Θέατρο
"Μην Πυροβολείς τα Σπουργίτια" του Θεοδόση Πελεγρίνη

"Μην Πυροβολείς τα Σπουργίτια" του Θεοδόση Πελεγρίνη

Σύγχρονο έργο
"Μην Πυροβολείς τα Σπουργίτια" του Θεοδόση Πελεγρίνη
Διάρκεια: 70'
Η παράσταση, "Μην Πυροβολείς τα Σπουργίτια" είναι το δεύτερο έργο της τριλογίας Λάκης - Μάκης του Θεοδόση Πελεγρίνη. Πρόκειται για τρία έργα, με αυτοτελή το καθένα ιστορία, που το κοινό σημείο τους είναι οι δυο βασικοί ήρωες, ο Λάκης και ο Μάκης, δυο μέσης ή και παραπάνω ίσως ηλικίας άνδρες, οι οποίοι συνυπάρχουν επί χρόνια, δεκαετίες, άγνωστον υπό ποιαν ιδιότητα. Δεν ξέρομε ποια είναι η σχέση τους –αν είναι οικογενειακή, φιλική, ερωτική, επαγγελματική, απλώς κοινωνική– ούτε ποια είναι η ταυτότητά τους ούτε τίποτα. Η σκόπιμη αυτή αδιαφάνεια των δυο περί ου ο λόγος χαρακτήρων, επιτρέπει, με την συνδρομή των άλλων προσώπων της Τριλογίας, ώστε, μέσα από τις συζητήσεις των, τις αντιπαραθέσεις των, την –ειλικρινή ή υποκριτική– συνδρομή τους ενός προς τον άλλο, να αναδειχθεί το πλέγμα των ανθρώπινων αναζητήσεων για το νόημα και την αξία της ζωής, για την ανάγκη να ονειρευόμαστε, για την προσπάθεια της φυγής μας από τον εαυτό μας και την μοίρα μας κ.ά.. 
Ο Λάκης και ο Μάκης δεν είναι δυο συγκεκριμένα πρόσωπα, δυο άνθρωποι με ορισμένη ιστορία, με τις δικές του εμπειρίες έκαστος, αλλά δυο σχήματα ανθρώπου στα οποία θα μπορούσε να χωρέσει οποιοσδήποτε άλλος έτσι, ώστε εκείνα που σκέφτονται και λένε να είναι σκέψεις και λόγια που ο καθένας μας θα μπορούσε να κάνει και να αρθρώσει. 
Μία "γκρίζα κωμωδία" στην οποία οι ελπίδες, οι προσδοκίες, οι υποσχέσεις και τα όνειρα ματαιώνονται. Η ματαίωση αυτή μας αφήνει την γλυκόπικρη γεύση ότι η ζωή μας δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μία αέναη προσπάθεια να την καταλάβομε και να αισθανθούμε δικαιωμένοι που ζούμε. 
Ερμηνεύουν οι: Θεοδόσης Πελεγρίνης, Γιάννης Παπαθύμνιος, Κατερίνα Κωνσταντίνου.
Σκηνοθεσία Σχ. Φωτισμών: Άννα Σωτρίνη
Σκηνικά- Κοστούμια: Πάγια Βεάκη
Μουσική- Video art: Ευάγγελος Κάλλοου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπιμπή
Παραγωγή: Ατρειδών Κύκλος
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού 
Διάρκεια παράστασης | 70’ χωρίς διάλειμμα 

Που παίζεται

Αλκμήνης 8
210 3428650
Πέμπτη
27 Φεβρουαρίου 2020,
21:00
Πέμπτη
5 Μαρτίου 2020,
21:00
Πέμπτη
12 Μαρτίου 2020,
21:00
Πέμπτη
19 Μαρτίου 2020,
21:00
Πέμπτη
26 Μαρτίου 2020,
21:00
Πέμπτη
2 Απριλίου 2020,
21:00
Πέμπτη
9 Απριλίου 2020,
21:00
 
Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θέατρο» μπορείτε να αναζητήσετε θέατρα σε όλη την Ελλάδα και να ενημερωθείτε για τις θεατρικές παραστάσεις και τις ώρες προβολής τους. Επιλέξτε την πόλη που σας ενδιαφέρει για να αναζητήσετε τις παραστάσεις στα θέατρα της πόλης. Χρησιμοποιείστε τα έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για πιο γρήγορη και στοχευμένη αναζήτηση των παραστάσεων.