Φίλτρα
Σύμβαση με
Εξειδίκευση
Κατηγορία
Έδρα
Λοιπά
Προτεινόμενη

Λογοθεραπευτές Καρδίτσας

: 10 αποτελέσματα
Αεροδρομίου 16, 1ος όροφος, Λάρισα, 41221, ΛΑΡΙΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές , Εργοθεραπεία - Εργοθεραπευτές
Το ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ επεκτείνει τις υπηρεσίες του στην παροχή οικογενειακής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη στο χώρο της ψυχικής υγείας, καθώς και στη λειτουργία δωρεάν σχολής γονέων. Η σχολή γονέων ξεκινάει από τα τέλη Σεπτεμβρίου. - Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, το ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ υποδέχεται κάθε περιστατικό με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη. Όλη η διεπιστημονική ομάδα συνεργάζεται για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας και συνεχίζει την υποστήριξη ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή της. - Συνεργάζεται με όλα τα ταμεία.
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Κουμουνδούρου 13, Καρδίτσα, 43132, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Δεκτά όλα τα ταμεία.
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Περιφερειακή Οδός Μουζακίου - Αργιθέας, Μουζάκι, 43060, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοθεραπεύτρια
Βάλβη 19 & Υψηλάντου Αλεξάνδρου, Καρδίτσα, 43100, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Διαταραχές λόγου ομιλίας και μάθησης για παιδιά και ενηλίκες.
Λογοθεραπεύτρια
Καρδίτσα, Καρδίτσα, 43100, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Διαταραχών
Λαμπράκη Γρηγορίου 34, Έναντι Κέντρου Υγείας, Καρδίτσα, 43131, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο Λογοθεραπείας
Στρατηγού Πλαστήρα Νικολάου 21, Καρδίτσα, 43132, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο ειδικών θεραπειών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση διαταραχών ανάπτυξης και λόγου, αυτισμού και λοιπών συνδρόμων, εγκεφαλικών παραλύσεων, μαθησιακών δυσκολιών, και ψυχοθεραπειών. Λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη, συμβουλευτική οικογένειας, ιπποθεραπεία, θεραπευτική κολύμβηση, ατομικές, ομαδικές θεραπείες, σχολική μελέτη.
Λογοθεραπεύτρια
Τρικάλων 92, Καρδίτσα, 43131, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Λογοπεδικός - Λογοθεραπεύτρια
Πανανδρέου Ανδρέου 24, Καρδίτσα, 43100, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο Λογοθεραπείας
Λαμπράκη Γρηγορίου 34, Παλαμάς, 43200, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Σελίδα:
1
 
Μοιράσου το:
       
Διαταραχές του λόγου ή της ομιλίας (φωνολογικό ή αρθρωτικό), προβλήματα ροής ή κατάποσης; Δυσλεξία; μαθησιακά; τραυλισμός σε παιδιά ή ενήλικες; Γρήγορα για λογοθεραπεία! Και πού θα βρεις λογοπαιδικό - λογοθεραπευτή; Φυσικά, στην κατηγορία Λογοπεδικοί Λογοθεραπευτές σε Καρδίτσας! Οι καλύτεροι λογοπαιδικοί - λογοθεραπευτές (σε κέντρα λογοθεραπείας ή κατ οίκον) σε Καρδίτσας είναι εδώ για να σου ... λύσουν τη γλώσσα!
Μνήμη Η μνήμη αποτελεί μια διαδικασία του ατόμου, κατά την οποία δέχεται ερεθίσματα - πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον, εν συνεχεία, τα κωδικοποιεί και τέλος, τα αποθηκεύει, με σκοπό την, αν πάσα ώρα, ανάκλησή τους.           Η λειτουργία της μνήμης εντοπίζεται σε εγκεφαλικές περιοχές, όπως ο ιππόκαμπος, ο οποίος βρίσκεται στο μέσο του κροταφικού λοβού, κοντινά, σε αυτόν, μέρη του φλοιού και ο θάλαμος. Ωστόσο, αναφέρεται, πως δεν εμπλέκεται μόνο μια δομή του εγκεφάλου στο σχηματισμό μνήμης, αλλά περισσότερες. Η μνήμη διακρίνεται σε μακρόχρονη, βραχύχρονη και μνήμη εργασίας. Η μακρόχρονη μνήμη αναφέρεται στην αποθήκευση, την συγκράτηση (μέσω επανάληψης) πληροφοριών και γνώσεων, που αφορούν εμάς τους ίδιους, αλλά και τον κόσμο γενικά και οι οποίες διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην μνήμη μας. Η βραχύχρονη μνήμη περιγράφει την λειτουργία, η οποία διατηρεί πληροφορίες στον εγκέφαλό μας για μικρό χρονικό διάστημα. Η μνήμη εργασίας, αναφέρεται, ομοίως σε πληροφορίες, τις
Κατά το πέρας των χρόνων και την ανάπτυξη του οργανισμού μας, οι βασικότερες διαδικασίες διεκπεραιώνονται στη περιοχή του εγκεφάλου. Η βασική λειτουργία της κίνησης των διάφορων μερών του σώματος ξεκινά από τα αντίστοιχα μέρη του εγκεφάλου. Διαταραχές, ωστόσο, όπως αυτή του Parkinson, επηρεάζουν άμεσα τα μέρη του Νευρικού Συστήματος, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των μυών και την ικανότητα της κίνησης. Κατά τη διαδικασία της κινητικής λειτουργίας, αναφερόμαστε, κυρίως, στον κινητικό φλοιό, στον οποίο δίνονται τα βασικά ερεθίσματα για τη λειτουργία της κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, βασικά εργαλεία κατά τη διαδικασία της κίνησης είναι τα βασικά γάγγλια και η παρεγκεφαλίδα. Τα βασικά γάγγλια είναι υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία συγκεκριμένων κινητικών κυκλωμάτων του σώματος και περιλαμβάνουν το ραβδωτό σώμα, την ωχρά σφαίρα, τον υποθαλαμικό πυρήνα και τη μέλαινα ουσία (Kumar & Clark, 2007).  Η μέλαινα ουσία ειναι, με τη σειρά της, η περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύ