Θέατρο
"Η τραγωδία αλλιώς"

"Η τραγωδία αλλιώς"

Σύγχρονο έργο
"Η τραγωδία αλλιώς"
Διάρκεια: 75'
Η ηθοποιός - σκηνοθέτις Αθηνά Παππά παρουσιάζει από στις 22 Νοέμβρίου την παράσταση η "Η τραγωδία αλλιώς" στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σε κείμενα της ιδίας και του Νίκου Γιαννόπουλου.
Μια ομάδα καλλιτεχνών (ηθοποιών, χορευτών, εικαστικών) προσπαθεί να βρει τις ρίζες της και την εθνική της ταυτότητα, μέσα από την αρχαία ελληνική τραγωδία, αποδομώντας την και χτίζοντας την από την αρχή. Με σεβασμό και αγάπη στις αξίες οι οποίες συγκρούονται από τις κοινωνικό-πολιτικές συνθήκες της εποχής μας, οι ήρωες μας προσπαθούν να προσεγγίσουν την ταυτότητά τους, αλλά και να αποδεχθούν την ταυτότητα του "άλλου". Έχουν αδυναμίες, πάθη, φόβους, ενοχές, εξαρτήσεις, αναζητούν εν αγωνίως τον έρωτα, τον οποίο κάποιες φορές απαρνιόνται, αλλά δε μπορούν να ξεφύγουν από αυτόν. Όπως και στην αρχαία ελληνική τραγωδία, οι πράξεις τους δείχνουν ηρωικές και ταυτόχρονα βαθιά ανθρώπινες.
Οι εμβληματικές φιγούρες, μεταπλάθονται, χωρίς να χάνουν την έννοια και τη δύναμη της τραγικότητάς τους. Οι καλλιτέχνες προσπαθούν να εξιχνιάσουν την ανθρώπινη φύση των ηρώων και από τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που εμπίπτουν, ερευνούν πειραματιζόμενοι με σκωπτική διάθεση την αλήθεια.
Η παράσταση έχει ως αντικείμενο τη μελέτη της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και τις μεταγραφές της μέσα από το πολυπολυτισμικό στοιχείο της εποχής που διανύουμε έχοντας ως στόχο την ανάγκη της κατανόησης της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα.
Συντελεστές:
Κείμενα: Αθηνά Παππά - Νίκος Γιαννόπουλος
Σκηνοθεσία: Αθηνά Παππά
Φωτισμοί-Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ρασσιάς
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Δανάη Γκούγια- Μαλβίνα Σπυρολάρη
Πρωτότυπα Τραγούδια: Αρίων
Μουσική επιμέλεια: Αθηνά Παππά
Voice over: Miss M.
Sound designer: Richard Konig
Επιμέλεια χορού: Σταυρούλα Ροίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ρόδης
Δημόσιες σχέσεις – Μarketing & Επικοινωνία: Liaisons
Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Ειρήνη Καπελώνη, Στάθης Καστρίτης, Ρένα Κουμπαρούλη, Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Ζένια Μπονάτσου, Μάριος Παραδίσης, Σταυρούλα Ροΐδου, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Ολυμπία Σωτηροπούλου, Αλίκη Τσουκαλά, Μάριος Τσουμάρης.

Που παίζεται

Πειραιώς 256
2104801315
Παρασκευή
20 Δεκεμβρίου 2019,
21:15
Σάββατο
21 Δεκεμβρίου 2019,
21:15
 
Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θέατρο» μπορείτε να αναζητήσετε θέατρα σε όλη την Ελλάδα και να ενημερωθείτε για τις θεατρικές παραστάσεις και τις ώρες προβολής τους. Επιλέξτε την πόλη που σας ενδιαφέρει για να αναζητήσετε τις παραστάσεις στα θέατρα της πόλης. Χρησιμοποιείστε τα έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για πιο γρήγορη και στοχευμένη αναζήτηση των παραστάσεων.