πολιτική διάστασή του, αποφεύγοντας έτσι την επικρατούσα αντιμετώπισή του ως "μπουλβάρ" και μόνο. Το έργο ανεβαίνει στα μέσα του Δ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άρης Μπαταγιάννης, Αμαλία Νίνου, Ράνια Σχίζα, Μαρία Χάνου.
Διάρκεια: 75'
Το Φεστιβάλ Δωδώνης (για πρώτη φορά σε δική του παραγωγή), το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και η ομάδα Anima παρουσιάζουν μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
Τι έγινε λοιπόν διακόσια χρόνια πριν;
Ποιοι είναι οι ήρωες του χθες και ποιοι του σήμερα; Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Τι είναι η Xάρτα του Ρήγα; Γιατί ...
Σύγχρονο έργο
Το εμβληματικό μπεστ σέλερ βιβλίο του Μπουκάι σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλειώνη.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Το εμβληματικό μπεστ σέλερ βιβλίο του Μπουκάι σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πλειώνη.
Ο Ντέμιαν προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό του. Οι αναζητήσεις του τον κατευθύνουν στον Χοντρό, έναν πολύ ιδιόρρυθμο ψυχαναλυτή, που τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη ζωή του και να βρει απαντήσεις ...
Σύγχρονο έργο
"Σκοτεινή" κωμωδία, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, με τις Αλεξία Καλτσίκη και Θάλεια Σταματέλου στους δύο ρόλους του έργου.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Η απόπειρα του θέατρου Πορεία να συνεισφέρει ενεργά στην ανάδειξη των νέων Ελληνίδων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, φέρει τον τίτλο "Νέο Αίμα" και στο πλαίσιό της, τον Μάιο του 2022, θα παρουσιαστούν στη σκηνή υπό τις ιδανικότερες συνθήκες τα δύο θεατρικά έργα που αναδείχτηκαν ως τα εντελέστερα από ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης. Παίζουν: Λαέρτης Μαλκότσης, Ελένη Ουζουνίδου, Μαντώ Γιαννίκου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Θανάσης Ισιδώρου, κ.α.
Διάρκεια: 100'
Μετά από δύο sold out σεζόν στο Εθνικό Θέατρο, το "Ξύπνα Βασίλη" σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη, η διαχρονική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά, προστίθεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται τη σεζόν 2021-2022 στο Θέατρο Ιλίσια.
Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδ ...
Kλασικό έργο
Έργο εμπνευσμένο από τη ζωή της ελληνικής υπαίθρου και τη λαϊκή παράδοση. Από την Θεατρική Ομάδα Δήμου Αιγάλεω.
Από την Θεατρική Ομάδα Δήμου Αιγάλεω.
Το κλασικό αθάνατο έργο του Δημήτρη Κορομηλά, εμπνευσμένο από τη ζωή της ελληνικής υπαίθρου και τη λαϊκή παράδοση. Εμπλουτισμένο με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και δημοτικά τραγούδια.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βενετούλας
Φλογέρα-κλαρίνο: Θοδωρής Τασούλας
Λαούτο-τραγούδι: Κώστας Μήτσιος
Κρουστά: Ανδρέας Παππάς
Βιολί: Ορέστης Μαυρόπουλος
Σα ...
Σύγχρονο έργο
Βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη ‘Ιόλας’. Εμφανίζονται οι: Αδαμαντία Θεοφιλάκου, Εβελίνα Εμβαλωμένου και ο Χριστόφορος Αντωνιάδης.
Διάρκεια: 60'
Βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη ‘Ιόλας’.
Σεπτέμβριος 2021.
Η Βίλα Ιόλα ανήκει στον Δήμο της Αγίας Παρασκευής. Οι εργασίες για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κοσμήματος θα αρχίσουν σύντομα. Προτού ηχήσουν τα κομπρεσέρ και τα τρυπάνια, ο Δήμος αποφάσισε να αποχαιρετήσει την τωρινή μορφή του σπιτιού και να γιορτάσει το ξεκίνημα της νέας εποχής για τη Βίλα Ιόλα με τ ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς. Παίζουν: Αντώνης Αντωνόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Χρήστος Λούλης, Ηρώ Μπέζου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, κ.α.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
"Ο Θείος Βάνιας" του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Προσκήνιο
Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Γκέλυ Καλαμπάκα
Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παίζουν: Αντών ...
Σύγχρονο έργο
Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Το έργο, "Ο κήπος με τις αλήθειες" ("Things I Know to be true"), θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Άντριου Μπόβελ, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση και σκηνοθεσία, Σταμάτη Φασουλή. Ο ίδιος μαζί με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα κρατήσουν δυο βα ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας. Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιώργος Γαλίτης, Τάνια Τρύπη, κ.ά.
Ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) ευκατάστατος μεσήλικας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου απατά συχνά την κακότροπη γυναίκα του Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη), τις υποψίες της οποίας φροντίζει να κατευνάζει ενοχοποιώντας τον ταλαίπωρο γαμπρό του Μάχο (Γιώργος Γαλίτης), τον οποίο η Μαρίνα αντιπαθεί με πάθος, υποβιβάζει και περιφρονεί. Όταν η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα η Λόλα (Τάνια Τρύπη) παροτρ ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθεσία: Δ. Τάρλοου. Διανομή: Κ. Βασαρδάνης, Ξ. Γεωργίου, Θ. Δόβρης, Δ. Ήμελλος, Δ. Καπουράνης, Β. Κατσίκα, Χ. Μαλάκης, Γ. Μπινιάρης.
Διάρκεια: 140'
Μετά τις δύο αποκλειστικά διαδικτυακές παραστάσεις live streaming στο Εθνικό Θέατρο και τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε, ο Κοτζάμπασης του Καστρόπυργου του Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και διασκευή για το θέατρο του Θανάση Τριαρίδη, έρχεται ζωντανά πια στο θέατρο Πορεία στις 8 Δεκεμβρίου, με ένα καστ 19 ηθοποιών και μουσικών!
"Η ελεγεία του φόβου"
Η κα ...
Kλασικό έργο
Από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος. Απόδοση - Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν.
Από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος.
Μια συντροφιά Γάλλων αστών της επαρχίας –προκειμένου να ξοδέψει τα χρήματα που μάζεψε σ’ έναν κουμπαρά– πηγαίνει στο Παρίσι. Εκεί τους περιμένει μια σειρά από αναπάντεχες περιπέτειες: γίνονται αυτόπτες μάρτυρες μιας κλοπής, πέφτουν θύματα αισχροκέρδειας σ’ ένα από τα καλά εστιατόρια της πρωτεύουσας, οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα όπου και φυλακίζονται, ...
Kλασικό έργο
Η Έλενα Μαυρίδου συνθέτει μια παράσταση εικόνων, μουσικής και λόγου.
Διάρκεια: 60'
Ο Λάμπρος, μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο αριστουργηματικό ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, στο θέατρο Χώρος από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.
"Ο Λάμπρος θα μείνει απόσπασμα" έλεγε ο Διονύσιος Σολωμός, επιστρέφοντας επί 10 ολόκληρα χρόνια στο ημιτελές έργο του. Ο εθνικός μας ποιητής γράφει το σπουδαίο, πολύπλοκο αυτό ποίημά του σ ...
Σύγχρονο έργο
Μετάφραση: Ράνια Κελαϊδίτη. Σκηνοθεσία - Διασκευή κειμένου: Γεωργία Μαυραγάνη. Στο ρόλο του "σαλού" ο Άρης Μπαλής.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Μετάφραση: Ράνια Κελαϊδίτη
Σκηνοθεσία - Διασκευή κειμένου: Γεωργία Μαυραγάνη
Στο ρόλο του "σαλού" ο Άρης Μπαλής.
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση προσεχώς  ...
Σύγχρονο έργο
Σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη πάνω σε έργα του Σαίξπηρ, από τον Επιστημονικό-Πολιτιστικό Σύλλογο "Αργώ".
Σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη πάνω σε έργα του Σαίξπηρ, από τον Επιστημονικό-Πολιτιστικό Σύλλογο "Αργώ".
Έμμετρα κείμενα: Αντώνης Δημητριάδης
Σύνθεση, διδασκαλία, σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου
Παίζουν: Ιάκωβος Μανωλάς, Αποστολία Ευθυμίου, Αντώνης Δημητριάδης, Σοφία Λιπατεντζόγλου, Καίτη Σιούτη, Ξένια Ροδοθεάτου, Σωτηρία Φορτώση, Αλέξης Καϊμάκης, Θανάσης Υφαντόπουλος, Ντίνα Στεφάνου ...
Σύγχρονο έργο
Σε μετάφραση Χρίστινας Μπάμπου Παγκουρέλη και σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Με τις Μαρία Κανελοπούλου, Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη.
Ο Θεατρικός Οργανισμός "Νέος Λόγος" και το studio Μαυρομιχάλη θα παρουσιάσουν από τις 2 Οκτωβρίου 2021, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο της Ελέιν Μέρφυ "Τζεμ".
Λίγα λόγια για το έργο:
Τρεις γενιές γυναικών κάπου στο Δουβλίνο… κάπου στην Ευρώπη… κάπου δίπλα μας…
Η Κέι, η κόρη της η Λορέιν και η εγγονή της, η Άμπερ.
Μέσα από διαδοχικούς μονολόγους μας αφηγούνται τα γεγονότα μιας ...
Kλασικό έργο
Σκηνοθετούν ο Α. Χειλάκης και ο Μ. Δούνιας. Παίζουν: Γ. Μπέζος, Α. Χειλάκης, Μ. Αλικάκη, Κ. Κορωναίος, Α. Βάρθης, Μ. Γραβάνη, Κ. Γαβαλάς, κ.α.
Στον "Οθέλλο" ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορ ...
Διασκευή
Σκηνοθεσία: Κ. Νικολαΐδη. Με τους: N. Βατικιώτη, Δ. Δεγαΐτη, Μ. Ζαχαράκο, Κ. Καζανά, Α. Καλπακίδη, Δ. Καραναστάση, Μ. Μαρκάτη, κ.α.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
7ος χρόνος
"Οι 12 Ένορκοι" του Reginald Rose παρουσιάζονται ξανά από τον Οκτώβριο στο θέατρο Άνεσις.
Υπόθεση
Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ' αυτή την περίπτωση η θα ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Διανομή: Αντώνης Καρυστινός, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Σταύρος Καλλιγάς, Τζωρτζίνα Λιώση, Μιχάλης Ψαλίδας, κ.α.
Διάρκεια: 90'
Η Happy Productions παρουσιάζει στον Νέο Ακάδημο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, το βραβευμένο αριστούργημα "Οι Άθικτοι" (The Intouchables) των Olivier Nakache & Éric Toledano.
Μια αληθινή, συγκινητική ιστορία, γεμάτη ελπίδα και δικαίωμα στο όνειρο, που περιγράφει την σχέση δύο διαφορετικών ανθρώπων που συναντήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Άκης Σακελλαρίου, Ιωάννα Παππά, Ρένια Λουιζίδου, Γεράσιμος Σκαφίδας, κ.α.
Διάρκεια: 120'
Η θεατρική εταιρεία Μυθωδία, σε συνεργασία με την People και τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζει το βραβευμένο αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ "Οι Μάγισσες του Σάλεμ" (The Crucible), ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.
Λίγα λόγια για το έργο:
"Η Δοκιμασία" ή "Οι Μάγισσες του Σάλεμ" αποτελούν μια διαχρονική καταγγελία των δεισιδαιμονιών, των προκαταλήψεων κα ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλους. Παίζουν: Σωτήρης Τσόγκας, Μαίρη Ραζή, Κώστας Δαρλάσης, Ιωάννα Μαλακατέ, Αντώνης Ζιώγας, Ελέονη Κερολάρη.
Οι "Παλαιστές" αποτελούν ένα έργο - ορόσημο για την ελληνική πραγματικότητα. Ο λαός που ποτέ δεν έπαψε να ελπίζει, να μοχθεί, να καταστρέφεται και να διατηρείται στο χρόνο. Η κοινωνική μας πυραμίδα είναι το έναυσμα του συγγραφέα ώστε να μας παρουσιάσει χωρίς σχήματα λόγου, χωρίς μεταφορές αυτό που όλοι ξέρουμε και αγνοούμε. Το πολιτικό "παραμύθι" που θρέφει συστηματικά το λαϊκό υπόβαθρο.
Συντε ...
Σύγχρονο έργο
Μια επαναστατική πράξη ενάντια σε μία κοινωνία που μένει βολεμένη στις μικροαστικές της συνήθειες. Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη.
Διάρκεια: 60'
Στη σκηνή, δύο γυναίκες περιτριγυρισμένες από τηλεφωνικές συσκευές. Κάνουν ασταμάτητα φάρσες, με ευρηματικότητα και πάθος. Αποδέκτες των τηλεφωνημάτων τους δεκάδες άνδρες, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με δύο εισβολείς που απαιτούν συμμόρφωση. Ο λόγος τους αφοπλιστικά κωμικός και νοηματικά παράδοξος.
Η φάρσα, ως ένας μηχανισμός γελοιοποίησης των ισχυρών, όχι μόνο προσφέρει ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Λ. Βαρτάνης, Σ. Παπατρέχας. Ερμηνεύουν: Λ. Βαρτάνης, Α. Καναβός, Σ. Μπατσή, Μ. Ξένου, Σ. Παπατρέχας, Γ. Πιερρουτσάκου.
Διάρκεια: 135'
Μετά τους επιτυχημένους μονολόγους "Φροσύνη" και "Πασού", έρχεται το νέο πολυπρόσωπο έργο του Στέφανου Παπατρέχα, "Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία", σε σκηνοθεσία του Λάζαρου Βαρτάνη και του Στέφανου Παπατρέχα.
Λίγα λόγια για το έργο:
Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις εν ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γ. Καπουτζίδης. Παίζουν: Μ. Κατσαφάδου, Γ. Κουκουράκης, Π. Νάτσης, Α. Σαββάκη, Γ. Σαββίδης, Α. Ταβουλάρη, Α. Ψαρρός, Κ. Μπαλανίκα.
Διάρκεια: 90'
3ος χρόνος
Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια.
Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία.
Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό.
Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά.
Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε τ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης. Eρμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Ροΐδης.
Δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνει κανείς πότε ακριβώς χάθηκε αυτή η εκκεντρικότητα; Πότε ο περίεργος μεταλλάχθηκε σε νευρωτικό μα και σε ευτυχή ταυτόχονα…
Σαράντα χρόνια μετά το θρυλικό "Μπεντ", το τελευταίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε Αγγλία και Αμερική, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη. Πρό ...
Σύγχρονο έργο
Μονόλογος. Σκηνοθεσία:: Κώστας Νταλιάνης. Ερμηνεύει: Εβίτα Παπασπύρου.
Μονόλογος
Μία ηθοποιός, πολλοί ρόλοι…
Ένα ολόκληρο σχολικό περιβάλλον, με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας...
Μια ακτινογραφία του σχολικού περιβάλλοντος, μέσω της οποίας διακρίνουμε έναν δυσλειτουργικό οργανισμό.
Το "Όρια" - "Limits" μιλάει με αποκαλυπτικό τρόπο -διεισδυτικά και με καυστικό χιούμορ- για το σχολείο. Το σχολείο που διαπλ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός. Συμπρωταγωνιστούν οι: Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός, Πέπη Οικονομοπούλου, Έφη Βενιανάκη, κ.α.
Από τους Θεατρίνων Θεατές,
Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Ρήγας Φεραίος (Βελεστίνο, 1757 - Βελιγράδι, 24 Ιουνίου 1798) (πραγματικό όνομα: Αντώνιος Κυριαζής), ήταν Έλληνας συγγραφέας, πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης. Θεωρείται εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στο έργο πραγματοποιείται μια φανταστική συνάντηση με το Μότσαρτ, για να μιλήσουν από κοινού για το ιδεατό όραμ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός. Ερμηνεύουν: Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Λιβανός, Πέπη Οικονομοπούλου, Έφη Βενιανάκη, Μάνος Χατζηγεωργίου, κ.α.
Από τους Θεατρίνων Θεατές.
Ο Ρήγας Βελεστινλής ή Ρήγας Φεραίος (Βελεστίνο, 1757 - Βελιγράδι, 24 Ιουνίου 1798, πραγματικό όνομα: Αντώνιος Κυριαζής) ήταν Έλληνας συγγραφέας, πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης. Θεωρείται εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στο έργο μας, πραγματοποιείται μια φανταστική συνάντηση με τον Μότσαρτ για να μιλήσουν από κοινού για το ιδεατό ό ...
Σύγχρονο έργο
Η παράσταση ακυρώθηκε.
Διάρκεια: 90'
Ανακοίνωση: Η παράσταση ακυρώθηκε.
Μια μάζωξη στον Κάτω Κόσμο με κεντρικό πρόσωπο τον απόντα Καραϊσκάκη είναι το θέμα της κωμωδίας "Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη" σε πρωτότυπο κείμενο του Λάκη Λαζόπουλου.
Ο Λάκης Λαζόπουλος, επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στη θεατρική συγγραφή και γράφει κωμωδία εμπνευσμένος από τη μορφή του μεγάλου αγωνιστή.
Και η αλήθεια είναι ότι ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Α. Μπινιάρης. Παίζουν: Γ. Στάνκογλου, Α. Μπινιάρης, Κ. Γεωργαλής, Δ. Μαλτέζε, Α. Συσσοβίτης, Η. Μπέζου, Ι. Παπαζήσης.
Στον "Προμηθέα Δεσμώτη" η σύλληψη, η δομή και η επεξεργασία του μύθου, έχουν για κέντρο τους τη μορφή του πάσχοντος θεού-προφήτη που ορθώνεται, υπερασπιζόμενος τον άνθρωπο, απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό μιας θεϊκής τυραννίδας. Η παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό και ταυτόχρονα μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη ...
Σύγχρονο έργο
Ένα ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης. Με τον Γιώργο Ηλιόπουλο. Σκηνοθεσία Βασιλική Ανδρίτσου.
The summer destruction
Η παράσταση είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης, μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του συγχρόνου άντρα και στον τρόπο που διαχειρίζεται τα αισθήματα του.
Ο Γιώργος είναι ένας σημερινός άντρας που επιτέλους βρίσκει την γυναίκα των ονείρων του. Μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνει να είναι μαζί της και την στιγμή που πρέπει να κάνει το μεγ ...
Μουσική παράσταση
Μουσικοθεατρική παράσταση σε ιδέα και κείμενα της Τ. Κόλλια. Με τους: Χ. Θηβαίο, Α. Μπάμπαλη, Β. Ίκαρη, Κ. Τριανταφυλλίδη. Αφηγητής ο Κ. Καζάκος.
Μέσα από το τραγούδι ο ελληνικός λαός εξέφρασε τα πάθη του, τον έρωτα και τη χαρά αλλά παράλληλα τις αγωνίες και τον πόνο του. Την πίκρα της προσφυγιάς και της ξενιτιάς με την οποία συνδέθηκε η μοίρα του στην πορεία των αιώνων.
Η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση "Πως να σωπάσω", που ανεβαίνει από τις 17 Οκτωβρίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη, αφηγείται μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα της Τζένης Κό ...
Σύγχρονο έργο
Η σύγκρουση δυο ανδρών με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέπει τη σκηνή σε ένα πεδίο "μάχης". Παίζουν: Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Μυλωνάς. 
Η σύγκρουση δυο ανδρών με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέπει τη σκηνή σε ένα πεδίο "μάχης" μεταξύ του απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του, ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί.
Με γενναίες δόσεις φλεγματικού χιούμορ και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, το συναρπαστικό θεατρικό του Άντονι Σάφερ εξελίσσεται σε ένα συμφωνημένο μεταξύ των ηρώων "παιχνίδι", όπου όλα επιτ ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθέτης: Φάνια Νταλιάνη. Παίζουν: Βασίλης Γεωργοσόπουλος, Ανδρέας Βελέντζας, Αντωνία Πίντζου, Ορέστης Στύλος, Κατερίνα Κοντογούρη, κ.α.
Συναίνεση: Η συγκατάθεση κάποιου σε κάτι, το να επιτρέπει να συμβεί κάτι.
Συνώνυμα: συγκατάνευση, αποδοχή.
Αντίθετα: άρνηση, απόρριψη.
Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός για τη συναίνεση;
Μία γυναίκα τη βιάσανε. Δε θα φοβηθεί, θα το καταγγείλει. Θα γίνει δίκη. Όμως ο βιαστής έχει καλό δικηγόρο. Άραγε πόσο ευλύγιστη μπορεί να είναι η αλήθεια;
Ένας δικηγόρος υπερασπίζεται έναν βια ...
Σύγχρονο έργο
Σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σ. Χατζάκη. Παίζουν: Μ. Βακούσης, Γ. Τσαμπουράκης, Μ. Φιλίππου, Δ. Βούλτσος, Δ. Καραμπέτσης, κ.α.
"Συνοικία το όνειρο", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.
Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά το γύρισμα της και τον σάλο που προκάλεσε στην προβολή της, η θρυλική ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη, "Συνοικία το Όνειρο", παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

Το έργο είναι βαθιά ανθρώπινο και ρεαλιστικ ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Μια παράσταση - μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922). Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν.
Με τη Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.
Μια παράσταση - μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922).
1915. Γενοκτονία των Αρμενίων.
Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της.
Η μάνα-μοδίστρα. Οι δύό της αδελφές.
Τα πρώτα ευτυχισμένα χρό ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη. Παίζουν: Κατερίνα Λυπηρίδου, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Θοδωρής Σκυφτούλης, Αμαλία Τσεκούρα.
Η πιο άγρια "αδικοθανατισμένη" από τις "αδικοθανατισμένες" νέες γυναίκες, όλες εκείνες τις "λυγερές του Άδη" που συναντάμε στα δημοτικά τραγούδια, είναι χωρίς άλλο η λυγερή της παραλογής του Γεφυριού της Άρτας ή αλλιώς "του Πρωτομάστορα η όμορφη γυναίκα". Εκείνη που ποτέ δε ρωτήθηκε αν θα δεχόταν να χτιστεί ζωντανή για να στεριώσει το περίφημο γεφύρι που θα έφερνε την πολυπόθητη πρόοδο στην κοινων ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς. Παίζουν: Σωτήρης Χατζάκης, Δημήτρης Μυλωνάς.
Ο Αντόνιο επιθυμεί διακαώς να λάβει ένα τραπεζικό δάνειο όμως ως μοναδική εγγύηση έχει να επιδείξει… το λόγο της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να εγκρίνει το πολυπόθητο δάνειο, ο επίδοξος αιτών απειλεί τον τραπεζίτη ότι θα "κατακτήσει" τη γυναίκα του αξιοποιώντας την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο γυναικείο φύλο!
Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κο ...
Σύγχρονο έργο
Η ομάδα Γονέων Χολαργού –Κήπος παρουσιάζει τη σύγχρονη μαύρη κωμωδία του ηθοποιού, συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Κ. Παπαγεωργίου.
Η θεατρική ομάδα Γονέων Χολαργού –Κήπος παρουσιάζει τη σύγχρονη μαύρη κωμωδία του ηθοποιού, θεατρικού συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Παπαγεωργίου.
Συγγραφέας- Σκηνοθέτης: Κώστας Παπαγεωργίου
Παίζουν: 20 ηθοποιοί γονείς από τη θεατρική ομάδα γονέων Χολαργού –Κήπος
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού 2021. ...
Σύγχρονο έργο
Μονόλογος με την Κάτια Δανδουλάκη (Δάφνη), που αφηγείται περιστατικό που όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο έχουμε ζήσει.
Το καινούργιο παιδί είναι η ιστορίας μιας γυναίκας που γεννήθηκε το 1950. Της Δάφνης. Η Δάφνη δεν έχει κάτι ξεχωριστό, κάτι που να την διαφοροποιεί από το μεγάλο πλήθος. Η Δάφνη είναι μια γυναίκα της γενιάς μας. Είναι μια από μας. Και από μια μεριά, η Δάφνη είμαστε εμείς. Εμείς που νοιώσαμε τον εαυτό μας στην μεταπολίτευση. Που επαναστατήσαμε (έστω και στη φαντασία μας) ενάντια στο κατεστημένο, στ ...
Σύγχρονο έργο
Ερμηνεύουν: Γιώργος Χριστοδούλου, Στάθης Κόικας, Αλμπέρτο Φάις, Σπύρος Σταμούλης,  Μάξιμος Μουμούρης, Παναγιώτης Γεωργούλας, Δημήτρης Πιατάς, κ.α.
Μέσα από το βλέμμα των Ελλήνων της Διασποράς, ένα μουσικό ιστορικό δράμα που αναφέρεται στο θέμα της εθνικής παλιγγενεσίας 1821-1827, μιας εποχής τόσο σημαντικής για τη διαμόρφωση νέων ιδεών. Από τους φοιτητές της εποχής, τους καλλιτέχνες, τους συγγραφείς, τους πολιτικούς και τους διπλωμάτες –με αναφορές στον Φιλικό Ξάνθο, τον πρίγκιπα Υψηλάντη, τον γάλλο ζωγράφο Ντελακρουά, τον γερμανό συγγραφέα ...
Σύγχρονο έργο
Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου
Διάρκεια: 75'
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
"Το Κιβώτιο", το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται σε μορφή θεατρικού μονολόγου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου. 
Το έργο:
Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών ...
Σύγχρονο έργο
Από την θεατρική ομάδα Αντικλείδι. Παίζουν: Α. Βαρναβέλιας, Κ. Ξαναλάτου, Β. Λαδικός, Γ. Χάιντας, Β. Ραμπαούνη, Γ. Προκοπίου.
Διάρκεια: 100'
Το νέο έργο του Δημήτρη Αλεξίου έρχεται από την θεατρική ομάδα Αντικλείδι σε σκηνοθεσία του ίδιου, από 18 Οκτωβρίου για 14 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Μεταξουργείο.
Κάθε κουδούνι που χτυπάει στη ζωή μας είναι κάποιος που ζητάει κάτι από μας. Μία υποχρέωση, ένα κάλεσμα, ένα αίτημα για τη συμβολή ή το συμβιβασμό μας σε κάτι. Τη συμμόρφωση και την υποταγή μας.
Μία αντρική ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας. Παίζουν: Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ντίνα Μιχαηλίδου, Δήμητρα Βήττα.
Διάρκεια: 100'
Το "Κουκλόσπιτο" του Ibsen τελειώνει με τη Νόρα να εγκαταλείπει τον άντρα και τα παιδιά της και να φεύγει κλείνοντας πίσω της την πόρτα. Με το άνοιγμα της ίδιας πόρτας, αλλά δύο δεκαετίες μετά, ξεκινάει η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath "Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο", που σκηνοθετεί ο Μανώλης Δούνιας στο θέατρο Άνεσις. 
Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έ ...
Σύγχρονο έργο
Από την ομάδα APUS. Σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά. Ερμηνεύουν: Αντώνης Κυριακάκης, Γιώργος Πατεράκης.
Η ομάδα APUS παρουσιάζει την τραγελαφική φάρσα του Αργύρη Χιόνη "Το Μήνυμα" σε σκηνοθεσία Ανθής Φουντά.
Εγκλωβισμένοι σε ένα ταξίδι χωρίς αρχή και τέλος, 2 ανθρωπάκια πασχίζουν να παραδώσουν ένα μήνυμα που έχουν ξεχάσει.
Μια κωμικοτραγική παράσταση που μας προκαλεί να γελάσουμε με την κατάντια, να ξαφνιαστούμε με την απόγνωση, και να αναρωτηθούμε τί μένει από τον άνθρωπο αν του πάρεις την ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς. Παίζουν: Α. Αϊδίνη, Γ. Εγγλέζος, Κ. Κοράκης, Χ. Μαξούρη, Ι. Μιχαηλίδης, Α. Ξηντάρης, Γ. Σκιαδαρέσης, Μ. Τσιμά, κ.α.
Ένας νεαρός με μόνη περιουσία ένα "ζητιανόξυλο", το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν. Η θρυλική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ μεταφέρεται στη σκηνή του ΔΘΠ. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπ ...
Σύγχρονο έργο
Σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, με πρωταγωνιστές την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τον Ορέστη Τζιόβα.
Διάρκεια: 100'
Την κωμωδία "Το νυφικό κρεββάτι" του Ολλανδού συγγραφέα Jan de Hartog (Γιαν Ντε Χάρτογκ) παρουσιάζει φέτος η εταιρεία θεατρικών παραγωγών "Μέθεξις" του Χρήστου Τριπόδη.
Το έργο είναι μια τρυφερή κωμωδία που παρουσιάζει έναν άντρα και μια γυναίκα από την γνωριμία τους και την πρώτη νύχτα του γάμου τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους, με κέντρο πάντα το συζυγικό κρεβάτι. ...
Σύγχρονο έργο
Με τους: Χ. Αγγέλου, Α. Αντωνάκο, Ε. Αρβανίτη, Ε. Ιωάννου, Λ. Καμπούρογλου, Χ. Καραμπετιάν, Μ. Λαγουρού, κ.α. Σκηνοθεσία: Δ. Κανέλλος.
Διάρκεια: 85'
Το "Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου" είναι μια σουρεαλιστική σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο -και ατού τον έμμετρο λόγο- η συγγραφέας ΑβγίΠαπ γράφει μια κωμωδία που "πατάει" με το ένα πόδι στο... "κάποτε" και το άλλο στο "σήμερα", γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ...
Σύγχρονο έργο
Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας
2ος χρόνος
"Το Τρίτο Στεφάνι", το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, επανέρχεται στο θέατρο Παλλάς, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, και τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας, 60 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του εμβληματικού μυθιστορήματος του Κ. Ταχτσή.
Η παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών παρουσιάζεται σε ολοκαίνουργια διασκευή τω ...
Σύγχρονο έργο
Μουσική κωμωδία σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου. Παίζουν οι: Ναταλία Τσαλίκη, Αγγελική Νοέα, Βασίλης Σαφός, Γωγώ Παπαϊωάννου, κ.α.
Η liminal σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα "R.A.W – Rephrase Adult World" και τη νεοσύστατη θεατρική εταιρεία "Novus" παρουσιάζει τη μουσική κωμωδία "Του Έρωτα και της Ψυχής"!
Ο Έρωτας και η Ψυχή προσπαθούν να ενωθούν σε πείσμα των όσων εμποδίων υψώνονται μπροστά τους και η παράσταση "τραγουδά" την παραδοξότητα αυτή της ένωσής τους. Ο αρχαιοελληνικος μύθος ενώνεται με τους ήχους των συν ...
Kλασικό έργο
Ο Σαίξπηρ αντλεί έμπνευση και υλικό από τα επεισόδια του Τρωικού πολέμου και γράφει μια τραγωδία για την τέχνη της μάχης και του έρωτα.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Ο χρόνος ή όλα τα διορθώνει ή όλα τα τελειώνει.
Τροία. Οι Έλληνες έχουν στρατοπεδεύσει έξω από τα τείχη της πόλης. Έχουν διαπλεύσει το Αιγαίο Πέλαγος ζητώντας εκδίκηση για την αρπαγή της Ωραίας Ελένης. Μέσα στα τείχη της Τροίας ένας καινούργιος έρωτας φουντώνει, όλο ορμή και πάθος, ανάμεσα στον μι ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλιος Μάινας, Μαρία Κατσιαδάκη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Λεάκος.
Διάρκεια: 120'
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα ανεβάσει στις 10 Νοεμβρίου 2021 στην Κεντρική Σκηνή του την παράσταση "Τσέρνομπιλ - Ένα χρονικό του μέλλοντος", βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Σβετλάνας Αλεξίεβιτς (βραβείο Νόµπελ Λογοτεχνίας 2015), σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια του στη σκηνοθεσία.
Λίγα λόγια για το έργο
Την 26η Απριλίου του 198 ...
Αρχαίο θέατρο
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Στεφανία Γουλιώτη, Αλεξία Καλτσίκη, κ.α.
"- Εγώ ;
Με εκείνον;
Στο δάσος;
Το δέντρο θα μας μαρτυρήσει.
- Κόψε τα φύλλα του, δέσε τα κλαδιά και κλάδεψέ το"
Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, μια από τις σημαντικότερες ποιητικές φωνές του 20ού αιώνα, ποιήτρια που γεφύρωσε με μοναδικό τρόπο τον μοντερνισμό με τη λυρική συγκίνηση, ολοκλήρωσε τη "Φαίδρα" το 1927 παραδίδοντάς μας μια από τις ψυχολογικά βαθύτερες εκδοχές του μύθου. Η ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Άλεξ Λιακόπουλος. Παίζουν: Γιώργης Κοντοπόδης, Νικόλας Μπράβος, Δημήτρης Τοπαλίδης, Κωνσταντίνος Πεσλής, Γωγώ Φάκου, κ.α.
Διάρκεια: 90'
Φιλική Εταιρεία
Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος
Οδησσός, 1814. Τρείς διανοούμενοι, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Νικόλαος Σκουφάς και ο Εμμανουήλ Ξάνθος προσπαθούν να προσφέρουν στον σκλαβωμένο Ελληνικό λαό.
Αποφασίζουν να ιδρύσουν την Φιλική Εταιρεία. Καταφύγιο τους γίνεται η αποθήκη του δημάρχου της Οδησσού Γρηγορίου Μαρασλή, ανθρώπου που προσέφερε πολλά στην πολιτική κα ...
Kλασικό έργο
Η αυθαιρεσία του φεουδαρχικού συστήματος, και η αποδοχή της εξουσίας του βασιλιά από τον λαό. Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Με τόσα βιβλία που έχουν τυπωθεί, όλοι περηφανεύονται πως έγιναν σοφοί.
Η άφιξη του Διοικητή Φερνάν Γκομέθ στο μέχρι τότε ήσυχο χωριό Φουέντε Οβεχούνα αναστατώνει τη ζωή των κατοίκων καθώς η αυταρχικότητα και η βαναυσότητά του ξεπερνούν τα όρια. Ο Γκομέθ αντιμετωπίζει όλες τις γυναίκες του χωριού ...
Σύγχρονο έργο
Στο κείμενο του Μ. Καρατζογιάννη, ο Γ. Βλαχογιάννης παραδίδει ένα σύγχρονο μάθημα ελληνικής ιστορίας. Ερμηνεία: Γ. Νταλιάνης.
Έτσι, ήταν όλη η κοινωνία τότε. Μετά την Επανάσταση…Κέρδισε τα μεγάλα κι έπρεπε τώρα να παλέψει για τα μικρά…
Ο ιστοριοδίφης και συγγραφέας, από τη Ναύπακτο, Γιάννης Βλαχογιάννης εδραίωσε στη συλλογική μνήμη τον Αγώνα του 1821. "Καταγραφέας" της Επανάστασης, διέσωσε και ανέδειξε, μεταξύ πολλών άλλων, τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη. Στο πρωτότυπο κείμενο του Μάνου Καρατζογιάννη, ο ...
Σύγχρονο έργο
Μια παράσταση για τα παραπάνω κιλά, την επιστήμη, την κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα.
Η δεύτερο σόλο παράσταση του Στέλιου Ανατολίτη, μετά από μιάμιση sold out σεζόν στην Αθήνα, αψηφά τον Sars-Cov-2 καθώς εμβολιάζεται, φοράει μάσκα, κρατάει αποστάσεις και οπλίζεται με υπομονή και χιούμορ για δεύτερη και τελευταία χρονιά.
Μια παράσταση για τα παραπάνω κιλά, την επιστήμη, την κατάθλιψη, τα ψυχοφάρμακα και γενικά όλα τα θέματα που θα έπρεπε να συζητάει με ψυχολόγο. Που το κάνει κι ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής. Παίζουν: Λάμπρος Γιώτης, Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής, Στέλλα Παπαδημητρίου, Βάσω Παύλου, Φοίβος Σαμαρτζής.
Η ημερομηνία έναρξης της παράστασης είναι προσεγγιστική. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί.
Ο Θεατρικός Οργανισμός "Νέος Λόγος" και το studio Μαυρομιχάλη θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Σάιμον Στήβενς, "Χάρπερ Ρήγκαν" σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.
Το έργο:
Τι συμβαίνει όταν μια εργαζόμενη γυναίκα αποφασίζει να αφήσει πίσω σύζυγο και κόρη ...
Σύγχρονο έργο
Δείτε το πρόγραμμα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.
• 14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής.
Συμμετέχουν οι Δήμοι: Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Διονύσου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής.
Δείτε το πρόγραμμα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής:
Θεατράκι Πάρκου Νεαπόλεως (Νεαπόλεως 9-11, Αγ. Παρασκευή)
• 11/9/21 - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου, Γ. Σουρή, "Σουρη_αλισμός"
• 12/9 ...
Σύγχρονο έργο
Δείτε το πρόγραμμα στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.
• 14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής.
Συμμετέχουν οι Δήμοι: Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Διονύσου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής.
Δείτε το πρόγραμμα στον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου - Δημοτική Ενότητα Ταύρου:
Δημοτικός κινηματογράφος "Νέα Μασκώτ" (Κωνσταντινουπόλεως 2, Ταύρος)
Κρατήσεις θέσεων στο 2103466785 ώρες 10.00 με 13.00 τις ...
Σύγχρονο έργο
Δείτε το πρόγραμμα στον Δήμο Περιστερίου.
14ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής.
Συμμετέχουν οι Δήμοι: Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου-Ταύρου, Διονύσου, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής.
Δείτε το πρόγραμμα στον Δήμο Περιστερίου:
Θέατρο "Φοίνικα" (Μίκη Θεοδωράκη και Προσκόπων-Κηπούπολη Περιστερίου)
• 10/9 - Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου "Ανδρέας Βαρούχας", Μ. Ρέππα / Θ. Παπαθαν ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις από όλες τις μορφές τέχνης. Θέατρο Δρόμου, Κουκλοθέατρο, Χοροθέατρο, Παιδικό Θέατρο, Κλόουν, Ζογκλέρ. κ.α.
Η Helix Action Theatre έχοντας μία μακρά παράδοση στα θεάματα δημόσιου χώρου, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια της δημιουργικής της παρουσίας, ανακοινώνει την επαναλειτουργία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2021 στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το Θέατρο ...
Κωμωδία
Ο κωμικός έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο του έργο "Larks in Transit" ενώ θα μιλήσει για πολιτική, φιλοσοφία κ.α.
Ο κωμικός έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο του έργο "Larks in Transit" ενώ θα μιλήσει για πολιτική, φιλοσοφία κ.α.
Ο Bill Bailey είναι κωμικός, μουσικός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, παρουσιαστείς αλλά και γνωστός για τα live show του όπως το "Part Troll" και το "Tinselworm".
Ο Bailey είναι κορυφαία βραβευμένος κωμικός χάρη στο μοναδικό του στιλ και τον μεγάλο του ενθουσιασμό για το ...
Σύγχρονο έργο
Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων του Drive in Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας.
Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων του Drive in Φεστιβάλ του Δήμου Γλυφάδας.
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021: "Οι Μπαμπούλες"
Ώρα Προσέλευσης: 19:30
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021: "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός"
Ώρα Προσέλευσης: 19:30
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021: "Το όνειρο του Σκιάχτρου", παιδικό θέατρο
Ώρα Προσέλευσης: 19:00
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου ...
Κωμωδία
Ο κωμικός Gabriel "Fluffy" Iglesias έρχεται στην Αθήνα για πρώτη φορά.
Ο διασκεδαστής και ένας από τους πιο επιτυχημένους κωμικούς όλων των εποχών, ο Gabriel "Fluffy" Iglesias, έρχεται στην Αθήνα για πρώτη φορά, φέρνοντάς μας την ολοκαίνουργια δουλειά του "Beyond the Fluffy" Tour στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. ...
Σύγχρονο έργο
Η Μαρί Μπρασάρ αναστοχάζεται πάνω στην έννοια του χρόνου και τη σταδιακή εξοικείωση του ανθρώπου, καθώς μεγαλώνει, με την έκθεση στη βία.
Πώς μετασχηματίζεται η παιδική αθωότητα στο σκοτάδι της ενηλικίωσης; Μέσα από το νέο, έντονα παραμυθένιο και ονειρικό έργο της, η Καναδή Μαρί Μπρασάρ αναστοχάζεται πάνω στην έννοια του χρόνου και τη σταδιακή εξοικείωση του ανθρώπου, καθώς μεγαλώνει, με την έκθεση στη βία. Εκκινώντας από μια ευφάνταστη παρατήρηση της δίχρονης βαφτισιμιάς της, η σκηνοθέτις συνθέτει μια υβριδική παράσταση, που συνδυά ...
Σύγχρονο έργο
Η "Οδύσσεια" μιας γυναίκας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμπνευσμένη απ'το ομηρικό έπος και από δύο έργα της Hanna Krall.
Διάρκεια: 240'
Με κεντρικό θεματικό άξονα τον νόστο, την ομηρική επιστροφή στην πατρίδα, ο διακεκριμένος Πολωνός σκηνοθέτης Κριστόφ Βαρλικόφσκι δημιουργεί μια νέα θεατρική παράσταση, για την "Οδύσσεια" μιας γυναίκας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμπνευσμένος τόσο από το ομηρικό έπος όσο και από δύο έργα της Hanna Krall, τα Chasing the King of Hearts και Story for Hollywood. Η σύγχρονη Πηνελόπ ...
Σύγχρονο έργο
Συγγραφή: Ευανθία Καΐρη. Σκηνοθεσία-Ανασυγγραφή: Κωνσταντίνος Κυριακού. Με τους: Ι. Σταμούλη, Κ. Μπιλάλη, Λ. Παπακώστα, Κ. Κυριακού.
Διάρκεια: 80'
Η Θεατρική Εταιρεία THEARTES, των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη, θέλοντας να τιμήσει την 200ή Επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάζει την παράσταση "Νικήρατος… ο δρόμος για την Ελευθερία", βασισμένη στο εμβληματικό θεατρικό έργο Νικήρατος της Ευανθίας Καΐρη. Ένα μαχητικό έργο που έχει θεωρηθεί ορόσημο για τη νεοελληνική δραματουργία, καθώς ήταν το ...
Σύγχρονο έργο
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Εντουάρ Λουί. Σκηνοθεσία: Thomas Ostermeier<br/>Διασκευή: Thomas Ostermeier, Florian Bochmeyer, Édouard Louis.
Διάρκεια: 135'
Schaubühne – Thomas Ostermeier "History of Violence / Ιστορία της βίας" Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Εντουάρ Λουί.
Ένα βράδυ Χριστουγέννων, ο Εντουάρ γνωρίζει τον αλγερινής καταγωγής Ρεντά και καταλήγουν στο διαμέρισμά του. Τα πράγματα, όμως, παίρνουν σύντομα άσχημη τροπή.
Το ταξικό μίσος, η ομοφοβία, η ξενοφοβία αλλά και η απέχθεια για τον ίδιο τον εαυτό σχολιάζονται ...
Σύγχρονο έργο
Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση, οι Splish Splash, γιορτάζουν την ενηλικίωση τους με το ανέβασμα μιας ανατρεπτικής, θεατρικής αφήγησης. 
Δεκαοκτώ χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στο κοινό, οι Splish Splash γιορτάζουν την ενηλικίωση τους με το ανέβασμα, μιας ανατρεπτικής, θεατρικής αφήγησης.
Το "m stories" έρχεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων και φιλοδοξεί όχι μόνο να συστήσει τους Splish Splash σε μία νέα γενιά θεατρικού κοινού, αλλά και να αποτελέσει και το πρώτο θεατρικό Reunion των ηρώων που έχετε δει και αγαπήσει ...
Σύγχρονο έργο
Παίζουν: Γκιζώρης Σπύρος, Καραμανλής Γιώργος, Μπότσας Δημήτρης, Ντούρος Βασίλης, Πρέκας Μιχάλης.
Μετά από λαϊκή απαίτηση η κωμική ομάδα ΝαιΚουλΈκλεισε στην πάνω σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου από Οκτώβρη σε μια παράσταση Stand Up Comedy που θα αφήσει εποχή.
Οι ΝαιΚουλΈκλεισε είναι μία νέα ταλαντούχα κωμική ομάδα που αποτελείται από 5 κωμικούς που συνδυάζουν πολλά είδη stand up κωμωδίας (παρατηρήσεων-observational, σύντομα αστεία-oneliners, λογοπαίγνια-puns, ιστοριών-storytelling). ...
Σύγχρονο έργο
Η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει με το διαχρονικά ξεκαρδιστικό "About Sex". 
Μετά τη sold out επετειακή της παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει με το διαχρονικά ξεκαρδιστικό "About Sex". 
Το "About Sex" είναι και πάλι εδώ. Και ασχολείται με το σεξ. Γιατί φαίνεται πως όλοι ασχολούνται με το σεξ. Όχι με το σεξ, όπως το ξέραμε τόσα χρόνια τώρα, αλλά με έναν νέο, διαφορετικό τρόπο. Τρανταχτά παραδείγματα: οι διαφημίσεις, τα περιοδικά, τα "βρώμ ...
Σύγχρονο έργο
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κωμικός stand-up, T.J. Miller έρχεται στην Αθήνα.
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κωμικός stand - up comedy, T.J. Miller, συγγραφέας, podcaster και casual φιλόσοφος, έρχεται στην Αθήνα με το εκκεντρικό και χαοτικό του χιούμορ τη Κυριακή 29 Μαΐου 2022 στο Broadway Theatre.  ...
Σύγχρονο έργο
Εννέα έφηβες από τη Χιλή κατακτούν τη σκηνή και μιλούν για τη βία εναντίον των γυναικών. Κείμενο: Carolina de la Maza, Marco Layera.
Διάρκεια: 90'
Εννέα έφηβες από τη Χιλή κατακτούν τη σκηνή και μιλούν για τη βία εναντίον των γυναικών. Η ομάδα Teatro La Re-sentida βασίστηκε σε συνεντεύξεις με περισσότερα από εκατό κορίτσια και νεαρές γυναίκες που έζησαν καταστάσεις κακοποίησης, είτε ως θύματα είτε ως μάρτυρες. Οι νεαρές ηθοποιοί αφηγούνται τις πραγματικές αυτές ιστορίες, σχολιάζοντάς τες και αναπαριστώντας πολλά από τα περ ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας. Μετάφραση: Γ. Χειμωνάς. Παίζουν: Α. Σερβετάλης, Μ. Μηνά, Π. Βλάχος, Γ. Ψυχογιός, Α. Σταματάκης, Ν. Κοτσαηλίδου, Ζ. Καλουτά.
Έργο γεμάτο συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό, ο Ορέστης θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, για την κοινωνική συνοχή, τα οποία θα αναδείξει ένας λαμπερός θίασος ηθοποιών.
Βρισκόμαστε στο Άργος.
Η Ηλέκτρα και ο Ορέστης νέοι, πληγωμένοι, εύθραυστοι, απροστάτευτοι και ευάλωτοι, ασφυκτιώντας μέσα στον μύθο τους, μετατρέπονται σε άγρια ζώ ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας. Μετάφραση: Γ. Χειμωνάς. Παίζουν: Α. Σερβετάλης, Μ. Μηνά, Π. Βλάχος, Γ. Ψυχογιός, Α. Σταματάκης, Ν. Κοτσαηλίδου, Ζ. Καλουτά.
Έργο γεμάτο συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό, ο Ορέστης θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, για την κοινωνική συνοχή, τα οποία θα αναδείξει ένας λαμπερός θίασος ηθοποιών.
Βρισκόμαστε στο Άργος.
Η Ηλέκτρα και ο Ορέστης νέοι, πληγωμένοι, εύθραυστοι, απροστάτευτοι και ευάλωτοι, ασφυκτιώντας μέσα στον μύθο τους, μετατρέπονται σε άγρια ζώ ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας. Μετάφραση: Γ. Χειμωνάς. Παίζουν: Α. Σερβετάλης, Μ. Μηνά, Π. Βλάχος, Γ. Ψυχογιός, Α. Σταματάκης, Ν. Κοτσαηλίδου, Ζ. Καλουτά.
Έργο γεμάτο συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό, ο Ορέστης θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, για την κοινωνική συνοχή, τα οποία θα αναδείξει ένας λαμπερός θίασος ηθοποιών.
Βρισκόμαστε στο Άργος.
Η Ηλέκτρα και ο Ορέστης νέοι, πληγωμένοι, εύθραυστοι, απροστάτευτοι και ευάλωτοι, ασφυκτιώντας μέσα στον μύθο τους, μετατρέπονται σε άγρια ζώ ...
Σύγχρονο έργο
Σύγχρονη ανάγνωση του έργου, αποφεύγει το στερεότυπο του αταίριαστου έρωτα, που ακολουθεί τον μύθο της Φαίδρας από την αρχαιότητα ως σήμερα.
Μια Φαίδρα που δεν πεθαίνει, αλλά αντιμετωπίζει τον ερωτισμό ως κάλεσμα ζωής. Έτοιμη να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της ακούγοντας το κάλεσμα του πάθους ως υπόσχεση ζωτικότητας. Στον αντίποδα της ενοχικής Φαίδρας του αρχαίου μύθου και των κλασικών μεταγραφών της, και εμπνευσμένη από την ερωτική ηρωίδα της Τσβετάγεβα, η σύγχρονη Φαίδρα της Αμάντας Μιχαλοπούλου αναλαμβάνει την ευθύνη της επιθυμίας της κα ...
Σύγχρονο έργο
Το έργο μεταφέρει τη Μήδεια σε μια εποχή που η γυναίκα μόλις αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η ζωή δεν επιφυλάσσει την ίδια τύχη στα δύο φύλα.
Το καλοκαίρι του ’58, σ’ ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, μια γυναίκα σκοτώνει τα δυο της παιδιά. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, Αλεξάνδρα Κ*, το έργο μεταφέρει τη Μήδεια σε μια εποχή που η γυναίκα μόλις αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως η ζωή δεν επιφυλάσσει την ίδια τύχη στα δύο φύλα. Η Ξένη έχει περάσει χρόνια περιορισμένη στους ρόλους της κόρης, της συζύγου και της μητέρας, υπό το άγρυπνο μάτι της στεν ...
Σύγχρονο έργο
Ο Γιώργος Ριζόπουλος, παρουσιάζει στον κήπο του θεάτρου Χυτήριο τη stand up comedy παράσταση "Θα πέσουν οι μάσκες".
Τι σχέση έχει
• ο Μπραντ Πιτ με τον Αγαμέμνονα;
• το σεξ με τις σφουγγαρίστρες;
• η Νατάσσα Μποφίλιου με τη Ρίτα Σακελλαρίου;
• η ποίηση με το παστίτσιο;
• οι pink floyd με την πολεοδομία;
Ο κωμικός, θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, Γιώργος Ριζόπουλος, παρουσιάζει στον κήπο του θεάτρου Χυτήριο τη stand up comedy παράσταση "Θα πέσουν οι μάσκες". ...
Σύγχρονο έργο
Σκηνοθεσία: Γ. Σκεύας. Παίζουν: Μ. Μουμούρης, Γ. Νούσης, Κ. Καρβούνη, Α. Παπαθεμελή, Γ. Ζιόβας, Γ. Φριντζήλας.<br/>
Εμπνευσμένος από τις Βάκχες του Ευριπίδη, κι ακόμα περισσότερο από το σκοτάδι και το αίνιγμα του πιο τελετουργικού έργου της αρχαίας θεατρικής γραμματείας, ο Γιάννης Μαυριτσάκης παραδίδει ένα νέο αίνιγμα. Ένα σύγχρονο, τεχνοκρατικό σύμπαν, με κυρίαρχη μια οθόνη προβολής στη θέση του παλατιού του Πενθέα, γίνεται χώρος τέλεσης ενός δρωμένου που αποτυπώνει το εύθραυστο όριο μεταξύ εικονικού και πραγμ ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Το κυρίως πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση έντεκα νέων θεατρικών έργων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ως works in progress.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αναλόγιο ανοίγει τις πύλες του για 18η συνεχή χρονιά από 21 έως και 28 Σεπτεμβρίου 2021 με ένα πλούσιο πρόγραμμα γύρω από τη γραφή, το θέατρο, τα γράμματα και τις τέχνες, έχοντας ως φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον αθηναϊκό ουρανό από το Παλαιό Πανεπιστήμιο στην Πλάκα.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κινείται γύρω από τον άξονα της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνι ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Γ. Μόσχος. Παίζουν: Γ. Γλάστρας, Μ. Κατσιαδάκη, Σ. Μικρούτσικου, Λ. Μιχαλοπούλου, Κ. Μπερικόπουλος, Α. Μυλωνάς, Β. Ντάρμας, κ.α.
Οι Φοίνισσες, με σταθερή παρουσία στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου στις σκηνοθεσίες του Αλέξη Μινωτή, που ανέβασε τελευταία φορά το έργο το 1988, επανέρχονται σε μια σύγχρονη παράσταση, μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών και την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στη σκηνοθεσία.
Ο Ευριπίδης αφηγείται μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο εκτυλίσσεται τη μέρα που ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Γ. Μόσχος. Παίζουν: Γ. Γλάστρας, Μ. Κατσιαδάκη, Σ. Μικρούτσικου, Λ. Μιχαλοπούλου, Κ. Μπερικόπουλος, Α. Μυλωνάς, Β. Ντάρμας, κ.α.
Οι Φοίνισσες, με σταθερή παρουσία στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου στις σκηνοθεσίες του Αλέξη Μινωτή, που ανέβασε τελευταία φορά το έργο το 1988, επανέρχονται σε μια σύγχρονη παράσταση, μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών και την υπογραφή του Γιάννη Μόσχου στη σκηνοθεσία.
Ο Ευριπίδης αφηγείται μια ανατρεπτική εκδοχή του μύθου των Λαβδακιδών. Το έργο εκτυλίσσεται τη μέρα που ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Η Μόνικα Μπελούτσι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας επιστολές της Μαρίας Κάλλας, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.
Διάρκεια: 80'
Η αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι, μία από τις διασημότερες και ωραιότερες σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή ερμηνεύοντας επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας και έρχεται στο Ηρώδειο για να σαγηνεύσει και τους Έλληνες θεατές, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ. Μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός ορ ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Α. Μπινιάρης. Παίζουν: Γ. Στάνκογλου, Α. Μπινιάρης, Κ. Γεωργαλής, Δ. Μαλτέζε, Α. Συσσοβίτης, Η. Μπέζου, Ι. Παπαζήσης.
Ο Άρης Μπινιάρης συνεχίζει την έρευνά του πάνω στην αρχαία τραγωδία, με όχημα τoν Προμηθέα Δεσμώτη. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν σε θεατρική δράση τον ήχο και τον ρυθμό του ποιητικού λόγου με το σώμα και τη φωνή. Mέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται έτσι τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. "Μιας ι ...
Αρχαίο θέατρο
Σκηνοθεσία: Α. Μπινιάρης. Παίζουν: Γ. Στάνκογλου, Α. Μπινιάρης, Κ. Γεωργαλής, Δ. Μαλτέζε, Α. Συσσοβίτης, Η. Μπέζου, Ι. Παπαζήσης.
Στον "Προμηθέα Δεσμώτη" η σύλληψη, η δομή και η επεξεργασία του μύθου, έχουν για κέντρο τους τη μορφή του πάσχοντος θεού-προφήτη που ορθώνεται, υπερασπιζόμενος τον άνθρωπο, απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό μιας θεϊκής τυραννίδας. Η παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό και ταυτόχρονα μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από τη ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη ...
Σύγχρονο έργο
42 νύχτες πολιτισμού, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος. 
Οι Ιωνικές Γιορτές, το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Νέας Σμύρνης, πραγματοποιούνται και φέτος κανονικά, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά προγράμματα στην ιστορία του θεσμού. Με τη σκέψη στην ασφάλεια δίνει ραντεβού από τις 26 Αυγούστου ως τις 10 Οκτωβρίου για 42 νύχτες πολιτισμού, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και καθημερινή εναλλαγή προγράμματος.  ...
Σύγχρονο έργο
Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Φασμπίντερ. Με τους: Γιώργο Βαλαή, Γιώργο Κισσανδράκη, Ρομάννα Λόμπατ, Μάριος Παναγιώτου, Μαρία Φιλίνη.<br/>
Διάρκεια: 90'
Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Ρ. Β. Φασμπίντερ.
Η εμβληματική ταινία του Ρ. Β. Φασμπίντερ μεταφέρεται από την Κατερίνα Γιαννοπούλου για πρώτη φορά στο θέατρο για το Φεστιβάλ Αθηνών. Η Ελβίρα περιπλανιέται στους δρόμους μιας αφιλόξενης πόλης, προσπαθώντας να ανασυνθέσει τα κομμάτια της ζωής της. Εγκαταλειμμένη από όλους, η διεμφυλική ηρωίδα επισκέπτεται τόπους και ανθρώπο ...
Σύγχρονο έργο
Συγκεντρώνει νέα κείμενα, τα all time classics, τον signature αυτοσχεδιασμό του και γενικά ό,τι αστείο έχει από τη θητεία του στο stand up comedy.
Ο Λάμπρος Φισφής, από τους καλύτερους Έλληνες stand up comedians, στο μεγαλύτερο εγχείρημα της καριέρας του την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου με την παράσταση "Αυτά είναι".
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, ο Λάμπρος Φισφής θα συνεχίσει την πορεία του στο stand up με ένα πλούσιο και απολαυστικό show αναλύοντας όλα αυτά που συνωμοτούν εναντίον της ευτυχίας, αυτοσαρκαζόμενος για τι ...
Σύγχρονο έργο
Μια θεατρική παράσταση των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου από το Β’ Θεατρικό Εργαστήρι του ΠΑΟΔΗΒ.
Μια θεατρική παράσταση των Αλέκου Σακελλάριου & Χρήστου Γιαννακόπουλου από το Β’ Θεατρικό Εργαστήρι του ΠΑΟΔΗΒ.
Το 1960 στην μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει τα τραύματα της δεκαετίας του ’40, οι κορυφαίοι κωμωδιογράφοι μας Αλ. Σακελλάριος & Χρ. Γιαννακόπουλος έδωσαν τη δική τους απάντηση στο διχασμό, με το έργο "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες". Δυστυχώς σαν λαός το έχουμε το κ ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Μια διεθνή συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας (Μόναχο) και τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου.
Το νέο φιλόδοξο οπερατικό πρότζεκτ της ιέρειας της performance art Μαρίνας Αμπράμοβιτς για την απόλυτη ντίβα Μαρία Κάλλας αποτελεί μια διεθνή συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας (Μόναχο), τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου και την Εθνική Όπερα των Παρισίων.
Vissi d’arte – μια ζωή αφιερωμένη στην τέχνη. Λίγο πριν η διάσημη τραγουδίστρια Φλόρια Τόσκα μπήξει το ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Γ. Βαλάρης. Ερμηνεύουν: Γλυκερία, Δ. Μπάσης, Σ. Γαβαλά, Κ. Καζάκος, Λ. Κακούρης, Π. Σταθακοπούλου, Ε. Μουτάφη, κ.α.
Διάρκεια: 105'
Ένα τιμητικό αφιέρωμα στον οικουμενικό μουσουργό της Ρωμιοσύνης Μίκη Θεοδωράκη.
Η "Όμορφη Πόλη" η τελευταία θεατρική – μουσική παράσταση του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, η θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή, που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, μετά από τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο, καθώς ήταν προγρ ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Βασιλείου. Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης. Ερμηνεύει ο Τίμος Σιρλαντζής (βαρύτονος). Συμμετέχει το Ergon Ensemble.
Μουσικό θέατρο • Πρώτη παρουσίαση / Ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ
"Καποδίστριας. Μονόδραμα μιας μυστικής ζωής" Καλλιόπη Τσουπάκη
Η "ανεκπλήρωτη αγάπη" του πρώτου κυβερνήτη του νέου ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια και της Ρωξάνδρας Στούρτζα, κυρίας επί των τιμών της συζύγου του τσάρου Αλεξάνδρου Α΄, αποτελεί το θέμα του πρωτότυπου νέου μονοδράματος της Καλλιόπης Τσουπάκη. ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Λιμπρέτο Έλσα Ανδριανού. Μουσική διεύθυνση Γιώργος Τσοντάκης. Με τη συμμετοχή φωνητικού και ενόργανου μουσικού συνόλου.
Μουσικό θέατρο • Πρώτη παρουσίαση / Ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ
Κύκλος "Ωδές στον Βύρωνα"
"Ο αέρας της Ελλάδας" Γιώργος Τσοντάκης
Στην κατάληξη του αφιερώματος της Εναλλακτικής Σκηνής στον Λόρδο Μπάιρον συναντούμε το νέο μουσικοθεατρικό έργο του Ελληνοαμερικανού συνθέτη Γιώργου Τσοντάκη, πολυβραβευμένου δημιουργού γνωστού για τη ρητορική και επικοινωνιακή δύναμη της μουσική ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Μ. Μαρμαρινός, Α. Καραζήσης. Ερμηνεύουν οι: Λ. Γραμματικός, Ε. Καρακατσάνη, Ε. Λυγίζος, Η. Νικολούζου, Μ. Σαραντίδης, κ.α.
Η νέα παράσταση των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση "Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον. Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι" έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 9, 10, 14, 15, 16 Οκτωβρίου 2021. Η παραγωγή αποτελεί ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε μια ομάδα υψηλού καλλιτεχνικού προφίλ με επικεφα ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Ως performative assemblage χαρακτηρίζουν τη νέα τους πρόταση η χορογράφος Τζένη Αργυρίου και ο εικαστικός Βασίλης Γεροδήμος.
Περφόρμανς • Παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ
Synthesis
Ως performative assemblage (όρος που θα μπορούσε να αποδοθεί ως "παραστατικό κολάζ") χαρακτηρίζουν τη νέα τους πρόταση η χορογράφος Τζένη Αργυρίου και ο εικαστικός Βασίλης Γεροδήμος. Στην αφετηρία του σχεδίου τοποθετούν τη διαδικασία παραγωγής του ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού πλέγματος του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα, εν ...
Σύγχρονο έργο
Μαζί με τα παλιά αγαπημένα τους αστεία θα δοκιμάσουν νέο υλικό, με αστεία που γράφτηκαν στην περίοδο της καραντίνας.
Ο Σπήλιος Φλώρος και η Δήμητρα Νικητέα έρχονται στο Θερινό Σινέ Άνεσις για μία stand up comedy.
Opening Act: Θοδωρής Αδαμάκος
Η παράσταση έχει διάρκεια περίπου 75 λεπτών, και μαζί με τα παλιά αγαπημένα τους αστεία θα δοκιμάσουν νέο υλικό,  με αστεία που γράφτηκαν στην περίοδο της καραντίνας. ...
Άλλες θεατρικές παραστάσεις
Ο Στάθης Μονιάκης για πρώτη φορά στην Αθήνα στον κινηματογράφο Τριανόν για 2 βραδιές γέλιου με κρητικά ανέκδοτα και όχι μόνο.
Ο Στάθης Μονιάκης για πρώτη φορά στην Αθήνα στον κινηματογράφο Τριανόν για 2 βραδιές γέλιου με κρητικά ανέκδοτα και όχι μόνο. ...
Σύγχρονο έργο
Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά!
Ο performer Τάκης Ζαχαράτος ξαναχτυπά στο Θέατρο Άλσος με μια ολοκαίνουργια παράσταση και μας προτρέπει να τραγουδήσουμε όλοι μαζί "Πάμε γι’ άλλα… ολοταχώς".
Ένα show με τις περισσότερες μεταμφιέσεις και μιμήσεις από οποιαδήποτε άλλη φορά!
Best of Eurovision... από την Μπέσυ Αργυράκη, στην Καλομοίρα, στην Έλενα Παπαρίζου και στην φουέγκο Φουρέιρα που συναντιέται με τη Μαντόνα επί σκηνής. ...
Σύγχρονο έργο
Κείμενα του Ρήγα Βελεστινλή, "διαβασμένα" από την ποίηση του Γιώργου Βέλτσου, αναστοχάζεται η μουσική του Γιώργου Χατζημιχελάκη.
Κείμενα του Ρήγα Βελεστινλή, "διαβασμένα" από την ποίηση του Γιώργου Βέλτσου, αναστοχάζεται η μουσική του Γιώργου Χατζημιχελάκη.
Με λίγα λόγια:
Γράφτηκε πως το Σχολείον μπορεί να θεωρηθεί το "ριζοσπαστικότερο έργο του Ρήγα", γιατί επιδιώκει την απελευθέρωση του συναισθήματος από την καταπίεση των κοινωνικών συμβάσεων μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας, αναγγέλλοντας, έτσι, διά της διαμαρτυρ ...
Σύγχρονο έργο
Δείτε το συνοπτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων" για τον μήνα Σεπτέμβριο.
• Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου
ΚΘΒΕ - Ευριπίδη "Ελένη"
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή, Θέμης Πάνου, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Καύκας, Έφη Σταμούλη, Δημήτρης Κολοβός, Άγγελος Μπούρας, Δημήτρης Μορφακίδης, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ορέστης Παλιαδέλης
Τιμές εισιτηρίων:
12€ προπώληση, 15€ κανονικό, 10€ φοιτητικό, ανέργων, 65+, 8 € ΑμεΑ & ...
Σύγχρονο έργο
Stand Up Comedy παράσταση, με κοινωνική και πολιτική σάτιρα.
Ο "όρθιος κωμικός" Χριστόφορος Ζαραλίκος συναντά για δεύτερη φορά την "καυστική" πένα του Πιτσιρίκου και μας παρουσιάζουν στο Θέατρο "Τζένη Καρέζη" από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη την νέα Stand Up Comedy παράσταση "200 Χρόνια Δανεικά".
Ο Πιτσιρίκος και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δεν θα μπορούσαν να μην δώσουν πατριωτικό παρών στους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση του ...
 
Φίλτρα
Επιλογή Παράστασης
Επιλογή θεάτρου

Είδος Παράστασης

Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θεατρικές Παραστάσεις» μπορείτε να αναζητήσετε τις παραστάσεις που παίζονται στα θέατρα σε ΑΘΗΝΑ. Περιορίστε τα αποτελέσματα των θεατρικών παραστάσεων με βάση τον τίτλο, το είδος τους (κωμωδία, δράμα κ.α.) και το θέατρο που παίζονται.