Κατηγορίες
Νευρολόγοι
Περιγραφή Επιχείρησης
Το κέντρο επιληψίας Θεσσαλονίκης ανήκει στα τεταρτοβάθμια εξειδικευμένα κέντρα του συστήματος υγείας. Το κέντρο υποστηρίζεται από το Νευρολογικό, το Νευροχειρουργικό και το Ακτινολογικό τμήμα της κλινικής Άγ. Λουκάς στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο επιληψίας χρησιμοποιείται τεχνολογία αιχμής στους τομείς της διάγνωσης, φαρμακευτικής αγωγής και χειρουργικής αντιμετώπισης προκειμένου να επιτευχθεί ο βέλτιστος έλεγχος των επιληπτικών κρίσεων των ασθενών και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής παιδιών και ενηλίκων που υποφέρουν από την επιληψία.
Η επιστημονικά και κλινικά πολύπλευρη προσέγγιση του προγράμματος επιληψίας εξασφαλίζει οτι ο ασθενής επωφελείται τα μέγιστα από σύγχρονες ιατρικές γνώσεις και διεθνώς εγκεκριμένες διαδικασίες στον τομέα της αντιμετώπισης της επιληψίας.
Περιγραφή Υπηρεσιών-Προϊόντων

Το πρόγραμμα αντιμετώπισης επιληψίας περιλαμβάνει:

  • Σύγχρονη μονάδα 24ωρης βιντεο-ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (video-EEG).
  • Εξειδικευμένες τεχνικές νευροαπεικόνισης, οι οποίες περιλαμβάνουν υψηλής ανάλυσης δομική μαγνητική τομογραφία (MRI), λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI), δεματιογραφία (DTI), και συνδυασμένη ηλεκτροεγκεφαλογραφία με λειτουργική μαγννητική τομογραφία (EEG-fMRI).
  • Νευροψυχολογικό έλεγχο για την προεγχειρητική εκτίμηση των ανώτερων γνωσιακών ικανοτήτων των ασθενών.
  • Νευροχειρουργική ομάδα με πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένες τεχνικές στην χειρουργική της επιληψίας.
  • Δυνατότητες διεξαγωγής χρόνιων και οξέων διεγχειρητικών ηλεκτροφλοιογραφημάτων (ECoG), καθώς και ηλεκτρικού φλοιικού ερεθισμού (CES), για τον λεπτομερέστερο εντοπισμό της επιληπτογόνου ζώνης και των πέρι αυτήν περιοχών με ευαίσθητες λειτουργίες.
  • Χειρουργικό σχεδιασμό με νευροπλοήγηση (Neuronavigation) βάσει δομικών αλλά και λειτουργικών απεικονιστικών δεδομένων.

Στοιχεία Αναζήτησης: Αλτσχαϊμερ Alzheimer, Επιληπτικη Κριση Επιληψια, Ημικρανια, Εγκεφαλικο, Σκληρυνση Κατα Πλακας
Περιοχές που Εξυπηρετεί
Φωτογραφίες
 
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή από 14:00 έως 19:00
 
Μοιράσου το: