Θέατρο
"Χρωματιστές γυναίκες" του Βασίλη Ζιώγα στο Θέατρο Βαφ...

"Χρωματιστές γυναίκες" του Βασίλη Ζιώγα στο Θέατρο Βαφείο

Σύγχρονο έργο
"Χρωματιστές γυναίκες" του Βασίλη Ζιώγα στο Θέατρο Βαφείο
Διάρκεια: 100'
Στο θέατρο Βαφείο - Λάκης Κάραλης, από την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 και κάθε Τρίτη στις 21:00 (για δέκα μόνο Τρίτες) ανεβαίνει η παράσταση "Χρωματιστές γυναίκες", στην οποία παρουσιάζονται δύο έργα σε διάλογο, το έργο "Τίτα Λου" της Catherine Anne και οι "Χρωματιστές γυναίκες" του Βασίλη Ζιώγα. 

Οι αδελφές Τίτα και Λου της Catherine Anne είναι αχώριστες, ένα σώμα και μια ψυχή. Εγκαταλείπουν το πατρικό τους σπίτι και ξεκινούν για ένα μακρινό ταξίδι. Θα βουτήξουν στη ζωή με πάθος και θα γνωρίσουν τον κόσμο και τον έρωτα, αναζητώντας ταυτόχρονα το πιο βαθύ κομμάτι του εαυτού τους. Μια γοητευτική ιστορία μύησης στη ζωή.

Οι αδελφές Άννα και Έλλη του Βασίλη Ζιώγα είναι εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι και στο παρελθόν. Δυο αντίθετοι κόσμοι σε συνεχή αντιπαράθεση και σύγκρουση, με σημείο συνάντησης την ανάμνηση και την παιδική τους ηλικία. Προκαλούν, αγαπιούνται, απελπίζονται, αναπολούν, ξαναγεννιούνται. Το έργο του Βασίλη Ζιώγα "Χρωματιστές γυναίκες" θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού ποιητικού θεάτρου.

Δύο έργα, δύο κείμενα σε διάλογο.
Στην κινέζικη φιλοσοφία, το Γιν-Γιανγκ περιγράφει ότι οι φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και να είναι αλληλεξαρτώμενες. Συμβολίζει την αρμονία και την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και το κακό, στο φως και το σκοτάδι, στο αρσενικό και το θηλυκό, στο άσπρο και το μαύρο, στη ζωή και τον θάνατο.
Υπάρχει μια γραμμή, ένα σημάδι, που ταυτόχρονα δένει και χωρίζει τις αδερφές Έλλη-Άννα και Τίτα-Λου: η αγάπη, ο οικογενειακός δεσμός. Η λύτρωση έρχεται μέσω του άλλου και σχηματίζουν μαζί το "ολόκληρο". Μαζί ανοίγουν ένα παράθυρο προς την ελευθερία!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Τζαβάρα
Τραγούδι: Τζίνα Ντέγκα
Κίνηση: Εύη Πατσάκη
Κοστούμια: Γιάννα Παπαδάτου
Μουσική επιμέλεια: Ειρήνη Τζαβάρα
Σχεδιασμός φωτισμού: Σάββας Σουρμελίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Λιάγκου
Τρέιλερ/βιντεοπροβολή/μοντάζ: Σπύρος Ζουρλίδης
Ήχος τρέιλερ: Τιμόθεος Μουζουράκης
Παίζουν: Λεμονιά Αντωνάτου (Άννα), Κατερίνα Λιάγκου (Έλλη), Τζίνα Ντέγκα (Τίτα), Κωνσταντίνα Σπάθη (Λου)
Διάρκεια: 100 λεπτά (με διάλειμμα).
Ανακοίνωση: Η προγραμματισμένη παράσταση για την Τρίτη 18/2/2020, λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ, μεταφέρεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 21:00. 
Έτσι, το πρόγραμμα των παραστάσεων διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Παρασκευή 21/2, ώρα 21:00
Τρίτη 25/2, ώρα 21:00
Παραστάσεις Μαρτίου: Τρίτη 3/3, 10/3, 17/3, 24/3/2020, ώρα 20:00

Που παίζεται

Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως
210 3425637
Τρίτη
3 Μαρτίου 2020,
20:00
Τρίτη
10 Μαρτίου 2020,
20:00
Τρίτη
17 Μαρτίου 2020,
20:00
Τρίτη
24 Μαρτίου 2020,
20:00
 
Πληροφορίες
Μέσα από την ενότητα «Θέατρο» μπορείτε να αναζητήσετε θέατρα σε όλη την Ελλάδα και να ενημερωθείτε για τις θεατρικές παραστάσεις και τις ώρες προβολής τους. Επιλέξτε την πόλη που σας ενδιαφέρει για να αναζητήσετε τις παραστάσεις στα θέατρα της πόλης. Χρησιμοποιείστε τα έξυπνα φίλτρα αναζήτησης για πιο γρήγορη και στοχευμένη αναζήτηση των παραστάσεων.