Φίλτρα
Εξειδίκευση
Κατηγορία
Έδρα
Λοιπά
Προτεινόμενη

Λογοθεραπευτές Καλαμάτα

: 15 αποτελέσματα
Αμβροσίου Φραντζή 18 & Αριστομένους, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές

Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει περιστατικά όπως:

 • Καθυστέρηση ομιλίας -
 • Διαταραχές άρθρωσης και φωνολογίας -
 • Διαταραχές ροής ομιλίας (τραυλισμός) -
 • Αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές -
 • Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, συνδρομή asperger) -
 • Νοητική υστέρηση -
 • Εγκεφαλική παράλυση -
 • Αλλα σύνδρομα (σύνδρομο down, εύθραυστο Χ, σύνδρομο Άγγελμαν κ.α.), και -
 • Μαθησιακές δυσκολίες

Παράλληλα η εμπειρία της περιλαμβάνει και επίκτητες νευρολογικές διαταραχές ενηλίκων:

 • Αφασία -
 • Δυσπραξία -
 • Δυσαρθρία
Ιατροπούλου 12Α, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Μέσω της πρόληψης, της αξιολόγησης και της θεραπευτικής παρέμβασης παρέχεται υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με δυσκολίες στην ομιλία (έναρξη, καθαρότητα, ροή), το λόγο (κατανόηση και έκφραση), τη μαθησιακή πρόοδο (γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες) και την επικοινωνία (λεκτική, εξωλεκτική).
Λογοθεραπεύτρια
Αριστείδου 1 & Ψαρών, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Υπηρεσίες Λογοθεραπείας
Κορώνης 18, Καλαμάτα, 24132, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Αξιολόγηση, διάγνωση, αποκατάσταση, μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ), αρθρωτικές, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμός. Δεκτά όλα τα ταμεία.
Λογοθεραπεύτρια
Μαυρομιχάλη Πετρόμπεη 32Α, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Αξιολόγηση, διάγνωση, θεραπεία διαταραχών επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας σε παιδιά και ενήλικες.
Λογοθεραπεύτρια
Δαμοφώντος 9, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Μαθησιακές, Δυσλεξία Γλωσσική καθυστέρηση, Ειδική γλωσσική διαταραχή. Διαταραχές λόγου ενηλίκων (Εγκεφαλικά Επεισόδια, ΚΕΚ, Άνοια). Αρθρωτικές, φωνολογικές, Τραυλισμός, Δυσαρθρία, Απραξία. Διαταραχές φωνής, Σχολική στήριξη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες σε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.
Λογοθεραπευτής
Πολυχάρους 6 & Αναγνωσταρά, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας, επικοινωνίας. Μαθησιακές δυσκολίες. Ειδική μαθησιακή δυσκολία, δυσλεξία. Διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Αυτισμός.
Λογοθεραπεύτρια
Κουμάντου Χρήστου 8, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοθεραπεία και ειδική αγωγή.
Κέντρο Λογοθεραπείας
Φραντζή Αμβροσίου 16, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Ολοκληρωμένο συμβουλευτικό κέντρο ειδικής αγωγής με υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, συμβουλευτικής γονέων και ψυχοθεραπείας εφήβων και ενηλίκων. Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Λογοθεραπεύτρια
Μνας, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας.
Λογοθεραπεύτρια
Μαυρομιχάλη 32Α, Καλαμάτα, 24100, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Βασιλίσσης Όλγας 23, 2ος Όροφος, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Ψυχοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική γονέων, ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα. Ομάδα από ψυχολόγο, παιδοψυχολόγο, λογοθεραπεύτριες και ειδική παιδαγωγό.
Κέντρο Παθολογίας - Λόγου - Ομιλίας και Μαθησιακών Δυσκολιών
Νέδοντος 83 & Μητροπέτροβα 1, Καλαμάτα, 24133, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοθεραπεύτρια
Δαμοφώντος 3, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Ομάδες Κοινωνικών Δεξιοτήτων για παιδιά νηπιακής και σχολικής ηλικίας που εντάσσονται στο φάσμα των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, αυτισμό, αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές, καθυστέρηση λόγου και ομιλίας, νοητική υστέρηση, σύνδρομα, εγκεφαλικά επεισόδια, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
Αριστοδήμου 92, Καλαμάτα, 24131, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Σελίδα:
1
 
Μοιράσου το:
       
Διαταραχές του λόγου ή της ομιλίας (φωνολογικό ή αρθρωτικό), προβλήματα ροής ή κατάποσης; Δυσλεξία; μαθησιακά; τραυλισμός σε παιδιά ή ενήλικες; Γρήγορα για λογοθεραπεία! Και πού θα βρεις λογοπαιδικό - λογοθεραπευτή; Φυσικά, στην κατηγορία Λογοπεδικοί Λογοθεραπευτές σε Καλαμάτα! Οι καλύτεροι λογοπαιδικοί - λογοθεραπευτές (σε κέντρα λογοθεραπείας ή κατ οίκον) σε Καλαμάτα είναι εδώ για να σου ... λύσουν τη γλώσσα!
Μνήμη Η μνήμη αποτελεί μια διαδικασία του ατόμου, κατά την οποία δέχεται ερεθίσματα - πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον, εν συνεχεία, τα κωδικοποιεί και τέλος, τα αποθηκεύει, με σκοπό την, αν πάσα ώρα, ανάκλησή τους.           Η λειτουργία της μνήμης εντοπίζεται σε εγκεφαλικές περιοχές, όπως ο ιππόκαμπος, ο οποίος βρίσκεται στο μέσο του κροταφικού λοβού, κοντινά, σε αυτόν, μέρη του φλοιού και ο θάλαμος. Ωστόσο, αναφέρεται, πως δεν εμπλέκεται μόνο μια δομή του εγκεφάλου στο σχηματισμό μνήμης, αλλά περισσότερες. Η μνήμη διακρίνεται σε μακρόχρονη, βραχύχρονη και μνήμη εργασίας. Η μακρόχρονη μνήμη αναφέρεται στην αποθήκευση, την συγκράτηση (μέσω επανάληψης) πληροφοριών και γνώσεων, που αφορούν εμάς τους ίδιους, αλλά και τον κόσμο γενικά και οι οποίες διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην μνήμη μας. Η βραχύχρονη μνήμη περιγράφει την λειτουργία, η οποία διατηρεί πληροφορίες στον εγκέφαλό μας για μικρό χρονικό διάστημα. Η μνήμη εργασίας, αναφέρεται, ομοίως σε πληροφορίες, τις
Κατά το πέρας των χρόνων και την ανάπτυξη του οργανισμού μας, οι βασικότερες διαδικασίες διεκπεραιώνονται στη περιοχή του εγκεφάλου. Η βασική λειτουργία της κίνησης των διάφορων μερών του σώματος ξεκινά από τα αντίστοιχα μέρη του εγκεφάλου. Διαταραχές, ωστόσο, όπως αυτή του Parkinson, επηρεάζουν άμεσα τα μέρη του Νευρικού Συστήματος, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των μυών και την ικανότητα της κίνησης. Κατά τη διαδικασία της κινητικής λειτουργίας, αναφερόμαστε, κυρίως, στον κινητικό φλοιό, στον οποίο δίνονται τα βασικά ερεθίσματα για τη λειτουργία της κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, βασικά εργαλεία κατά τη διαδικασία της κίνησης είναι τα βασικά γάγγλια και η παρεγκεφαλίδα. Τα βασικά γάγγλια είναι υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία συγκεκριμένων κινητικών κυκλωμάτων του σώματος και περιλαμβάνουν το ραβδωτό σώμα, την ωχρά σφαίρα, τον υποθαλαμικό πυρήνα και τη μέλαινα ουσία (Kumar & Clark, 2007).  Η μέλαινα ουσία ειναι, με τη σειρά της, η περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύ