Φίλτρα
Εξειδίκευση
Κατηγορία
Έδρα
Λοιπά
Προτεινόμενη

Διαιτολόγοι Αγρίνιο

: 10 αποτελέσματα
Σκαλτσοδήμου 2 & Πλατεία Ειρήνης, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Έλεγχος και μείωση σωματικού βάρους - Επιτυγχάνεται μέσω εξατομικευμένων διαιτολογίων με την εκτίμηση ιατρικού και διατολογικού ιστορικού - Απώλεια λιπώδους μάζας / λίπους - Αξιολογείται με λιπομέτρηση το λίπος, τα υγρά και η μυϊκή μάζα, συνολικά αλλά και στα επιμέρους τμήματα του σώματος - Διαιτολογική υποστήριξη για νοσήματα - Καρδιαγγειακά, υπερλιπιδαιμίες, υπερχοληστερολαιμίες, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, γαστρεντερικά προβλήματα κ.λπ. - Μέτρηση βασικού μεταβολικού ρυθμού (BMR) και αξιολόγησή του - Αργός, φυσιολογικός ή γρήγορος μεταβολισμός - Διατροφή στα διάφορα στάδια της ζωής - Βρεφική, παιδική, εφηβική και 3η ηλικία - Διατροφική υποστήριξη σε αθλητές - Ειδική διατροφή σε εγκυμοσύνη & θηλασμό
Αναστασιάδη 4, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Στο διαιτολογικό γραφείο παρέχονται: - Ανάλυση σύστασης σώματος, λιπομέτρηση, μέτρηση δερματοπτυχών. - Λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού. - Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής: - Για παχυσαρκία (ενηλίκων - εφήβων – παιδιών). - Κατά την κύηση και τον θηλασμό. - Κατά την εμμηνόπαυση. - Για αθλούμενους και αθλητές. - Για χορτοφάγους. - Για παθολογικές καταστάσεις όπως: Καρδιαγγειακά νοσήματα, Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμία, Αναιμία, Οστεοπόρωση, Σακχαρώδης Διαβήτης όλων των τύπων συμπεριλαμβανομένου της κύησης, Γαστρεντερικές διαταραχές - παθήσεις (δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, παλινδρόμηση, έλκος κ.ά.), Νεφροπάθειες, Ηπατοπάθειες, Καρκίνος, πρόσληψη βάρους κ.ά. - Διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία).
Καζαντζή 4-6, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι

Τα μηχανήματα μέτρησης και ανάλυσης σώματος, είναι τελευταίας τεχνολογίας και περιλαμβάνουν:

  • Αξιολόγηση βάρους και Διατροφικής Κατάστασης -
  • Εκτίμηση Λιπώδους Μάζας Σώματος (μέτρηση δερματικών πτυχών) -
  • Λιπομέτρηση – Ανάλυση Σύστασης Σώματος -
  • Μέτρηση μυϊκής μάζας -
  • Μέτρηση λιπώδους μάζας και Σπλαχνικού λίπους -
  • Εκτίμηση υγρών σώματος και Οστικής πυκνότητας -
  • Εκτίμηση βασικού μεταβολισμού και μεταβολικής ηλικίας
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Βότση 15, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μπότση Δέσπως 4, Αγρίνιο, 30133, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Τεστ μεταβολικού προφίλ. Εκτίμηση διατροφικής κατάστασης. Μέτρηση βασικού μεταβολισμού. Ανάλυση σύστασης σώματος. Μέτρηση άλιπης μάζας. Μέτρηση λιπώδους μάζας. Μέτρηση μυϊκής μάζας. Μέτρηση κυτταρικής μάζας. Μέτρηση ολικού και εξωκυτταρικού νερού σώματος. Σχεδιασμός εξατομικευμένων διαιτολογίων. Φυσιολογικές καταστάσεις. Παθολογικές καταστάσεις. Συμβουλευτική διατροφικής συμπεριφοράς. Αντιμετώπιση ψυχογενών διατροφικών καταστάσεων. Νευρική ανορεξία. Νευρική βουλιμία. Αδηφαγική διαταραχή. Σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας. Συναισθηματική υπερφαγία.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πλατεία Ειρήνης 3Α, Αγρίνιο, 30132, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διδάκτωρ Διαιτολογίας
Καζαντζή Κ. 9, Αγρίνιο, 30100, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Δραστηριότητες έρευνας και εκπόνησης μελετών στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, προπονητικό προγραμματισμό, σχεδιασμό και βελτίωση αθλητικής απόδοσης σε επαγγελματίες αθλητές και ομάδες, με συμβουλευτική προγραμματισμού σε θέματα άσκησης, μυϊκής ενδυνάμωσης και διατροφής σε αθλητές, αθλούμενους και άτομα που κάνουν φυσική δραστηριότητα καθώς και συμβουλευτική σε θέματα σωματικής ανάπτυξης, μυϊκής ενδυνάμωσης και διατροφής παιδιών. Παροχή σεμιναρίων σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στο τομέα της μυϊκής ενδυνάμωσης και διατροφής, πρόληψη παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς, βελτίωση φυσικής κατάστασης, βέλτιστη σωματική ανάπτυξη.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Βότση Δημητρίου 4, Αγρίνιο, 30131, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κομνηνού Διομήδη 2, Αγρίνιο, 30132, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Διατροφική υποστήριξη για παχυσαρκία, αθλητές, εγκυμοσύνη, θηλασμό, παθολογικές καταστάσεις, παιδική παχυσαρκιά κ.λ.π. Μετρήσεις λίπους, μεταβολισμού, αξιολόγηση διατροφικής κατάστασης.
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Μπαϊμπά Γεωργίου 32, Αγρίνιο, 30132, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Διαιτολόγοι
Σελίδα:
1
 
Η αύξηση της παχυσαρκίας μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πάρα πολλά ανθυγιεινά φαγητά και συνήθως δεν ακολουθούμε ένα διαιτολόγιο με υγιεινές επιλογές. Έτσι πολλοί άνθρωποι δυσανασχετούν με το περιττό βάρος και προσπαθούν να αδυνατίσουν.
Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν να ακολουθήσουν εξαντλητικές δίαιτες πιστεύοντας πως θα χάσουν πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα, ή ακόμα και να δοκιμάσουν τεχνικές με βάση τις οποίες κόβουν γεύματα πιστεύοντας ότι έτσι θα αδυνατίσουν εύκολα.
Δυστυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις δοκιμές δε πετυχαίνουν, καθώς το άτομο δεν ακολουθεί ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με αποτέλεσμα να πεινάει και έτσι να εμπίπτει σε διατροφικούς πειρασμούς.

Η καλύτερη επιλογή για να καταφέρουμε να απαλλαχθούμε μόνιμα από τα περιττά κιλά, είναι να ζητήσουμε τη συμβουλή ενός διαιτολόγου σε Αγρίνιο. Οι λόγοι για να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό διατροφής, είναι πολλοί:

1) Οι διαιτολόγοι δημιουργούν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, ανάλογα με τις ανάγκες και τις διατροφικές συνήθειες του καθενός. Διαφορετικό πρόγραμμα για παράδειγμα θα ακολουθήσει ένας άντρας, διαφορετικό μια γυναίκα και φυσικά εντελώς διαφορετικό ένα παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα παχυσαρκίας και έχει κριθεί απαραίτητη η μείωση των κιλών του.

2) Ο διαιτολόγος θα μας βοηθήσει όχι μόνο να χάσουμε βάρος, αλλά και να ακολουθήσουμε και να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Συμβάλλει δηλαδή, στο να γίνει συνήθεια η υγιεινή διατροφή και όχι αγγαρεία απλώς για την απώλεια των περιττών κιλών.

3) Στόχος δεν είναι μόνο η απώλεια των περιττών κιλών αλλά και η διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου. Οι διαιτολόγοι μας δείχνουν πώς να διατηρήσουμε το επιθυμητό μας βάρος, διανύοντας ένα χρονικό διάστημα στο οποίο κάνουμε συντήρηση των κιλών μας.


Ανεξάρτητα από την απώλεια κιλών, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους είναι πιθανόν τα επισκεφτούμε έναν διαιτολόγο:

1) Αύξηση του βάρους/ Αύξηση Μυϊκής Μάζας: Περιπτώσεις που κάποιος θέλει να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα και πρέπει να ακολουθήσει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής.

2) Διατροφή Εγκυμοσύνης / Διατροφή Θηλασμού: Συγκεκριμένες οδηγίες για σωστή διατροφή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού, έτσι ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες συγκεκριμένωων θρεπτικών συστατικών.

3) Κλινικές Παθήσεις: Εξατομικευμένη διατροφή για άτομα με κάποια κλινική πάθηση, όπως πχ ο διαβήτης.


Οποιοσδήποτε λοιπόν και εάν είναι ο λόγος επίσκεψης, δε μένει παρά να επιλέξετε έναν από τους καλύτερους διαιτολόγους σε Αγρίνιο.
Ο κοροναϊός είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό θέμα συζήτησης, παντού. Όμως, ακόμα ξέρουμε πολύ λίγα γι’ αυτόν, για το πώς θα προφυλαχθούμε και πως θα τον αντιμετωπίσουμε. Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, δεν υπάρχει κάποιο τρόφιμο ή συμπλήρωμα διατροφής που αποδεδειγμένα μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσουμε από το COVID2019. Ωστόσο, το να έχουμε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να μας βοηθήσει στην αντιμετώπιση, όπως και σε όλες τις ιώσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τον British Dietetic Association, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να βελτιώσει την ψυχολογία μας. Η διατροφή αυτή περιλαμβάνει: 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Ιδανικά, θέλουμε τα φρούτα και λαχανικά που θα καταναλώσουμε, να έχουν διαφορετικά χρώματα, ώστε να προσλάβουμε ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών. Τρόφιμα που αποτελούν καλές πηγές πρωτεΐνης, όπως για παράδειγμα κρέας, ψάρι και θαλασσινά, γαλακτοκομικά. Τρόφιμα που αποτελούν καλές πηγές σιδήρου, όπως
Η κα. Μίαρη Παναγιώτα, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, μας εξηγεί πως τα πιστεύω μας κατα τη διάρκεια της δίαιτας μας μπορούν να επηρεάσουν και να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα... Αρχικά χρειάζεται να δοθεί μια ερμηνεία για το τι είναι η «πεποίθηση», ενώ στη συνέχεια θα κατανοήσετε με ποιόν τρόπο εμπλέκεται στην προσπάθειά μας να χάσουμε λίπος, και με ποιόν τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας  ώστε να αλλάξει τις αρνητικές πεποιθήσεις που στέκονται εμπόδιο στην προσπάθειά μας. Η «πεποίθηση» είναι η απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό που πιστεύει ή ισχυρίζεται κανείς ισχύει πραγματικά, ενώ στο σύνολό τους οι πεποιθήσεις αποτελούν το σύνολο των αρχών στις οποίες καθένας πιστεύει με σταθερότητα.  Για παράδειγμα, μια πεποίθηση η οποία μπορεί να συνδέεται με την διατροφή και η οποία στέκεται εμπόδιο στην προσπάθειά μας για δίαιτα μπορεί να είναι η εξής: «Έφαγα περισσότερο φαγητό από όσο έπρεπε, συνεπώς χάλασα τη δίαιτα, άρα αφού την χάλασα δεν έχει νόημα να συνεχίσω να προσπαθώ…» και ως εκ