Φίλτρα
Εξειδίκευση
Κατηγορία
Έδρα
Λοιπά
Προτεινόμενη

Λογοθεραπευτές Καλαμάτα

: 15 αποτελέσματα
Αμβροσίου Φραντζή 18 & Αριστομένους, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει περιστατικά όπως:

 • Καθυστέρηση ομιλίας -
 • Διαταραχές άρθρωσης και φωνολογίας -
 • Διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός) -
 • Αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές -
 • Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, συνδρομή asperger) -
 • Νοητική υστέρηση -
 • Εγκεφαλική παράλυση -
 • Αλλα σύνδρομα (σύνδρομο down, εύθραυστο Χ, σύνδρομο Άγγελμαν κ.α.), και -
 • Μαθησιακές δυσκολίες

Παράλληλα η εμπειρία της περιλαμβάνει και επίκτητες νευρολογικές διαταραχές ενηλίκων:

 • Αφασία -
 • Δυσπραξία -
 • Δυσαρθρία
Ιατροπούλου 12Α, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Μέσω της πρόληψης, της αξιολόγησης και της θεραπευτικής παρέμβασης παρέχεται υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με δυσκολίες στην ομιλία (έναρξη, καθαρότητα, ροή), το λόγο (κατανόηση και έκφραση), τη μαθησιακή πρόοδο (γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες) και την επικοινωνία (λεκτική, εξωλεκτική).
Λογοθεραπεύτρια
Μαυρομιχάλη Πετρόμπεη 32Α, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία διαταραχών επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες.
Λογοθεραπευτής
Πολυχάρους 6 & Αναγνωσταρά, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας, επικοινωνίας. Μαθησιακές δυσκολίες. Ειδική μαθησιακή δυσκολία, δυσλεξία. Διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Αυτισμός.
Βασιλίσσης Όλγας 23, 2ος Όροφος, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική γονέων, ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα. Ομάδα από ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο, λογοθεραπεύτριες και ειδική παιδαγωγό.
Λογοθεραπεύτρια
Δαμοφώντος 9, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Μαθησιακές, Δυσλεξία Γλωσσική καθυστέρηση, Ειδική γλωσσική διαταραχή. Διαταραχές λόγου ενηλίκων (Εγκεφαλικά Επεισόδια, ΚΕΚ, Άνοια). Αρθρωτικές, φωνολογικές, Τραυλισμός, Δυσαρθρία, Απραξία. Διαταραχές φωνής, Σχολική στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.
Λογοθεραπεύτρια
Μαυρομιχάλη 32Α, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοθεραπεύτρια
Αριστείδου 1 & Ψαρών, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοθεραπεύτρια
Κουμάντου Χρήστου 8, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοθεραπεία και ειδική αγωγή.
Υπηρεσίες Λογοθεραπείας
Κορώνης 18, Καλαμάτα, 24132, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Αξιολόγηση, διάγνωση, αποκατάσταση, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), αρθρωτικές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμός. Δεκτά όλα τα ταμεία.
Κέντρο Λογοθεραπείας
Φραντζή Αμβροσίου 16, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Ολοκληρωμένο συμβουλευτικό κέντρο ειδικής αγωγής με υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, συμβουλευτικής γονέων και ψυχοθεραπείας εφήβων και ενηλίκων. Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Λογοθεραπεύτρια
Δαμοφώντος 3, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων για παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας που εντάσσονται στο φάσμα των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, αυτισμό, αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές, καθυστέρηση λόγου και ομιλίας, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, εγκεφαλικά επεισόδια, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
Κέντρο Παθολογίας - Λόγου - Ομιλίας και Μαθησιακών Δυσκολιών
Νέδοντος 83 & Μητροπέτροβα 1, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοθεραπεύτρια
Μνας, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας.
Αριστοδήμου 92, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Σελίδα:
1
 
Μοιράσου το:
 
     
Διαταραχές του λόγου ή της ομιλίας (φωνολογικό ή αρθρωτικό), προβλήματα ροής ή κατάποσης; Δυσλεξία; μαθησιακά; τραυλισμός σε παιδιά ή ενήλικες; Γρήγορα για λογοθεραπεία! Και πού θα βρεις λογοπαιδικό - λογοθεραπευτή; Φυσικά, στην κατηγορία Λογοπεδικοί Λογοθεραπευτές σε Καλαμάτα! Οι καλύτεροι λογοπαιδικοί - λογοθεραπευτές (σε κέντρα λογοθεραπείας ή κατ οίκον) σε Καλαμάτα είναι εδώ για να σου ... λύσουν τη γλώσσα!
ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Με τον όρο αφασία Broca περιγράφεται μια επίκτητη διαταραχή  επικοινωνίας, η οποία είναι πιθανό να αναδυθεί μετά από οποιαδήποτε λανθάνουσα διαδικασία στο πρόσθιο μέρος του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, στον κροταφικό ή τον μετωπιαίο λοβό (Brookshire, 2003, Chapey, 2001) Η αφασία Broca είναι μια νευρογενής διαταραχή, η οποία παρουσιάζει κυρίως τα εξής χαρακτηριστικά: Τηλεγραφικός λόγος: η εκφραστική ικανότητα του ατόμου περιγράφεται από περιορισμένο λεξιλόγιο, χρήση λέξεων κυρίως με περιεχόμενο (ουσιαστικά) και αδυναμία σχηματισμού προτάσεων (Brookshire, 2003, Chapey, 2001). Αγραμματισμός : κατά την έκφρασή του το άτομο δεν κάνει σωστή χρήση σύνταξης (Brookshire, 2003, Chapey, 2001). Σχετικά μειωμένη κατανόηση : η κατανόηση του ατόμου δείχνει να διατηρείται ανέπαφη σε γενικές γραμμές. Όταν οι προτάσεις , ωστόσο, ξεκινούν και γίνονται πιο περίπλοκες, είναι πιθανό το άτομο να μην είναι σε θέση να κατανοήσει (Brookshire, 2003, Chapey,
Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί μια κατάσταση, κατά την οποία το αίμα σταματά να κυκλοφορεί σε μια περιοχή του εγκεφάλου, όπου έχουμε το ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό ή υπάρχει ρήξη ενός αγγείου και επακολουθεί αιμορραγία, όπου έχουμε το αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό (Πασχάλης, 1989). Κατά το αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό η κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί πιο κρίσιμη από αυτή ενός ισχαιμικού. Αυτό, διότι το αίμα, το οποίο απελευθερώνεται στον εγκέφαλο, του ασκεί μεγάλες πιέσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μοιραία έκβαση της κατάστασης του ασθενούς. Κατά το ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό μπορεί να ευθύνεται μια εμβολή, να μεταφέρθηκε δηλαδή κάποιος θρόμβος από τη καρδιά μέσω των μεγάλων αγγείων στον εγκέφαλο ή μια θρόμβωση, όταν υπάρχει, δηλαδή, θρόμβος σε διπλανό ή και στο ίδιο το αγγείο. Σε αυτή τη περίπτωση, η εξέλιξη του ασθενή εξαρτάται από το μέγεθος και τη λειτουργία του αγγείου, στο οποίο συντελέστηκε το εγκεφαλικό. Ανάλογα με την εγκεφαλική αρτηρία και το πού