Αγία Βαρβάρα...των αυλών και των κήπων!

Η Αγία Βαρβάρα βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω και είναι Δήμος της δυτικής Αθήνας. Αναγνωρίσθηκε σαν Δήμος το 1963 με έκταση περίπου 2 τετρ. χλμ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, έχει 30.562 κατοίκους (48,5% άνδρες και 51,5% γυναίκες).

Ο πληθυσμός της Αγίας Βαρβάρας συμπεριλαμβάνει Τσιγγάνους, πρόσφατα παλιννοστούντες Πόντιους, βορειοηπειρώτες, μετανάστες κ.α.  Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται βιοτεχνίες και μικρές επιχειρήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό. Η Αγία Βαρβάρα είναι περιοχή πλούσια σε πράσινο και μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να αναβαθμίζεται σταδιακά.

Η Αγία Βαρβάρα έχει πολλές μικρές μονοκατοικίες, που διαθέτουν παραδοσιακές αυλές από την πίσω μεριά, αλλά και κλασικές εισόδους εμπρός, που θυμίζουν την Αθήνα της παλιάς εποχής. Η αιτία της χαμηλής δόμησης είναι οι τεράστιες κεραίες υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος, που εξυπηρετούν τις ενεργειακές ανάγκες των δυτικών προαστίων! Στην Αγία Βαρβάρα πρόκειται σύντομα να κάνει στάση το μετρό, ενώ από την άνοιξη του 2007 εξυπηρετείται από το γειτονικό Αιγάλεω.

Χάρτης: Αγία Βαρβάρα
Καιρός: Αγία Βαρβάρα
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Αγία Βαρβάρα

Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο - Ιατρική Αντιγήρανσης
Κανάρη 3 & Ελ. Βενιζέλου, Αγία Βαρβάρα, 12351, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ DR.
Νυφική Ανθοδέσμη – Γάμος – Δεξίωση – Βάπτιση – Διακόσμηση - ...
Ματσούκα 27 & Αθ. Διάκου 94, Αγία Βαρβάρα, 12351, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
MONEOU FLOWERS - ΜΟΝΕΟΥ ΕΛΕΝΑ
Ψηφιακές Εκτυπώσεις σε Ρούχα - Ψηφιακά Τυπώματα Kornit - Κεν...
Μεσολογγίου 8, Αγία Βαρβάρα, 12351, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
KENTIPRINT
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Αγία Βαρβάρα, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9