Θέατρο
"Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο...

"Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης

Kλασικό έργο
"Το όνειρο ενός γελοίου" του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
Διάρκεια: 70'
4η χρονιά
Μονόλογος
Γραμμένο το 1877, "Το όνειρο ενός γελοίου" αποτελεί ένα αριστούργημα γραφής και πλοκής που οδηγεί το θεατή βήμα βήμα από έναν κόσμο εχθρικό για τον άνθρωπο, κενό από αξίες και ιδανικά, έναν κόσμο που βρίσκεται στο ζενίθ της αυτοκαταστροφικής του μανίας, στην άλλη πλευρά – εκεί όπου η ζωή είναι γεμάτη, η ευτυχία πηγάζει από την αγάπη που κρύβουμε μέσα μέσα μας και ο άνθρωπος μπορεί να επικοινωνεί, να νιώθει, να χαίρεται που υπάρχει και να ζει αληθινά.
"Το Όνειρο ενός γελοίου" δεν είναι απλώς μια παράσταση, είναι μια κατάθεση ψυχής, ένα μήνυμα προς όλη την ανθρωπότητα, η οποία μαστίζεται από το σκοτάδι και τους έμπορους του σκότους, που παρασύρουν τα νέα παιδιά σε έναν δρόμο δίχως λογική και επιβίωση. Έτσι ο Θωμάς Κινδύνης και οι Μορφές Έκφρασης αποφάσισαν να αφιερώσουν την παράσταση στους νέους ανθρώπους που κρατούν το μέλλον όλων μας στα χέρια τους. Να τους δώσουν την ευκαιρία να δουν την αλήθεια. Λόγω του αφιερώματος, η παράσταση για το μήνα Νοέμβριο έχει γενική είσοδο 8€.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Διασκευή κειμένου: Θωμάς Κινδύνης
Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Φωτισμοί – Video προβολές: Παναγιώτης Λαμπής
Photo Credits: Μυρτώ Αποστολίδου
Ερμηνεύει ο Θωμάς Κινδύνης.

Που παίζεται

Αλκμήνης 13
2103464002
Σάββατο
14 Δεκεμβρίου 2019,
21:30
Κυριακή
15 Δεκεμβρίου 2019,
19:30
 
Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θέατρο» μπορείτε να αναζητήσετε θέατρα σε όλη την Ελλάδα και να ενημερωθείτε για τις θεατρικές παραστάσεις και τις ώρες προβολής τους. Επιλέξτε την πόλη που σας ενδιαφέρει για να αναζητήσετε τις παραστάσεις στα θέατρα της πόλης. Χρησιμοποιείστε τα έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για πιο γρήγορη και στοχευμένη αναζήτηση των παραστάσεων.