Φίλτρα
Εξειδίκευση
Κατηγορία
Έδρα
Λοιπά
Προτεινόμενη

Λογοθεραπευτές Καστοριά

: 4 αποτελέσματα
Σχετικές Αναζητήσεις:
Αγίου Χαραλάμπους 1, Νέα Λεύκη, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Σήμερα το Κέντρο προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που έχουν να κάνουν με την αποκατάσταση στη: - Λογοθεραπεία - Ειδική Αγωγή - Εργοθεραπεία - Ψυχολογική Υποστήριξη - Συμβουλευτική - - Αναλαμβάνουμε άτομα όλων των ηλικιών (από προσχολική μέχρι ηλικιωμένους). Σε ειδικές περιπτώσεις γίνονται και συνεδρίες κατ' οίκον.
Κέντρο Λογοθεραπείας
Μεγάλου Αλεξάνδρου 47, Καστοριά, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Κέντρο Λογοθεραπείας
Διάκου Αθανάσιου 38 & Γραβιάς, Καστοριά, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Τομείς δράσης: φωνολογικές διαταραχές, διαταραχές άρθρωσης, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός), καθυστέρηση λόγου και ομιλίας, διαταραχές της ροής της ομιλίας (τραυλισμός), μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία διαταραχές ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), ειδική γλωσσική διαταραχή (SLI), κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες (σχιστίες χείλους και υπερώας), νευρογενείς διαταραχές λόγου και ομιλίας στους ενήλικες (αφασίες, δυσαρθρίες, δυσπραξίες), διαταραχές μάσησης, κατάποσης (Tongue Thrust, δυσφαγία), σύνδρομα (Down, Rett, κ.α.), διαταραχές φωνής (δυσφωνίες).
Λογοθεραπεύτρια
Ορεστείων 10, Καστοριά, 52100, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Λογοπεδικοί - Λογοθεραπευτές
Γραφείο λογοθεραπείας.
Σελίδα:
1
 
Μοιράσου το:
       
Διαταραχές του λόγου ή της ομιλίας (φωνολογικό ή αρθρωτικό), προβλήματα ροής ή κατάποσης; Δυσλεξία; μαθησιακά; τραυλισμός σε παιδιά ή ενήλικες; Γρήγορα για λογοθεραπεία! Και πού θα βρεις λογοπαιδικό - λογοθεραπευτή; Φυσικά, στην κατηγορία Λογοπεδικοί Λογοθεραπευτές σε Καστοριά! Οι καλύτεροι λογοπαιδικοί - λογοθεραπευτές (σε κέντρα λογοθεραπείας ή κατ οίκον) σε Καστοριά είναι εδώ για να σου ... λύσουν τη γλώσσα!
Μνήμη Η μνήμη αποτελεί μια διαδικασία του ατόμου, κατά την οποία δέχεται ερεθίσματα - πληροφορίες από το εξωτερικό περιβάλλον, εν συνεχεία, τα κωδικοποιεί και τέλος, τα αποθηκεύει, με σκοπό την, αν πάσα ώρα, ανάκλησή τους.           Η λειτουργία της μνήμης εντοπίζεται σε εγκεφαλικές περιοχές, όπως ο ιππόκαμπος, ο οποίος βρίσκεται στο μέσο του κροταφικού λοβού, κοντινά, σε αυτόν, μέρη του φλοιού και ο θάλαμος. Ωστόσο, αναφέρεται, πως δεν εμπλέκεται μόνο μια δομή του εγκεφάλου στο σχηματισμό μνήμης, αλλά περισσότερες. Η μνήμη διακρίνεται σε μακρόχρονη, βραχύχρονη και μνήμη εργασίας. Η μακρόχρονη μνήμη αναφέρεται στην αποθήκευση, την συγκράτηση (μέσω επανάληψης) πληροφοριών και γνώσεων, που αφορούν εμάς τους ίδιους, αλλά και τον κόσμο γενικά και οι οποίες διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην μνήμη μας. Η βραχύχρονη μνήμη περιγράφει την λειτουργία, η οποία διατηρεί πληροφορίες στον εγκέφαλό μας για μικρό χρονικό διάστημα. Η μνήμη εργασίας, αναφέρεται, ομοίως σε πληροφορίες, τις
Κατά το πέρας των χρόνων και την ανάπτυξη του οργανισμού μας, οι βασικότερες διαδικασίες διεκπεραιώνονται στη περιοχή του εγκεφάλου. Η βασική λειτουργία της κίνησης των διάφορων μερών του σώματος ξεκινά από τα αντίστοιχα μέρη του εγκεφάλου. Διαταραχές, ωστόσο, όπως αυτή του Parkinson, επηρεάζουν άμεσα τα μέρη του Νευρικού Συστήματος, τα οποία είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των μυών και την ικανότητα της κίνησης. Κατά τη διαδικασία της κινητικής λειτουργίας, αναφερόμαστε, κυρίως, στον κινητικό φλοιό, στον οποίο δίνονται τα βασικά ερεθίσματα για τη λειτουργία της κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, βασικά εργαλεία κατά τη διαδικασία της κίνησης είναι τα βασικά γάγγλια και η παρεγκεφαλίδα. Τα βασικά γάγγλια είναι υπεύθυνα για την ομαλή λειτουργία συγκεκριμένων κινητικών κυκλωμάτων του σώματος και περιλαμβάνουν το ραβδωτό σώμα, την ωχρά σφαίρα, τον υποθαλαμικό πυρήνα και τη μέλαινα ουσία (Kumar & Clark, 2007).  Η μέλαινα ουσία ειναι, με τη σειρά της, η περιοχή του εγκεφάλου, η οποία είναι υπεύ