Θέατρο
"Η γυναίκα της Πάτρας" του Γιώργου Χρονά στο Θέατρο Πό...

"Η γυναίκα της Πάτρας" του Γιώργου Χρονά στο Θέατρο Πόλη

Σύγχρονο έργο
"Η γυναίκα της Πάτρας" του Γιώργου Χρονά στο Θέατρο Πόλη
Η παράσταση που τάραξε τα νερά του θεατρικού κόσμου, προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού από τους θεατές και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, επιστρέφει δέκα χρόνια μετά στο Θέατρο "Πόλη", σε σκηνοθετική επιμέλεια της Λένας Κιτσοπούλου.
Η Ελένη Κοκκίδου σ' ένα ρεσιτάλ ερμηνείας "μετουσιώνεται" σε Πανωραία, ερμηνεύοντας τον σπαρακτικό μονόλογο της "Γυναίκας της Πάτρας" του Γιώργου Χρονά, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και εσωτερικές δονήσεις. Για τον ρόλο αυτό η Ελένη Κοκκίδου τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας "Κάρολος Κουν".
Πρόκειται για ιδιαίτερη θεατρική απόδοση των αφηγήσεων της ζωής της πόρνης Πανωραίας από τον ποιητή Γιώργο Χρονά, ο οποίος τις κατέγραψε με σειρά συνεντεύξεων τη δεκαετία του '80. Ο παραληρηματικός μονόλογος μιας παθιασμένης, πονεμένης γυναίκας, που εξομολογείται τη ζωή της και μιλά ανοιχτά χωρίς φόβο για τον πόνο, τη βία, την ηδονή, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα πλάσμα πληθωρικό που τραγουδάει, χορεύει, κλαίει, γελάει, θυμώνει, προκαλεί.
Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Λένα Κιτσοπούλου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη 
Ερμηνεία: Ελένη Κοκκίδου

Που παίζεται

Φώκαιας 4 και Αριστοτέλους 87
2111828900
Τετάρτη
29 Ιανουαρίου 2020,
20:00
Πέμπτη
30 Ιανουαρίου 2020,
20:00
Παρασκευή
31 Ιανουαρίου 2020,
21:00
 
Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θέατρο» μπορείτε να αναζητήσετε θέατρα σε όλη την Ελλάδα και να ενημερωθείτε για τις θεατρικές παραστάσεις και τις ώρες προβολής τους. Επιλέξτε την πόλη που σας ενδιαφέρει για να αναζητήσετε τις παραστάσεις στα θέατρα της πόλης. Χρησιμοποιείστε τα έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για πιο γρήγορη και στοχευμένη αναζήτηση των παραστάσεων.