Άγιοι Ανάργυροι...των γραμμών και των τρένων!

Οι Άγιοι Ανάργυροι είναι δήμος των δυτικών προαστίων της Αθήνας, από το 1963 και προήλθε από την ομώνυμη κοινότητα που αποσπάσθηκε από το Δήμο Νέα Λιόσια, το 1927. Ο δήμος Αγίων Αναργύρων διχοτομείται από τις γραμμές του τρένου προς τον σταθμό Λαρίσης και συνορεύει με το περιβαλλοντολογικό πάρκο "Αντώνης Τρίτσης". Τα έργα του σταθμού Αγ. Ανάργυροι του Προαστιακού ολοκληρώνονται σύντομα και ο σταθμός θα βρίσκεται στην συνοικία Μυκονιάτικα και στον Πύργο Βασιλίσσης.

Η επίσημη απογραφή του 2001 εκτιμά πληθυσμό 32.957 κατοίκων. Από αυτούς 21.165 είναι δημότες, 8.764 ετεροδημότες, ενώ 3.028 είναι αλλοδαποί. Ο Δήμος των Αγίων Αναργύρων έχει έκταση 3.000 περίπου στρεμμάτων και αποτελείται από 6 συνοικίες (Κέντρο πόλης, Κοκκινόπουλου, Μυκονιάτικα, Ανάκασα, Τσούμπα, Αγία Παρασκευή). Η πόλη σε όλο το μήκος της, ακολουθεί την κατεύθυνση των σιδηροδρομικών γραμμών και ο χαρακτηριστικός ήχος από τις ράγες και τις μηχανές των τρένων, είναι διάχυτος και συνδεδεμένος με τους ήχους της καθημερινότητάς της!

Η πρώτη κοινωνική ομάδα που εμφανίζεται στους Αγίους Αναργύρους είναι οι Μυκονιάτες. Από τις κοντινές συνοικίες της Αθήνας, ήρθαν στους Αγίους Αναργύρους (που πρόσφεραν τότε φθηνή γη) και σιγά-σιγά έχτισαν μια ολόκληρη παροικία στην σημερινή πόλη. Σε αυτούς αργότερα προστέθηκε ένας σοβαρός αριθμός από Λευκορώσους, Πελοπονησίους και Αιγαιοπελαγίτες και άλλους.

Χάρτης: Άγιοι Ανάργυροι
Καιρός: Άγιοι Ανάργυροι
5-ήμερη πρόβλεψη
Σήμερα
...
...
...
...
...

Ειδικές Καταχωρίσεις : Άγιοι Ανάργυροι

Ψυχολόγος με Ειδίκευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία
Βενιζέλου Σοφοκλή 122, Άγιοι Ανάργυροι, 13561, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
Ηλεκτρονικά Τσιγάρα – Είδη Δώρων – Είδη Καπνιστού – Αξεσουάρ
Ηρώων Πολυτεχνείου 6, Άγιοι Ανάργυροι, 13561, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
ΚΑΠΝΟ
Φωτογραφείο - Φωτογραφήσεις – Βιντεοσκοπήσεις Γάμων & Βαπτίσ...
Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Άγιοι Ανάργυροι, 13561, ΑΤΤΙΚΗΣ
Κατηγορίες:
BY VICTORIA
 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις Άγιοι Ανάργυροι, ΑΤΤΙΚΗΣ

Σελίδα:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11